7 - 12 - 2022
میوه در سفره پولداران
سروکله میوههای نوبرانه پیدا شده اما امسال قیمت این میوهها به طرز باورنکردنی بالا رفته و در نقاطی از شهر، هر کیلوگرم از آنها با قیمت ۳۰ هزار تومان تا حتی ۴۰ هزار تومانی نیز عرضه میشود.
یکی از این انواع میوه نوبرانه که این روزها بر سر گاریهایی که دستفروشان به دست گرفتهاند به وفور دیده میشود، چغالهبادام است؛ میوهای که خیلی زود فصل آن تمام میشود.
اما در این میان، اگرچه همه مردم رغبت دارند که میوههای نوبرانه را هرچند اندک هم که شده تجربه کنند و هرچه زودتر طعم آن را بچشند اما قیمت هم به عاملی تبدیل شده که شاید پای برخی از آنها را در خرید این میوه سست میکند.
به گزارش مهر، قیمت هر کیلوگرم چغالهبادام در مناطق مختلف شهر بسیار متفاوت است و البته کیفیتها نیز به مراتب تغییر میکند اما این میوه در میدان کاج سعادتآباد به قیمت هر کیلوگرم ۴۰ هزار تومان عرضه میشود و در مناطقی از نارمک هم قیمتی حدود ۳۰ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم دارد.
البته هیچگاه خرید این میوه به صورت کیلویی از سوی مردم صورت نمیگیرد و معمولا خریدها به صورت گرمی یا به اصطلاح «سیر» که معادل ۷۵ گرم است، عرضه میشود. بر این اساس حتی در ایام عید برخی از دستفروشان هر سیر این میوه را پنج هزار تومان میفروختند که محاسبهای سرانگشتی نشان میدهد که قیمت این میوه در ایام نوروز حتی از ۶۰ هزار تومان هم بالا میزد اما هماکنون با به بازار آمدن این میوه در سطح وسیعتری، قیمت کاهش یافته است.
البته در کنار این میوه نوبرانه، توت فرنگی و زردآلو هم در برخی مناطق به چشم میخورد که آنها هم قیمتهای گرانی دارند البته هرچه از شمال شهر به سمت جنوب شهر بیایید، قیمت این میوههای نوبرانه کاهش مییابد.
قیمت هر بسته توت فرنگی که معمولا وزنی بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ گرم دارد، نیز از ۲۵۰۰ تا ۵۰۰۰ تومان متغیر است و البته کیفیت هم اندکی متفاوت است. برخی از دستفروشان میگویند که این میوه نوبرانه متعلق به بیرجند است و از کیفیت مناسبی برخوردار است به همین دلیل هم قیمت بالایی دارد.
میوههای خارجی ناشناخته
زردآلو هم در برخی مغازههای شمال شهر تهران به قیمت هر کیلوگرم ۲۰ هزار تومان عرضه میشود که البته برای اینکه این قیمت به چشم مشتریان نیاید تعدادی از آن در ظرفهای کوچک بستهبندی شده است و به همین دلیل هم، هر بسته قیمتی معادل پنج تا شش هزار تومان دارد.
اما یکی دیگر از مواردی که در بازار به چشم میخورد، ورود میوههای خارجی و ناشناختهای از کشورهای آمریکای لاتین است که تا به حال در بازار دیده نشده است.این میوهها نیز به صورت بستهبندی شده عرضه شده و در هر بسته چند دانه از این میوهها گذاشته شده و هر بسته به قیمت پنج هزار تومان به فروش میرسد، این در شرایطی است که با بالا رفتن قیمت دلار و محدودیتهایی که بر سر راه واردات میوه گذاشته شده است، باز هم آنقدر واردات این میوهها برای برخی صرفه اقتصادی دارد که حاضرند تعرفهها را بپردازند و محمولههای خود را ترخیص کنند اما به هرحال شاید چشیدن این طعمهای جدید هم خالی از لطف نباشد.
موضوع اصلی اما در این میان، نظارت بر قیمت این میوههای نوبرانه است که به نظر میرسد باید بازرسان سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان وارد عمل شده و اجازه ندهند که این میوهها با نرخهای غیرمتعارفی در بازار عرضه شوند.
البته طی سالهای گذشته نیز، هیچگاه بر بازار نوبرانهها نظارت چندانی نشده است و مسوولان ترجیح میدهند که اجازه دهند که بازار این میوههای نوبرانه به دست عدهای اندک تنظیم شود و میوه با هر قیمتی که خواست آنهاست در سبد مصرف مردم قرار گیرد.
نابودی تولید داخلی
در حالی که در این روزها قیمت نوبرانهها تاخت و تاز عجیبی دارد میوههای وارداتی نیز با افزایش قیمت مواجه شدهاند، میوههایی که مشابه آن در داخل به فور یافت میشود و عملا نیازی به واردات آنها نیست.
از قرار معلوم با واردات مرکبات و سیب از کشورهای ایتالیا، فرانسه، چین، مصر، ترکیه و پاکستان قیمت هر کیلوگرم سیب خارجی چهار برابر و پرتقال خارجی دو برابر میوه ایرانی است، این در حالی است که محصولات داخلی در انبارها فاسد میشود.
دبیر اتحادیه بارفروشان در همین رابطه اظهار داشت: با وجود ذخیرهسازی مناسب مرکبات و سیب و اعلام بینیازی به واردات از سوی مسوولان ارشد وزارت جهاد کشاورزی اما با شروع عید سیل واردات پرتقال از کشورهای چین، مصر و ترکیه، سیب از ایتالیا و فرانسه و نارنگی از پاکستان به کشور سرازیر شد.
علی حاجفتحعلی افزود: ورود محصولات وارداتی به کشور باعث شد علاوه بر اینکه قیمت این نوع محصولات نسبت به نوع داخل افزایش چند برابر داشته باشد میوههای داخلی نیز در انبارها فاسد شود.
حاجفتحعلی گفت: در حال حاضر تنها قشر مرفه جامعه امکان خرید میوههای خارجی را دارند و اقشار متوسط و پایین جامعه نمیتوانند به دلیل بالا بودن قیمت از آن استفاده کنند.حاجفتحعلی گفت: در حال حاضر هر کیلوگرم سیب فرانسوی چهار هزار و سیب ایتالیایی چهار هزار و ۲۰۰ تومان و سیب ایرانی یکهزار تومان در میادین ترهبار عرضه میشود همچنین یک کیلوگرم پرتقال خارجی به قیمت دو هزار و پرتقال داخلی یکهزار تومان به فروش میرود.
دبیر اتحادیه بارفروشان با اعلام اینکه بینیازی از واردات میوه بارها از سوی مسوولان اعلام و ذخیرهسازی مناسب در آستانه عید نیز انجام شده بود، گفت: این نوع واردات هیچگونه توجیهی ندارد و تنها نابودی تولید داخل را نشانه میرود.
حاجفتحعلی گفت: در سالی که توسط مقام معظم رهبری سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی نامگذاری شده است چنین وارداتی هیچ معنی و مفهومی ندارد، چراکه اولین ضربه آن به تولید ملی است.
دبیر اتحادیه بارفروشان تصریح کرد: در حال حاضر میوههای تولید داخل در سردخانهها از بین میرود و میوههای خارجی با چند برابر قیمت تنها به دست اقشار مرفه جامعه میرسد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد