29 - 12 - 2019
آغازی برای جریانسازی
حسن هانیزاده*
اتهامزنی مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا مبنی بر اینکه پهپادهای ایرانی پالایشگاه نفت آرامکو عربستان را هدف قرار دادند ناشی از ضعف آمریکا و همپیمانانش در منطقه است. بعد از چهار سال جنگ نابرابر و ظالمانه عربستان علیه مردم یمن اکنون این ملت به موازنه قدرت دست یافتند و استراتژی توازن وحشت را برای مقابله با آمریکا و عربستان سعودی و ائتلاف عربستان به وجود آوردند. این سیاست توازن وحشت برگرفته از ساختار داخلی ملت یمن است. به اعتبار اینکه مردم یمن با وجود محاصره دریایی، زمینی و هوایی هرگز نتوانستند به امکاناتی فراملی دست پیدا کنند، اکنون نیز هیچ کشوری نمیتواند به ملت یمن و انصارالله و نیروهای انقلابی یمن اسلحه صادر کند چرا که یمن از زمین و دریا و هوا از سوی آمریکا و غرب تحت محاصره است. چگونه میتوان سلاحهای پیشرفته مثل پهپادهایی که شرکت آرامکو را هدف قرار دادند را به انصارالله رساند؟ این ناشی از ضعف آمریکاست و نشان میدهد آمریکاییها نمیخواهند اعتراف کنند که یک مجموعهای مانند انصارالله که از حزبالله لبنان و محور مقاومت الگو گرفتند با تکیه بر اعتبارات بومی خود توانستند معجزهای را به لحاظ نظامی به وجود آورند و خلق کنند. اکنون یمن با تولید انواع موشک بالستیکی و پهپادهای پیشرفته عمق عربستان را هدف قرار میدهد اما از آنجا که ۵۰ درصد از سهام شرکت آرامکو متعلق به آمریکاست لذا این کشور حساسیت فوقالعادهای نشان میدهد. از این جهت هدف قرار دادن تاسیسات نفتی عربستان در عمق خاک عربستان شکست بزرگی برای آمریکا تلقی میشود. واقعیت آن است که آمریکاییها مایل نیستند این شکست را متوجه قدرت نظامی مجموعهای مانند انصارالله کنند لذا اتهامزنی را متوجه ایران میکنند.
ای کاش تهران این امکانات را داشت تا سلاحهای پیشرفته در اختیار حوثیها و انصارالله قرار دهد اما باید اذعان داشت که این امکانات داخل یمن تولید میشود و ایران دسترسی به رساندن سلاح به انصارالله ندارد. لذا این پیروزی بزرگی است و باید آمریکا و غرب در سیاست هژمونی خود در منطقه تغییری ایجاد کنند چرا که آمریکا عامل کشتار مردم یمن است. در طول چهار سال گذشته آمریکا انواع سلاحهای پیشرفته در اختیار عربستان قرار داد.
انگلیس، آلمان و فرانسه در کشتار مردم یمن نقش داشتند زیرا دهها میلیارد دلار اسلحه در اختیار عربستان قرار داده شد اما آنچه امروز تعیینکننده است اراده جهاد در برابر ستمگران است. انصارالله در طول چهار سال گذشته به این واقعیت رسیدند که با تکیه بر امکانات بومی میتوانند در برابر عربستان ایستادگی کنند. اکنون مردم یمن به این قدرت رسیدهاند که عمق این کشور را مورد حمله قرار دهند. در حال حاضر صادرات نفت عربستان از ۱۰ میلیون بشکه به کمتر از پنج میلیون رسیده و این یک فاجعه بزرگ برای بازارهای نفتی این کشور و مخصوصا آمریکاست که روی نفت عربستان حساس است. از این پس ملت یمن اراده کرده که عمق عربستان و منافع آمریکا را هدف قرار دهند. از طرفی شاهد هستیم که آمریکا به دلیل ضعف ساختاری اتهامزنی را در برابر ایران آغاز کرده است. مضاف بر آن به دلیل اینکه در آستانه تشکیل مجمع عمومی سازمان ملل و حضور رییسجمهور ایران در آمریکا هستیم دیده میشود ترامپ و پمپئو که بعد از بولتون افراطیترین چهره سیاسی آمریکاست با اظهاراتشان جریانسازیهایی را علیه روحانی آغاز کردهاند تا به نحوی به دولت و کشور فشار آورند و افکار عمومی را علیه ایران تحریک و ایران را عامل ناامنی معرفی کنند در حالی که آمریکا خودش دهها میلیارد دلار اسلحه در اختیار عربستان قرار داده و در کشتار مردم یمن مشارکت کرده است. البته در خصوص حضور روحانی در مجمع عمومی باید تاکید کرد که ممکن است با حضور ایشان در این مراسم مخالفت شود. طبق قانون، آمریکا نمیتواند به رییس دولتی مثل ایران ویزا ندهد اما مقامات این کشور انتظار دارند روحانی دیداری با دونالد ترامپ داشته باشد. آمریکا فعلا در جهت سبک و سنگین کردن و ارزیابی اطلاعاتی است مبنی براینکه روحانی با دونالد ترامپ ملاقات خواهد کرد یا نه. اگر قرار باشد ملاقاتی صورت نگیرد و در واقع روحانی از این ملاقات پرهیز کند قطعا جریانسازیها از جانب واشنگتن بیشتر خواهد شد و احتمالا ویزاهای ایران را محدود به رییسجمهور و دو یا سه شخصیت میشود. به هر حال طبق انتظارها نشست آینده مجمع عمومی سازمان ملل به جریانسازی شدید علیه ایران تبدیل خواهد شد.
*کارشناس مسائل بینالملل
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد