8 - 09 - 2022
در صورت نیاز مازوت میسوزانیم
«جهان صنعت»-مدیرعامل برق حرارتی میگوید: سوخت مازوت هزینه تعمیرات نیروگاهها را افزایش میدهد، اما در صورت نیاز از آن استفاده میکنیم.
مازوتسوزی راهکار تازهای نیست. پیش از این هم در سالهای گذشته برای جبران ناترازی گاز در شبکه توزیع به نیروگاهها مازوت میدادند تا به جای گاز بسوزانند، اما در زمستان به دلیل پدیده وارونگی به خصوص در شهرهای بزرگ مازوتسوزی نیروگاهها باعث آلودگی هوا میشود. در سایر فصول هم سوخت مازوت آلودگی ایجاد میکند. چه آنکه به گفته کارشناسان محیطزیست ورود مازوت و سایر نفتهای کوره به محیطزیست آثار مختلفی را به همراه دارد، نفتهای کوره همچون مازوت از مواد شیمیایی مختلفی تشکیل شدهاند و هر یک نوعی مخلوط متفاوت از دیگری بهشمار میآید. زمانی که این مواد به خاک یا آبهای سطحی میرسند، بخشی از آنها تبخیر میشوند و برخی دیگر به دلیل نشتی مخازن نگهداری آنها در آب و خاک حل خواهند شد. علاوه بر آن سوخت مازوت آلودگی هوا را در شهرهای بزرگ تشدید میکند.
سال گذشته محسن طرزطلب، مدیرعامل وقت شرکت تولید نیروی برق حرارتی ایران گفته بود که مصرف روزانه مازوت در نیروگاهها ۳۲ میلیون لیتر است. هرچند برای امسال آمار دقیقی از میزان مازوت ارائهشده به نیروگاهها وجود ندارد، اما با توجه به گزارش وزارت نفت مبنی بر کسری ۲۵۰ میلیون مترمکعب گاز به نظر میرسد امسال هم شرایط برای مازوتسوزی همین ارقام خواهد بود.
عبدالرسول شباهنگ مدیرعامل برق حرارتی در نشست خبری گفت: مسوولیت تامین سوخت نیروگاهها برعهده وزارت نفت است. با توجه به اولویت تامین سوخت گاز خانگی برای مردم و در نتیجه کاهش گاز تخصیصی به نیروگاهها، ناگزیر هستیم برای جلوگیری از قطع برق و خاموشیها و با وجود میل باطنی از سوخت مازوت به صورت محدود استفاده کنیم. ما علاقهای به استفاده از سوخت مازوت نداریم، چراکه سوخت مایع هزینه ما را در بخش اورهال نیروگاهها و آلودگی هوا افزایش میدهد.او با تاکید بر اینکه ۱۳۲ نیروگاه کشور با برخورداری از ۵۲۵ واحد نیروگاهی با تمام ظرفیت خود در حال تولید برق هستند، افزود: از این تعداد ۱۵ نیروگاه در کشور قادر به مصرف سوخت مازوت هستند اما مابقی نیروگاهها امکان مصرف مازوت را ندارند. تمام آلایندگیها، حاصل سوخت مازوت است.
شباهنگ یادآور شد: در بقیه نیروگاهها هم تا زمانی که گاز ما تامین شود به هیچ عنوان سوخت را عوض نمیکنیم، اما به ناچار، زمانی که در زمستان مصرف گاز خانگی افزایش پیدا میکند و محدودیتی در تامین گاز نیروگاهها ایجاد میشود، حتما باید از سوخت دوم استفاده کنیم.
وی افزود: دی و بهمن هر سال نیاز مصرف سوخت را به وزارت نفت اعلام میکنیم و مطابق برنامهریزی امسال نیز این مساله صورت گرفته و باید گفت که روزانه در تابستان ۳۰ میلیون لیتر معادل سوخت مصرف کردیم که این عدد ۳ برابر تولید گازوییل کشور است.
او ادامه داد: ۲۶۰ میلیون گازوییل و مابقی سوخت مایع برای مخازن پیشبینی شده است به طوری که ۳ و نیم میلیارد گازوییل، ۳ میلیارد مازوت، تا پایان آبان باید در ذخایر تامین شود تا به عدد معقولی در این مدت برسیم.
شباهنگ در پاسخ به سوالی مبنی بر برنامه صنعت برق برای از رده خارج کردن نیروگاههای فرسوده گفت: برنامهریزیهای مشخصی را برای این مساله در نظر گرفتهایم تا بتوانیم از محل صرفهجویی سوخت، نیروگاههای جدیدی را احداث کنیم.وی با بیان اینکه در حال حاضر ۳ هزار مگاوات نیروگاه فرسوده، در کشور وجود دارد که باید در یک برنامه ۳ تا ۴ ساله این نیروگاهها را به مرور از مدار خارج کنیم گفت: تا زمانی که واحد جدید وارد مدار نشود، نمیتوانیم این نیروگاهها را در مدار نداشته باشیم. وی با اشاره به برنامههای تولید نیروگاههای زغالسنگ گفت: ۵۰۰۰ مگاوات تولید نیروگاه زغالسوز در کشور برنامهریزی شده که ژنراتور و توربین آن در سایت است. روی بویلر زغالسوز تجربه کمتری داریم که مپنا با جوین خارجی طراحی بویلر را انجام دادهاند. در همین راستا در طبس احداث واحد زغالسوز در برنامه داریم که متعلق به شرکت مادرتخصصی است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد