16 - 01 - 2023
وعده برای مصرف کننده نان و آب نمی شود
این روزها بسیاری از تولیدکنندگان برای جبران هزینههای خود هم از کیفیت کالایشان میزنند و هم از وزن آن به این ترتیب سر مصرفکننده را کلاه میگذارند بدون اینکه آب از آب تکان بخورد و این در حالی است که نبود نظارت و بازرسی در بازار بساط سوءاستفاده از جیب مردم را فراهم کرده است. بعد از هدفمندی یارانهها، تولیدکنندهها با افزایش هزینههای انرژی و دستمزد کارگر مواجه شدند در این بین قرار شد دولت برای کمک به کارخانهداران بستههای حمایتی در نظر بگیرد اما با گذشت ۹ ماه از این وعدهها تولیدکنندهها در بسیاری از بخشها یک ریال از آن بستههای حمایتی را دریافت نکردند از این رو به هر دری میزنند تا بیش از این ضرر نکنند، سیاستی که در ماههای اخیر مصرفکننده تاوانش را داده است. هماکنون کار به جایی رسیده که کاهش وزن امری روتین و پیش پا افتاده تلقی میشود اما مردم از مسوولان بازار انتظار حمایت و نظارت دارند چراکه وزیر بازرگانی بارها به متخلفان و کمفروشان هشدار داده اما در نهایت بازی به نفع گرانفروشان تمام شده این بار نیز وزیر بازرگانی که بیشتر وقتش را صرف صنعت میکند به تولیدکنندگان کم فروش هشدار داد.
مهدی غضنفری تاکید کرد که با تولیدکنندگان کمفروش برخورد میشود و جرایم سنگینی برای آنها در نظر
گرفته میشود.
وی در خصوص نظارت بر کمفروشی برخی از تولیدکنندگان گفت: در حال حاضر با افزایش قیمت موادغذایی در دنیا مواجه هستیم که این امر روی بازارهای داخلی هم اثر میگذارد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: متاسفانه در برخی موارد تولیدکنندگان از اینکه مبادا سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان با درخواست افزایش قیمت آنها موافقت نکند، قیمتها را حفظ و در ازای آن بخشی از وزن کالاها را کم میکنند که این تخلف است با این پدیده برخورد میکنیم و متخلفان را جریمه خواهیم کرد.
علت افزایش صادرات
وی در ادامه همچنین درباره ادعاهایی که در خصوص دلایل افزایش صادرات مطرح میشود، گفت: برخیها عنوان میکنند که افزایش صادرات ناشی از افزایش قیمت ارز و پایه صادراتی بوده، البته ممکن است، بخشی از افزایش ارزش صادرات ناشی از تفاوت قیمتها باشد اما در کنار افزایش ارزش صادرات غیر نفتی افزایش وزن کالای ارسال شده به خارج از کشور را هم داریم بنابراین این نشان میدهد که کالای بیشتری فروخته شده است.
غضنفری افزود: از تولیدکنندگان خواسته شده اگر درخواست افزایش قیمت دارند به سازمان حمایت مراجعه و ادله خود را مطرح کنند زیرا اگر بخشی از وزن کالاهای تولیدی خود را کاهش دهند با آنها برخورد میشود.
وی همچنین درباره پرداخت تسهیلات به بخش تولید و کمک بلاعوض به واحدهای صنعتی اظهار داشت: از ابتدا در ستاد هدفمندی یارانهها موضوع کمکهای بلاعوض در قالب بستههای حمایتی بود و دو بسته حمایتی شامل، خط اعتبار انرژی، بازسازی کوچک و بازسازی بزرگ در دستور کار قرار گرفت.غضنفری افزود: برای اجرای بخش مربوط به خط اعتباری انرژی یک هزار میلیارد تومان در مدت هشت ماه تسهیلات ارایه شد و تلاشها برآن است تا طی شش ماه آینده نیز این تسهیلات داده شود.
وی با اشاره به ارایه تسهیلات بسته دوم حمایتی در قالب بازسازی کوچک گفت: براین اساس باید حدود ۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ارایه شود و ظرف چند ماه آینده به متقاضیان ارایه خواهد شد اما بسته سوم شامل بازسازی بزرگ به دلیل عدم دریافت منابع لازم هنوز آغاز نشده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: امیدواریم این منابع به موقع در اختیار ما قرار بگیرد زیرا اجرای بسته حمایتی بازسازی بزرگ امر بسیار مهمی است. اگر بازسازی بزرگ را شروع نکنیم، نمیتوانیم وارد مرحله بعدی هدفمندی یارانهها شویم، اجرای این طرح موجب میشود، مصرف انرژی در خطوط تولید کاهش پیدا کند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد