5 - 12 - 2022
هزار وعده خوبان یکی وفا نکرد
مرجان محمدی
«من بیشتر درگیر مسایل اجرایی هستم، در گذشته هم اگر وقت آزاد داشتم در کنار کار اجرایی، کار علمی میکردم، در واقع فیسبوکباز نیستم و هیچوقت صفحه نداشتم و ندارم»؛ اینها سخنان وزیر ارتباطات در نخستین گفتوگوی مطبوعاتی وی است، وزیری که حضور در شبکههای اجتماعی خارجی را نه رد کرد و نه تایید. وی همواره بر این مطلب اصرار داشت که بیشتر درگیر مسایل اجرایی هستم و وقت آزادم را نیز به کار علمی میپردازم حال بعد از گذشت چند ماه آقای وزیر با عضویت و حضور در چهار شبکه اجتماعی و اطلاعرسانی وسیع در این خصوص امروز از دارا بودن ۱۱ هزار لایک در یکی از این شبکهها ذوق زده است و از استقبال خوب مردم میگوید و قصد دارد وقت بیشتری را به این موضوع اختصاص دهد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حالی که تا چندی پیش عضویت در شبکههای اجتماعی را وقتگیر میدانست امروز از گذاشتن وقت بیشتر در شبکههای اجتماعی خبر میدهد و این شبکهها را پل ارتباطی خود بین مردم میداند و از ورود به این شبکههای اجتماعی سرخوش و خرسند است گویی وزیر ارتباطات به تازگی این شبکهها را کشف کرده و همچون کودکی که از داشتن اسباببازی جدید ذوق زده میشود سرذوق آمده و به جای رفع و رجوع کردن بسیاری از مشکلات در حوزه ارتباطی از جمله قطع و وصل شدن پی در پی اینترنت، درگیری بین PAPها و مخابرات، افزایش پهنای باند و… قصد دارد وقت بیشتری را در فضای مجازی صرف کند تا بلکه بتواند پایههای این پل ارتباطی را بین خود و مردم مستحکم کند.
اما آقای وزیر به راستی گذراندن زمان بیشتر در فضای مجازی میتواند مشکلات حوزه ارتباطی و فناوری کشور را حل کند؟ در حالی که در بسیاری از کشورهای دنیا، کاربران به راحتی آب خوردن از اینترنت استفاده میکنند و به چشم بر هم زدنی اقدام به دانلود میکنند در ایران هنوز کاربران در حسرت داشتن اینترنت بدون قطعی روزها را به شب میرسانند.
آقای وزیر بد نیست بدانید وزرای قبلی نیز همانند شخص شما با دادن وعدههایی همچون افزایش پهنای باند، بالا بردن سرعت اینترنت برای کاربران خانگی، ورود نسل چهارم ارتباطی (در حالی که هنوز نسل سوم ارتباطی در ایران با مشکلات زیادی مواجه است) و… گوش کاربران را پر کردهاند و این وعدههای سرخرمنگویی تکرار مکررات شده است تا بعد از گفتن آنها از سوی هر وزیر یا مسوولانی که بر مسند وزارت تکیه میزنند لبخند تلخی را به لب کاربران بنشانند و کاربران آهی از ته دل بکشند و بگویند «هزار وعده خوبان یکی وفا نکرد».
درست است آقای وزیر در عصر ارتباطات هنوز کاربران ایرانی از بسیاری از تکنولوژیها و فناوریها محروم هستند، یک روز خبر میرسد فیسبوک رفع فیلتر میشود و روز بعد نه تنها این خبر تکذیب میشود بلکه استفاده از فیلترشکن جرم محسوب میشود و جرم آن همانند فک پلمب کردن است!! نمونه این مسایل بیشمار است و نوشتن آن مثنوی هفتاد من کاغذ میخواهد اما بد نیست شما بدانید که با عضویت شما در چهار یا چندین شبکه اجتماعی داخل نه تنها دردی از کاربران دوا نمیشود بلکه بیم این وجود دارد که سرگرمی جدیدی برای شما ایجاد شود تا از برخی از کارها و مسوولیتهای خود باز بمانید.
در پایان نیز در صورت تمایل به پیشنهاد نگارنده جامه عمل بپوشانید و همانطور که تعداد لایکهای خود را در یکی از این شبکههای اجتماعی عنوان کردهاید مطرح کنید که کاربرانی که در این چهار شبکه اجتماعی برای شما کامنت گذاشتهاند چه درخواستی داشتهاند؟ درخواستی که ناگفته مشخص است به طور قطع بالغ بر ۹۰ درصد آنها حل مشکل اینترنت و رفع فیلترینگ برخی سایتهاست که نه در دسته سایتهای غیراخلاقی قرار میگیرند و نه سایتهای براندازی حکومت، بلکه سایتهای علمی، تخصصی، آموزشی و… هستند که فیلتر شدهاند. هرچند که شما بارها اعلام کردهاید فیلترینگ به وزارت ارتباطات ارتباطی ندارد و کمیتهای ۱۳ نفره در قوه قضاییه در خصوص آن تصمیمگیری میکنند ولی باز هم آقای وزیر شما به عنوان بالاترین مقام در این حوزه به وعدههایی که در روزهای نخستین وزارت خود دادهاید عمل کنید تا این سنت شکسته شود و نوار این وعدههای داده شده در دولت تدبیر و امید با اجرایی شدن قطع شود و کاربران به جای حسرت و اعصاب خردی و فحش و ناسزا به زمین و زمان با خیالی راحت و آسوده همانند دیگر کاربران دنیا (حتی کاربران جهان سوم) از این فناوری استفاده کنند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد