15 - 12 - 2022
افزایش قیمت تابع نرخ مرکز مبادلات ارزی
| گروه صنعت | کمیته قیمتگذاری خودرو سرانجام با افزایش قیمت محصولات دو گروه خودروسازی بزرگ کشور موافقت کرد تا قیمت انواع خودروهای تولیدی با توجه به نرخ ارز مرکز مبادلات ارزی افزایش یابد.
شرکتهای تولیدکننده خودرو کشور مجوز افزایش قیمت محصولاتشان را از کمیته قیمتگذاری خودرو دریافت کردند.
کمیته قیمتگذاری خودرو پس از آنکه نمایندگان شرکتهای خودروساز گزارش خود را از تاثیر نوسان نرخ ارز به این کمیته ارایه کردند، اعضای کمیته قیمتگذاری خودرو به اتفاق آرا نسبت به افزایش محدود نرخ برخی خودروها موافقت کرد. اگرچه این افزایش مشمول تمام خودروسازان نشد اما با توجه به تصمیم کمیته قیمتگذاری خودرو مقرر شد تا قیمت محصولات گروه صنعتی ایرانخودرو و سایپا با توجه به نرخ ارز مرکز مبادلات ارزی افزایش یابد.
بازگشایی سایت فروش خودروسازان
براساس این گزارش، قرار است پس از اعلام رسمی خبر افزایش قیمت محصولات دو گروه خودروسازی یاد شده، سایت فروش این شرکتها مجددا بازگشایی شود.
طبق پیگیریهای خبرنگار ایسنا، ظاهرا اعضای کمیته قیمتگذاری خودرو پس از بحث و بررسی فراوان با افزایش قیمت محدود محصولات تولیدی ایرانخودرو و گروه خودروسازی سایپا که شرکت پارسخودرو را نیز شامل میشود، موافقت کردهاند.
قیمت خودروها ۵۰ درصد بالا رفته
این در حالی است که به گفته یک فعال بازار خودرو، قیمت خودرو تولید داخل نسبت به تیرماه سال گذشته بین ۲۰ تا ۵۰ درصد افزایش یافته است.
جلال ریخته گر قدیمی، رییس سابق اتحادیه نمایشگاهداران و فروشندگان خودرو در گفتوگو با ایلنا افزایش قیمت خودرو را متاثر از افزایش قیمت واردات قطعات خودرو عنوان کرد و گفت: نوسان نرخ ارز وعدم مدیریت توزیع خودرو از شرکتهای تولیدکننده سبب شده تا قیمت خودرو در بازار به شدت افزایش یابد.
وی در پاسخ به علت افزایش ۲۹ درصدی واردات خودرو در چهار ماه گذشته نسبت به سال قبل عنوان کرد: این افزایش ناشی از تمایل خریداران به منظور سرمایهگذاری است.
به گفته وی، حدود ۴۰ درصد متقاضیان خرید خودروهای وارداتی به دنبال افزایش نرخ ارز اقدام به خرید خودرو میکنند در حالی که بازار خرید و فروش خودرو راکد است.
خودرو در انبار دلالان
از سوی دیگر عضو هیات علمی دانشگاه علامه معتقد است: تا زمانی که ارتباط بین مثلث خودروساز، دلال و افراد تاثیرگذار بر روند تعیین قیمت خودرو برقرار است، بازار خودروهای داخلی روی آرامش را نخواهد دید.
علی خاکساری در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در فرآیندی که قیمتگذاری خودرو تحت تاثیر برخی افراد ذی نفوذ قرار دارد نباید انتظار ثبات قیمت خودروهای داخلی را داشت.
وی با بیان اینکه در وضعیت فعلی کمیته قیمتگذاری و سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان به جای موافقت با افزایش قیمت خودروهای داخلی باید به بررسی نقش دلالان و واسطهها بپردازند، خاطرنشان کرد: سازمان حمایت به عنوان نهاد ناظر بازار باید بهطور شفاف اعلام کند که چطور خودروهای عرضه شده از سوی خودروسازان سر از بازار آزاد و انبار دلالان درمیآورد؟
عضو هیات علمی دانشگاه علامه ادامه داد: اگر به جای حل ریشهای این مشکل بخواهیم گرانیها و نوسانات بازار خودرو را به وسیله افراد مرتبط با خودروسازان و صاحبان منافع مدیریت کنیم باید در انتظار آشفتگی بیشتر قیمتها در این بازار باشیم.
خاکساری افزود: خودروسازان چند سال است که از یک پروسه تکراری و نخ نما شده برای افزایش قیمتها استفاده میکنند بهگونهای که هر زمان لازم دیدند با کاهش عرضه موجب افزایش و آشفتگی قیمتها در بازار شده و پس از آن نیز از طریق افراد مرتبط مجوز افزایش قیمت را متناسب با نرخهای بازار کسب میکنند تا دور بعدی کاهش عرضه و رشد قیمتها فرا برسد.
وی با بیان اینکه این رفتار خودروسازان با توجیه حفظ صنعت خودرو و اشتغال موجود در آن صورت میگیرد، تصریح کرد: چنین رفتاری بیشتر از آنکه بیانگر نگرانیها از اشتغال کارگران ایرانی باشد بازتاب منافع عدهای خاص در این صنعت است.
به گفته عضو هیات علمی دانشگاه علامه، شکستن انحصار صنعت خودرو موجب حل ریشهای مشکلات اینچنینی و ثبات قیمت انواع خودرو خواهد شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد