6 - 12 - 2022
۱۵ درصد انرژی را به هدر میدهیم
حملونقل ریلی به عنوان یکی از قدیمیترین سیستمهای حملونقل کشور در حالی روند پیشرفت را طی میکند که روزگذشته نیز بزرگترین کارخانه تولید و ساخت لکوموتیو در ایران در استان البرز با حضور رییسجمهور افتتاح شد.
یکی از زیرساختهای مهم پیشرفت کشور تقویت ناوگان حملونقل عمومی است و از آنجا که خطوط ریلی یکی از قدیمیترین سیستمهای حملونقل در کشور ما محسوب میشود، تلاش شده در سالهای اخیر با توسعه این ناوگان از طریق خطوط راهآهن به هم متصل شود.
بیشک تحقق این مهم بدون توجه به بخش صنعت و تامین نیازهای این مهم میسر نیست از این رو تولید لکوموتیو و سایر تجهیزات مورد نیاز خطوط راهآهن در داخل کشور از چندی پیش توسط تولیدکنندگان و صنعتگران کشور مورد توجه قرار گرفته و امروز بخش عمدهای از نیاز این بخش در کشور تامین میشود.
احداث و راهاندازی نخستین کارخانه تخصصی تولید لکوموتیو در داخل کشور و بومیسازی دانش ساخت لکوموتیو با ظرفیت سالانه ۱۲۰ دستگاه و افزایش ظرفیت تولیدی لکوموتیوهای مسافری از جمله دستاوردهای بهرهبرداری از این کارخانه است.
در حال حاضر تعداد کل لکوموتیوهای مورد استفاده در بخش مسافری حدود ۱۳۰ دستگاه است که با اجرای کامل این پروژه تعداد لکوموتیوهای آماده سرویسدهی به بخش مسافری بالغ بر ۲۵۰ دستگاه خواهد شد و ظرفیت لکوموتیوهای مسافری را به بیش از دو برابر افزایش خواهد داد.
محمود احمدینژاد در این مراسم اعلام کرد: هماکنون نزدیک ۶۶ هزار مگاوا ظرفیت تولید برق در کشور داریم که مجموعه بازدهی نیروگاهها ۳۸ درصد است این به آن معنی است که ۱۰۰ واحد گاز و گازوییل میدهیم ۳۸ درصد بازدهی دریافت میکنیم که تلاش بر این است که این عدد را به ۴۵ درصد برسانیم.
رییسجمهور با بیان اینکه ۱۵ درصد، یعنی یک ششم انرژی کشور در نقل و انتقال اتلاف میشود، افزود: بنابراین هر منطقه باید شبکه خود را داشته باشد و شبکه سراسری باید برای پشتیبانی باشد و نباید برای جابه جایی انرژی هدر رفت داشته باشیم با انجام این کار یک ششم انرژی در کشور صرفهجویی میشود.
مصرف روزانه ۱۶۰ میلیون لیتر گازوییل برای تولید برق
وی اظهار داشت: روزانه ۱۶۰ میلیون لیتر گازوییل برای تولید برق کشور مصرف میشود که ۲۷ میلیون لیتر آن در شبکه تلف میشود. به طور کلی ۶۰ میلیارد لیتر در سال مصرف گازوییل است که هفت میلیارد دلار هزینه اتلاف آن است.
رییسجمهور گفت: بنابراین میتوان بهتر، ارزان و راحتتر زندگی و همه نیازهای ایران را میتوان با علم و فناوری در داخل کشور برطرف کرد.
وی همچنین با اشاره به اینکه ۱۰ هزار کیلومتر خطوط ریلی در کشور وجود دارد خطاب به مسوولان وزارت راه و شهرسازی تاکید کرد: تمام سفارشات ریلی کشور را به شرکت مپنا و کارخانه تخصصی ساخت لکوموتیو بدهید.
احمدینژاد گفت: بیایید قرارداد ببندیم که طی پنج سال آینده هر چیزی در خصوص ریل کشور تولید میشود ساخت ایران باشد. مهم نیست ما باشیم یا نباشیم، ایران هست.
وی با بیان اینکه واگنسازی جوشکاری و چکش کاری است، افزود: واگنسازی چهار تا پیچ و مهره و جوشکاری است، نمیخواهم ارزش کارتان را پایین بیاورم ولی توان متخصصان ما بسیار بالاتر از این است پس تواناییتان را بالاتر ببرید.
وی گفت: اگر در ماه چهار واگن میسازید به ۱۰ تا ۲۰ واگن در ماه افزایش دهید، اگر یک واگن ساختهاید ۱۰ واگن دیگر هم میتوانید بسازید و حتما موفق خواهید شد
اگر وزیر کشور بودم خرید و واردات را ممنوع میکردم
وی با بیان اینکه اگر وزیر کشور بودم واردات و خرید تجهیزات ریلی را ممنوع میکردم، افزود: من از سوی گروه مپنا قول میدهم که نیازهای کشور را سریعتر و ارزانتر برطرف کنم.
احمدینژاد گفت: سفارش من به سازندگان و همه افرادی که برای ساخت ایران تلاش میکنند این است که وقتی میخواهند کار خود را ارزیابی کنند با قلههای بالا خود را مقایسه کرده و در مسیر مصرف و رفاهیات با پایینترها خود را مقایسه کنم ولی در تولید و فناوری باید با بالاترینها خود را مقایسه کنم.
رییسجمهور تصریح کرد: این کار شدنی است و خواب و خیال نیست، صدها سال ایران در همه ابعاد فرهنگ، ریاضیات، فناوری،، مدیریت، اخلاق بشری و … پرچمدار بشریت بوده است.
وی گفت: این استعداد را خدا داده است و در حال حاضر هم وجود دارد و باید به نقطهای برسیم دشمنان ایران تصور متوقف کردن ایران را از ذهنشان بیرون کنند و آرزوی تخریب ایران را به گور ببرند.
وی با بیان اینکه آینده درخشان در دستان ملت ایران است، افزود: هیچ عرصهای در دنیا نیست که متخصصان ایرانی نتوانند به آن دست یابند.
رییسجمهور تصریح کرد که باید به نقطهای برسیم که بدخواهان و دشمنان ملت ایران تصور اینکه میتوانند ایرانیان را متوقف یا امری را تحمیل کنند غیرممکن باشد.
بهرهبرداری ۴۲۰ کیلومتر خط ریلی توسط راهآهن
همچنین معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل راهآهن کشور اعلام کرد: تا پایان سالجاری ۴۲۰ کیلومتر خط ریلی توسط راهآهن به بهرهبرداری میرسد.
عبدالعلی صاحب محمدی در این مراسم اظهار داشت: ۴۱۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری برای برقی کردن قطار ریلی تهران به مشهد توسط بخشخصوصی در حال انجام است که در پایان این طرح مسیر مشهد به تهران به شش ساعت کاهش خواهد یافت.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: با توجه به اینکه در شرایط تحریم هستیم طی سه سال گذشته ۱۰۵ دستگاه به ناوگان کشور اضافه شده است.
وی اظهار داشت: برای اولین بار در کشور دو هزار کیلومتر شبکه بندی سیستم ایتیسی در حال اجراست که در سالجاری به بهرهبرداری میرسد.
صاحب محمدی با بیان اینکه ما امروزه جزو محدود کشورهایی هستیم که این تجهیزات را داریم، اضافه کرد: این کارخانه قابلیت تامین نیاز کشور برای صادرات را خواهد داشت.
راهاندازی بزرگترین تونل ریلی کشور در منطقه ۱۷ و ۱۸
از سوی دیگر وزیر راه و شهرسازی از راهاندازی بزرگترین تونل ریلی کشور در منطقه ۱۷ و ۱۸ تهران خبر داد و افزود: این تونل که در سالجاری افتتاح میشود ۱۰ کیلومتر طول و ۲۲ متر عرض دارد.
علی نیکزاد اظهار داشت: هدف دولت و وزارت راه و شهرسازی این است که بتوانیم ۱۸ درصد جابجایی مسافران کشور را از طریق خطوط ریلی انجام دهیم.
نیکزاد با بیان اینکه در سال ۸۴ شبکه ریلی کشور ۱۱ هزار و ۴۲ کیلومتر بوده است، اضافه کرد: هماکنون ۱۲ هزار و ۴۸۲ کیلومتر خطوط ریلی در کشور توسط راهآهن و وزارت راه و شهرسازی در دست احداث است.
وی از راهاندازی بزرگترین تونل ریلی کشور در منطقه ۱۷ و ۱۸ تهران خبر داد و افزود: این طرح در جهت رفاه مردم تهران است که ۱۰ کیلومتر طول این تونل با عرض ۲۲ متر است که چهار ریل همزمان میتواند در آن رفت و آمد کند و در سالجاری افتتاح میشود.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه برقی کردن قطار تهران به مشهد در دست اقدام است، افزود: اما یک کار بزرگتر در دست اقدام است و آن اینکه در تمام نقاط کشور امکان ارتباط با کشورهای همسایه را میسرسازیم و هماکنون برقراری ارتباط با کشورهای ترکمنستان، قرقیزستان، عراق، سوریه، افغانستان، هندوستان، آذربایجان، سوریه و آسیای جنوب شرقی در دست اقدام است.
وی با بیان اینکه دو هزار و ۵۸۸ کیلومتر راهآهن در دست ساخت است که مسیر ترانزیتی شمال به جنوب و همچنین اتصال ایران به چین را فراهم میکند، اضافه کرد: در حال حاضر چهار استان فارس، سیستانوبلوچستان، آذربایجان غربی و همدان به شبکه ریلی کشور وصل شدهاند و این میتواند الگویی برای دولتهای بعدی باشد.
وی همچنین گفت: ۴۸۰ میلیون یورو با شرکت مپنا قرارداد داریم که قرار است ۱۵۰ لکوموتیو مسافری ساخته شود و در فاز نخست این طرح ۳۰۰ نفر به طور مستقیم و همچنین در فاز دوم ۷۵۰ نفر جذب خواهند شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد