13 - 12 - 2022
احضار وزرای اقتصاد، صنعت و کشاورزی
نمایندگان مجلس روز چهارشنبه در جلسه غیرعلنی میزبان وزرای اقتصاد، صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی برای بررسی مسایل اقتصادی و مشکلات گرانی و تورم هستند.
سیدشریف حسینی، عضو هیاترییسه مجلس در گفتوگو با ایسنا در این رابطه گفت که قرار است در این جلسه مشکلات اقتصادی با حضور وزرای مربوطه مورد بررسی قرار گیرد و وزرا در این رابطه به مجلس گزارش دهند. در صورت پایان مباحث در جلسه غیرعلنی و باقی بودن زمان جلسه ادامه کار مجلس در جلسه علنی دنبال خواهد شد.
وی با بیان اینکه کمیته جداگانهای در مجلس برای مبارزه با گرانی تشکیل نشده است، خاطرنشان کرد: قرار است دو نفر از نمایندگان مجلس به ترکیب کمیته مشترک دولت و مجلس که در همین ارتباط فعالیت میکنند اضافه شود.
وی درباره جایگزین شدن جلسات کمیسیونهای تخصصی به جای جلسات علنی روزهای سهشنبه مجلس نیز گفت: برای اینکه کار کارشناسی بیشتری روی طرحها و لوایح انجام شود، روزهای سهشنبه به جلسات کمیسیونها اختصاص یافته و کمیسیونها علاوه بر یکشنبه بعدازظهر و دوشنبهها، روزهای سهشنبه نیز جلسه خواهند داشت و صحن علنی مجلس نیز یکشنبهها و چهارشنبهها تشکیل جلسه میدهد.
حسینی یادآور شد که ساعات کار مجلس درماه مبارک رمضان به روال گذشته خواهد بود و جلسات علنی از ساعت هشت صبح آغاز میشود.
وعده دولت درباره کاهش قیمتها در ماه رمضان محقق نشد
علاوه بر این محمد دامادی، عضو کمیسیون عمران مجلس نیز در گفتوگویی با سایت خبر آنلاین گفته است که امروز ۱۰ نماینده درباره گرانی طرح سوالی را از مهدی غضنفری، وزیر صنعت، معدن و تجارت نوشتند.
وی با یادآوری اینکه دولت پیش از ماه مبارک رمضان وعده ارزان شدن قیمت کالاهای اساسی را داده بود، گفت: با گذشت چهار روز از ماه مبارک رمضان مردم به هیچ عنوان ارزانی را احساس نکردهاند.
نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی درباره اقدامات دولت برای کاهش بهای کالاهای اساسی افزود: از اقدامهای دولت در این زمینه اطلاع دقیقی وجود ندارد اما بهطور حتم این اقدامها موثر نبودهاند که قیمت کالاها در چنین شرایطی است.
وی با بیان اینکه امروز ۱۰ نماینده درباره گرانی طرح سوالی را از مهدی غضنفری، وزیر صنعت، معدن و تجارت نوشتهاند، گفت: نمایندگان مجلس موضوع گرانی را به شدت پیگیری خواهند کرد.
دامادی افزود: وزیر باید درباره گرانیها پاسخگو باشد و اگر سبد خانوادگی مردم، مسکن مردم و اشتغال تامین نشود چه باید کرد؟ قانونهای بینالمللی باید تدوین شود اما باید حداقل نیازهای مردم نیز برطرف شود و نمایندگان مجلس و اعضای دولت باید در این زمینه اقدامهای مناسبی را انجام دهند.
وی با بیان اینکه تا زمانی که قیمت گوشت مرغی دو ماهه و با تزریق هورمون پرورش پیدا میکند حدود هشت هزار تومان باشد عدالتمحوری رعایت نمیشود، گفت: تمام مسوولان باید به مردم و رهبر معظم انقلاب پاسخ دهند. عضو کمیسیون عمران مجلس افزود: هماکنون بسیاری از خانوادهها برای تهیه مرغ با مشکل روبهرو هستند و مسوولان و نمایندگان نیز باید مرغ را از سبد مصرفی خانواده خود حذف کنند.
نماینده مردمساری تاکید کرد: هیاترییسه مجلس باید موضوع گرانیها به خصوص در ماه مبارک رمضان را به صورت ویژه در دستور کار مجلس قرار دهند و راهکارهای مناسبی را در این زمینه ارایه کنند.
وی تصریح کرد: زمانی که دولت وعده کاهش قیمتها در ماه مبارک رمضان را داد همه میدانستند که ماه مبارک نزدیک است و کسی نباید وعده بدون عمل ندهد.
دامادی در پاسخ به این سوال که آیا مردم به کاهش قیمتها در ماه مبارک رمضان امیدوار باشند یا خیر، گفت: وظیفه تنظیم بازار بر عهده دولت است و دولت باید قیمتها را کاهش دهد اما برای پاسخ راست به این سوال باید گفت که نپرس تا دروغ نشنوی.
پرداخت یارانه به تولیدکنندگان کالای اساسی
ارسلان فتحیپور، رییس کمیسیون اقتصادی نیز در گفتوگو با مهر در بیان جزییات جدیدترین طرح کمیسیون اقتصادی برای ساماندهی وضعیت اقتصادی کشور اظهارداشت: بر اساس کار کارشناسی ومطالعات انجام شده طرحی را در مجلس برای تنظیم بازار داخلی آماده کردهایم بهطوری که براساس این طرح، دولت باید مابهالتفاوت نرخ مصوب نهادهها از جمله نهاده کنجاله سویا را که حدود ۸۵۰ تومان است با نرخ آزاد آن که در حدود ۲۰۰۰ تومان است در قالب یارانه به تولیدکنندگان بپردازد تا به این وسیله هم تولیدکنندگان متضرر نشوند و هم به مصرفکنندگان فشار نیاید.
وی اضافه کرد: به عنوان مثال، اگر سالیانه ظرفیت تولید دو میلیون تن گوشت مرغ در کشور وجود دارد اما فقط یک میلیون و ۶۸۰ هزارتن تولید میشود باید با اختصاص یارانه به تولیدکنندگان این میزان تولید را به دو میلیون تن افزایش داد و از طرفی هم با انجام این اقدام دیگر نیازی نیست برای واردات گوشت مرغ، ارز از کشور خارج شود.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه با تاکید براینکه در شرایط فعلی تورم بهتر از رکود صنعت و بیکاری در کشور است، گفت: براین اساس، باید تدبیری اندیشیده شود تا در برخی صنایع مانند خودروسازی برای جلوگیری از رکود و بیکاری در کشور قیمت برخی قطعات افزایش پیدا کند و این کار هیچ اشکالی ندارد، چون فقط چند درصد قیمت قطعه خودرو افزایش پیدا میکند که چندان تاثیری در تورم ندارد درحالی که با این کار از ورشکستگی و تعطیلی صنایع و بیکاری جلوگیری خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس این طرح، دولت باید ابتدا دلایل افزایش قیمت کالاها بهویژه کالاهای اساسی را با انجام مطالعات کارشناسی پیدا کند و برای تنظیم بازار در کوتاهمدت یارانه کالاهای اساسی را به تولیدکنندگان و حتی واردکنندگان این نوع کالاها بپردازد و همچنین در بلندمدت هم باید تمهیداتی بیندیشد که تقاضای دریافت ارز با نرخ دولتی در کشور کاهش یابد.به گفته فتحیپور، با تصویب این طرح در صحن علنی مجلس، دولت مکلف خواهد شد در فاز دوم هدفمندکردن یارانهها آن را اجرایی کند
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد