25 - 01 - 2023
رای اعتماد مجلس به ۴ وزیر پیشنهادی
« جهان صنعت»- دومین برنامه کاری مجلس شورای اسلامی در روز گذشته بررسی صلاحیت چهار وزیر معرفی شده از سوی رییسجمهور بود. عبدالرضا شیخالاسلامی، مهدی غضنفری، قاسم رستمی و محمد عباسی گزینههای پیشنهادی وزارتخانههای کار و تعاون، صنعتومعدن و تجارت، نفت و ورزش و جوانان بودند که برنامههای خود را برای نمایندگان شرح دادند.
اما این جلسه تعیین صلاحیت وزرا حاشیههایی هم داشت که از آن جمله میتوان به حضور ۱۰ دقیقهای رییسجمهور، محمود احمدینژاد اشاره کرد .
احمدینژاد با مجتبی ثمره هاشمی، مسعود زریبافان، علیاکبر صالحی و سیدمحمد حسینی وارد صحن علنی شد و تنها نماینده شاخص مجلس که به استقبال وی رفت محمدرضا باهنر بود و برخلاف همیشه علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی همزمان با دعوت از وی برای ایراد سخنانش در جهت دفاع از وزرای معرفی شده به وی خوشامد گفت.
احمدینژاد هم در زمانی ۱۰ دقیقهای گفت: اصلاح ساختار اداری و کوچکسازی بدنه اصلی دولت پس از انجام مطالعات دقیق در اجرا باید با سرعت اتفاق افتد تا خللی در اداره کشور ایجاد نشود.
وی با بیان اینکه امروز چهار وزارتخانه مهم داریم که سه تا از این وزارتخانهها از ادغام شش وزارتخانه و دیگری از ادغام دو سازمان و معاونت رییسجمهور حاصل شده است، تصریح کرد: تجربه نشان داد که اصلاح ساختار اداری و کوچکسازی بدنه اصلی دولت پس از انجام مطالعات دقیق در اجرا باید با سرعت اتفاق افتد تا خللی در اداره کشور ایجاد نشود.
رییسجمهور در ادامه از همه افرادی که به امر ادغام چهار وزارتخانه کمک کردند و یاری رساندند تا این ادغامها به خوبی انجام شود، تشکر و تاکید کرد: امروز چهار وزیر داریم که این وزرا برای شما شناخته شده هستند و نیازی به معرفی من وجود ندارد.
احمدینژاد ادامه داد: شیخالاسلامی که برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی معرفی شده از مدیران دلسوز، مومن، موفق و پرتوان است. وی در تمام سطوح مدیریتی در معاونت استانداری، استانداری، رییسدفتر رییسجمهور و وزارت کار و امور اجتماعی موفق بوده است.
وی اضافه کرد: شیخالاسلامی فردی فکور، مدیر، با برنامه و دلسوز است که همه امکانات را در همه این سطوح برای پیشرفت و کار بسیج کرد.
رییسجمهور با اشاره به انتخاب مهدی غضنفری برای وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: وی نیز از چهرههای آشنا در مدیریت و فردی مومن، دلسوز، پرتوان و پرکار و کسی است که در مراحل قبلی موفق بوده و در تمام این مراحل با تسلط حوزه کاری خود را اداره کرده است.
احمدینژاد با اشاره به قاسمی که برای تصدی وزارتخانه نفت به مجلس معرفی شده، تصریح کرد: ایشان از فرزندان انقلاب و دفاع مقدس میباشند که خدمات قابل توجهی چه در دوره دفاع مقدس و چه در دوره پس از آن انجام دادهاند.
وی افزود: امروز تقریبا به هر کجای ایران که سفر کنیم، آثار خدمات مخلصانه این مرد قابل مشاهده است و امروز نیز با تسلط و آشنایی به حوزه نفت آمده تا مجموعه نفت را بیش از گذشته در خدمت کشور و منافع ملی متحول کند.
رییسجمهور درخصوص عباسی که برای تصدی وزارت ورزش و جوانان معرفی شده، گفت: عباسی نیز از چهرههای آشنا برای مجلس میباشد که برای وزارت ورزش و جوانان معرفی شده است. این وزارتخانه از ادغام دو حوزه بسیار مهم، تاثیرگذار، گسترده و پرکار تشکیل شده است.
احمدینژاد با بیان اینکه عباسی سطوح مدیریتی را مرحله به مرحله طی کرده است، اضافه کرد: عباسی از اداره کل، معاون و معاون استاندار آمده تا نمایندگی مجلس و وزارت و در تمام این دوران بااخلاص، درایت و انگیزه بالا کارها را به خوبی اداره کرده است. حوزه کاری وی همواره با کمترین تنش و بیشترین همراهی و همدلی همراه بوده است.
وی اظهار امیدواری کرد که با رای نمایندگان مجلس این چهار وزارتخانه با سرعت به ثبات برسد و مسیر خدمتگزاری با سرعت بیشتری استمرار پیدا کند.
رییسجمهور از وزرای قبلی این وزارتخانهها تشکر کرد و گفت: محرابیان خدمات فراوانی را در حوزه صنعت و معدن انجام داد. وی مدیری جوان و فعال بود که امیدواریم در آینده خدمات فراوانی به کشور و انقلاب ارایه دهد.
احمدینژاد همچنین از میرکاظمی و محصولی تشکر و اظهار امیدواری کرد این افراد در آینده نیز در مسیر خدمتگزاری حرکت کنند.
وی پس از اتمام سخنان خود صحن علنی را ترک کرد و باز هم محمدرضا باهنر وی را بدرقه نمود.
وزارت کار ، تعاون و رفاه اجتماعی
عبدالرضا شیخالاسلامی اولین وزیری بود که صلاحیت وی مورد رسیدگی قرار گرفت و رضا رحمانی، نماینده مردم تبریز نیز که بهعنوان اولین موافق عبدالرضا شیخالسلامی، وزیر پیشنهادی کار، تعاون و رفاه اجتماعی صحبت میکرد با بیان اینکه این وزارتخانه یکی از وزارتخانههای تاثیرگذار در کشور است، اظهار داشت: آقای شیخالاسلامی شخصیتی متعهد، متدین، انقلابی، جوان، بانشاط، دانشگاهی و اهل علم است.
وی افزود: هر فردی که بخواهد به عنوان وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی انتخاب شود باید به حوزه کار و تشکلهای کارگری آشنایی داشته باشد و باید گفت که تشکلهای کارگری، تعاونی و فعالان این حوزه از آقای شیخالاسلامی حمایت میکنند.
رحمانی با بیان اینکه این تشکلها ارتباط نزدیکی با آقای شیخالاسلامی دارند، گفت: این مساله نشاندهنده شخصیت جامع و کامل وزیر پیشنهادی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی است.
به گفته وی، در حال حاضر افرادی که در زمان وزارت آقای شیخالاسلامی در وزارت کار، مخالفان او بودند امروز به عنوان موافقان وی ثبت نام کردند و این نکته مهمی است.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس بر همین اساس اظهار داشت: دغدغه امروز همه ما اجرای برنامه پنجم به نحو احسن میباشد که آقای وزیر در برنامههایی که ارایه داده است در مورد اجرای قانون نظام جامع تامین اجتماعی، انجام اقدامات ضروری برای رساندن نرخ بیکاری در کشور به هفت درصد، توسعه کمی و کیفی بیمه سلامت و توسعه نظامهای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، مطالبی را عنوان کرده که برنامه کاملی است و همه این موارد در راستای اجرای قانون برنامه پنجم توسعه کشور است.
به گفته رحمانی، مرکز پژوهشها به عنوان بازوی تحقیقاتی مجلس این موارد از برنامه ارایه شده شیخالاسلامی را به عنوان نقاط قوت وی عنوان
کرده است.
همچنین در ادامه بررسی صلاحیت عبدالرضا شیخالاسلامی، وزیر پیشنهادی کار، تعاون و رفاه اجتماعی، داریوش قنبری، نماینده مردم ایلام و سخنگوی فراکسیون اقلیت مجلس شورای اسلامی طی سخنانی به عنوان دومین مخالف وزیر پیشنهادی گفت: وزیر پیشنهادی به لحاظ تخصصی دکترای حملونقل دارد از اینرو موسسات حمایتی مثل بهزیستی چه ارتباطی با مدرک تحصیلی وی داشته و شیخالاسلامی چه ارتباطی میتواند بین آنها برقرار کند.
قنبری ادامه داد: شیخالاسلامی جزو محفلی است که از ابتدای دولت احمدینژاد در آن حضور داشته و این محفل میتواند در آینده خطرناک باشد. وی در ادامه درخواست کرد تا فایل صوتی گفت وگوی شیخ الاسلامی در کمیسیون اجتماعی پخش شود، پس از این امر توضیح داد که همانطور که شنیده شد وی در آن جلسه اعلام کرده که ایجاد اشتغال ربطی به وزارتخانه وی ندارد این در حالی است اگر به برنامه کاری شیخالاسلامی در سال ۸۸ ورود پیدا کنیم متوجه میشویم که این امر خلاف صحبتی است که در آن سال برای کسب رای زده است.
قابل ذکر است پس از پخش این فایل صوتی موسی قربانی، عضو کمیسیون قضایی تقاضای تذکر کرد و پس از ایراد یک تذکر در گوشی به رییس جلسه، لاریجانی بیان کرد که شائبهای مبنی بر اینکه وزیر مربوطه در جایی خلافی گفته مطرح شده، این امر چنان بوده که حالت تهمت به ایشان زده شده، دوستان اگر انتقادی دارند بهگونهای بیان نکنند که تحقیر محسوب شود.
عبدالرضا شیخالاسلامی، وزیر پیشنهادی کار، تعاون و رفاه اجتماعی در دفاع از برنامههای خود تاکید کرد: وزارتخانه جدید تحقق منویات مجلس، افزایش بهرهوری، کاهش امور تصدیگرایانه، انسجام سیاستگذاری و هماهنگی در اجرا را منجر میشود.
شیخالاسلامی یادآور شد: وزارتخانه جدید کار، تعاون و رفاه اجتماعی باید در ماهیت اسلامی، در نگرش مردمی، در رفتار مشارکتجو و نوآور، در ساختار علمی و در عملکرد پاسخگو و بهرهور باشد.
وی تاکید کرد: همه این موارد به ما کمک میکند تا بتوانیم عدالت اجتماعی را در جامعه گسترش، سطح رفاه را ارتقا، فقر را کاهش و تعاون را توسعه دهیم همچنین تنظیم روابط کار و بهبود فضای کسبوکار از جمله برنامههای ما در این وزارتخانه است.
وزیر پیشنهادی کار، تعاون و رفاه اجتماعی تصریح کرد: فقرزدایی از دهک پایین جامعه، ایجاد بستر حمایتی برای بخش متوسط و ضعیف و توانمندسازی اقشار ضعیف برای حضور در عرصه اقتصاد از جمله اقدامات وزارتخانه جدید است همچنین در اسناد بالادستی هم اهداف کلی و راهکارهای توسعه و هم منابع مالی پیشبینی شده است که از آن میان میتوان به سهم ۲۵ درصدی تعاون در پایان برنامه پنجم اشاره کرد.
وی در همین زمینه احیای تعاونیها، تقویت نظارت داخلی، ترویج فرهنگ و دانش تعاون، تشکیل تعاونیها، حمایت از بازار سرمایه و ارتقای بهرهوری را از دیگر برنامههای این وزارتخانه دانست. گفتنی است جهانبخش محبینیا در حین ایراد این سخنان از گزینه پیشنهادی احمدینژاد درخواست کرد تا سوالات مطرح شده را پاسخ دهد اما وی روند از قبل تعیین شده را ادامه داد و تنها به بیان این مساله اکتفا کرد که ایکاش فایل صوتی کامل پخش میشد. پس از این جمله داریوش قنبری تقاضای تذکر کرد که با وی مخالفت شد.
وزارت صنعت، معدن و تجارت
پس از شیخالاسلامی نوبت به مهدی غضنفری رسید و از آنجا که هیچ مخالفتی در مجلس با وی وجود نداشت، موافق هم صحبت نکرد و غضنفری در توضیحات خود خطاب به نمایندگان گفت که در سال جهاد اقتصادی هدف نهایی ما رسیدن به تولید صادراتگرا و تبدیل شدن ایران به یک کشور صادراتی است.
وی ادغام وزارتخانهها به ویژه تشکیل وزارت صنعت، معدن و تجارت را در سال جهاد اقتصادی اقدامی بسیار بزرگ دانست که نتیجه تعامل مثبت و همدلی دولت و مجلس بوده است. غضنفری با بیان اینکه با تعامل خوب و سرعت بالا موضوع ادغامها تصویب و وزرای این وزارتخانه به مجلس معرفی شدند، ابراز امیدواری کرد که این اقدام خوب دولت و مجلس موجب برداشته شدن گام مهمی در سال جهاد اقتصادی شود.
وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت ادغام این سه وزارتخانه را یکی از نیازهای اقتصادی صنعتومعدن و تجارت برشمرد و با اشاره به دهه پیشرفت و عدالت گفت که این کار موجب چابکسازی وزارتخانه جدید میشود. وی این ادغام را برای بیاثر کردن تحریمها اقدامی مهم و تاثیرگذار دانست و مبنا و محور وزارتخانه جدید صنعت، معدن و تجارت را تولید اعلام کرد. غضنفری در ادامه محور تصمیمات خود در این وزارتخانه جدید را تولید عنوان کرد و با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب درخصوص توسعه تولید صادراتگرا گفت که در سال جهاد اقتصادی هدف نهاییمان رسیدن به تولید صادراتگرا و تبدیل شدن ایران به یک کشور صادراتی است. وی در ادامه به برنامههای خود در حوزه صنعت، معدن و تجارت اشاره نمود و فرصتها و چالشهای پیشروی این سه حوزه را تشریح و تبیین کرد.
وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت اقدامات صورت گرفته در حوزه سرمایهگذاری صنعتی را خوب عنوان کرد و با اشاره به نیروهای متخصص و آماده به کار در این حوزه گفت: متاسفانه چالشهای این حوزه استفاده نکردن از ظرفیتهای موجود و قیمت تمام شده بالاست. غضنفری یکی از برنامههای خود در این حوزه را صیانت از بنگاهها و سرمایهگذاری موجود و مولد و نیز تامین سرمایه در گردش برشمرد و گفت: تولیدکنندگان انتظار دارند تا با اجرای بستههای حمایتی که در اجرای هدفمندی یارانهها در نظر گرفته شده، به آنها کمک شود.
وی اتمام و تکمیل طرحهای نیمهتمام در حوزه ملی و منطقهای را از دیگر برنامههای خود در این حوزه برشمرد و با اشاره به برنامهاش در زمینه توسعه صنایع مادر و متوسط تصریح کرد که تقویت شهرکهای صنعتی و توجه به مناطق کمتر توسعهیافته از دیگر برنامهها در این وزارتخانه جدید است.
وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت حضور بخش خصوصی از طریق اجرای اصل «۴۴» و واگذاریها و مالکیت به این بخش و نیز تقویت تشکلهای بخش خصوصی را از دیگر برنامههای خود برای این وزارتخانه جدید دانست.
وی در این بخش از سخنان خود به برنامههایش در حوزه معدن اشاره کرد و با بیان اینکه این حوزه به دلیل ثروت بین نسلی اهمیت زیادی دارد، خاطرنشان کرد: شناسایی ۶۰ نوع ماده معدنی و نیز ۵۵ میلیارد تن ذخایر شناخته شده از فرصتهای بخش معدن است.
غضنفری ارزشافزوده بخش معدن را مربوط به داخل کشور عنوان کرد و خواستار سرمایهگذاری بیشتر در حوزه اکتشاف معدن شد. وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت در بخش پایانی سخنان خود به برنامههایش در حوزه تجارت اشاره کرد و اظهار داشت: توسعه صادرات غیرنفتی و بهبود اوضاع کسبوکار و استفاده از تمام ظرفیتها در این حوزه از برنامههایم در حوزه تجارت است.
وی با بیان اینکه وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت ۴۱ درصد از سهم اقتصاد کشور را به دوش میکشد خواستار تعامل هرچه بیشتر مجلس شد. غضنفری با بیان اینکه خود را به قانون اساسی، مجلس و رییسجمهور پاسخگو میداند از توجه ویژه مقام معظم رهبری به حوزههای یادشده تشکر و قدردانی کرد.
وزارت نفت
اما ظاهرا رسیدگی به صلاحیت رستم قاسمی، گزینه پیشنهادی وزارت نفت از سایر وزرای احمدینژاد اهمیت بیشتری داشته است زیرا که علی لاریجانی، رییس مجلس برای اولین بار به عنوان موافق صحبت کرد.
وقتی علی مطهری، نماینده تهران در مخالفت با رستم قاسمی پشت تریبون قرار گرفت، گفت: مخالف ورود یک نظامی به وزارت نفت هستم.
وی ابراز کرد: مخالفت من با وزارت قاسمی بیش از آنکه مربوط به شخص وی باشد، مربوط به یک اصل کلی در اداره نظامهای سیاسی خصوصا نظام جمهوری اسلامی است. این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه «باید به این مساله، نگاه کلان توام با در نظر گرفتن مصالح و آینده نظام داشته باشیم، نه نگاه حزبی و گروهی» تصریح کرد: اصل کلی مورد تاکید من لزوم پیوند نخوردن سپاه پاسداران به عنوان یک قدرت نظامی با قدرت سیاسی و قدرت اقتصادی و به عبارتی دیگر دولتی نشدن سپاه است، همانطور که بر دولتی نشدن روحانیت از طرف امام(ره) و شهید مطهری تاکید فراوان شده است. وی با اشاره به تجربه وزارت اطلاعات در دوره سازندگی گفت: این تجربه شاهد خوبی در این مساله است چراکه در آن دوره کارکنان وزارت اطلاعات تشویق به فعالیتهای اقتصادی شدهاند و تبعا از امکانات ویژه و رانتها استفاده کردهاند و همین موضوع سبب رخنه فساد در برخی از کارکنان آن وزارتخانه شد تا اینکه از این کار منع شدند. نماینده تهران در خانه ملت همچنین تاکید کرد: وزارت یک نظامی در وزارتخانه نفت سبب پیوند قدرت نظامی، سیاسی و اقتصادی خواهد بود که ممکن است فسادآور باشد البته عنصر تقوا تا حد زیادی میتواند مانع فساد شود ولی هرگز مصونیتآور نیست و این ما هستیم که نباید زمینه پدیدآمدن فساد را ایجاد کنیم.
وی افزود: در کشور همسایه ما نظامیان در حال کنار رفتن از قدرت سیاسی هستند ولی در کشور ما حرکت عکس آن آغاز شده است که به نظر میرسد، امری مبارک نباشد.
این نماینده مجلس نخستین اثر سوء این اقدام را سخت شدن سوال، استیضاح و به طور کلی نظارت مجلس بر وزیر دانست و تصریح کرد: سپاه اکنون درست یا نادرست به تصاحب پروژههای عمرانی در یک رقابت نابرابر با بخش خصوصی متهم است، مانند واگذاری اپراتور سوم مخابرات که با اضافه شدن حوزه عظیم نفت به آن، این اتهام تشدید خواهد شد. مطهری در ادامه گفت: نکته آخر اینکه قاسمی در پروژههای نفتی دست توانا و نقش فراوانی داشته اما برای من ثابت نشد که از نظر مدیریت نفت کشور وی تجربه کافی و کادر لازم برای تشکیلات وزارت نفت را داشته باشد چراکه انتصاب مدیران ناآشنا و کمتجربه سبب نابسامانی در وزارت نفت میشود.
مطهری در پایان تاکید کرد: مخالفت من با شخص قاسمی نیست و ایشان را فردی باتقوا و با تجربه خوب در حوزه پروژههای عمرانی نفتی میدانم و مخالفت من با روند ورود نظامیان به قدرت سیاسی و دولت است و این را برای کشور مضر میدانم.
سپس حشمتالله فلاحتپیشه به عنوان موافق پشت تریبون رفت و اعلام کرد: بخشی از زمان خود را به علی لاریجانی، رییس جلسه داده است.وی گفت که قاسمی ۲۰ سال در حوزه نفت کشور و مراکز استراتژیک انرژی حضور داشته است.
فلاحتپیشه ادامه داد: آقای قاسمی در طول ۲۰ سالی که در زمینههای مرتبط با نفت فعالیت داشت در چارچوب قوانین کشور عمل کرد، اگر کسی مسوولیتی را در کشور میپذیرد و طبق قوانین عمل میکند، نباید زیر سوال برود.
نماینده مردم اسلامآباد غرب اظهار داشت: اقداماتی که قاسمی در قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا انجام داده به عنوان سند افتخاری برای کشور محسوب میشود که باید به آن توجه شود.
فلاحتپیشه ادامه داد: هماکنون دنیا فهرستهای تحریم را زیرسوال میبرد. ما هم که همواره تهدیدها را به فرصت تبدیل میکنیم بنابراین نباید در مسیری حرکت کنیم که دیپلماسی عمومی دشمن در آن سمت است. فلاحتپیشه در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: آقای قاسمی تعهد داد که در عزل و نصبها استقلال داشته باشد که این مساله از دغدغه تمام نمایندگان بود.
علی لاریجانی، رییس مجلس در دفاع از قاسمی ضمن رد اتهاماتی علیه سپاه خواستار رای نمادین مجلس به قاسمی وزیر پیشنهادی نفت شد. وی با بیان اینکه اینجانب بنا ندارم در اینگونه مسایل صحبت کنم، گفت: به دو دلیل لازم دیدم تا به دفاع از قاسمی بپردازم. یکی اینکه مشاهده کردم حقی از ایشان ضایع شد و دیگر اینکه در مورد سپاه مطالبی گفته شد که صحیح نیست .
لاریجانی با بیان اینکه اتهامی به قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا زده شد، گفت: بیان کردند که چون قرارگاه خاتمالانبیا در عرصه سازندگی قدرت زیادی دارد این مجال را از بخش خصوصی گرفته و منافع فعالیت بخش خصوصی میشود اما با توجه به اطلاعاتی که اینجانب دارم تاکید میکنم که واقعا اینطور نیست.
رییس مجلس گفت: اینجانب جلسهای گذاشتم و مسوولان بخش خصوصی را دعوت کردم. همه آنها معتقد بودند که قرارگاه خاتمالانبیا کار را بین آنها توزیع میکند و آقای قاسمی به جای رقابت از بخش خصوصی حمایت میکند.
لاریجانی با اشاره به بخش دیگری از سخنان مخالف قاسمی گفت: نگته دیگری که میخواستم بیان کنم این است که اعلام شد سپاه از طریق وزارت قاسمی وارد سیاست میشود. باید توجه کرد که این تلقی نادرست است. آقای قاسمی به عنوان فردی از سپاه عهدهدار وزارت نفت میشود و ما باید افتخار کنیم که نخبگان سپاهی و این عزیزان مسوولیتهای مهمی را قبول میکنند.
رییس مجلس تاکید کرد: اطلاع دارم که سپاه با گرفتن مسوولیت آقای قاسمی مخالف بوده و فرمانده سپاه هم مخالف گرفتن این مسوولیت بوده است. حتی آقای قاسمی با اینجانب هم مشورت کرد و من تاکید داشتم که نگران قرارگاه خاتمالانبیا هستم چراکه فرد خوبی را از دست خواهد داد.
لاریجانی با بیان اینکه سپاه از خودگذشتگی کرد و یک نیروی خوب را تقدیم این مسوولیت کرد، گفت: با توجه به اینکه وزارت نفت مدتی بیوزیر بود، سپاه این از خودگذشتگی را از خود نشان داد بنابراین این تلقی درست نیست که سپاه میخواهد که قدرت سیاسی را در دست بگیرد و اصلا هم این تلقی درست نیست که سپاه میخواهد اوضاع سیاسی کشور را چنگ بزند.
لاریجانی با اشاره به برخی جوسازیها علیه قاسمی و مطرح کردن موضوع تحریم و با بیان اینکه ما از این تحریمها زیاد داشتیم، گفت: با توجه به این موضوع من از مجلس میخواهم که یک رای نمادین به مهندس قاسمی داده شود و امیدوارم که ایشان در مسوولیت خود تحولی مهم ایجاد کند. با پایان یافتن سخنان لاریجانی محمدرضا رحیمی، معاون اول رییسجمهور وارد مجلس شد و در کنار وزرا پیشنهادی نشست. اما علی مطهری دریک اخطار قانون اساسی خطاب به لاریجانی گفت: من در سخنانم که به عنوان مخالف آقای قاسمی صحبت کردم، گفتم تا زمانی که فردی عضو سپاه پاسداران یا ارتش یا یکی نیروی نظامی باشد، صلاح نیست که به عنوان وزیر انتخاب شود. وی افزود: هم خوشحال میشویم که اینها از پست نظامی که دارند، استعفا دهند و ما از تجربیات آنها استفاده کنیم.
علی لاریجانی، رییس مجلس نیز در پاسخ به وی گفت: شما مخالفت کردید و من به عنوان موافق صحبت کردم.
گفتنی است از آنجا که یکی از نمایندگان در بین صحبتهای مطهری با صدای بلند با وی مخالفت کرد و در زمان ایراد نظر علی لاریجانی با احسنت گفتنهای متعدد موافقت خود را اعلام کرد، علیاکبر اولیا، نماینده یزد که قرار بود به عنوان مخالف صحبت کند با بیان این نکته که مخالفتی ندارد بر جای خود نشست و با وجود آنکه احمد توکلی اصرار داشت در مقام موافقت صحبت کند، لاریجانی گفت چون مخالفی صحبت نکرد موافق هم صحبت نکند.
اما توکلی در تذکر خود خطاب به لاریجانی گفت از آنجا که فضای مجلس بسیارسنگین بود آقای اولیا نتوانست مخالفت خود را مطرح سازد که لاریجانی این حرف وی را قبول نکرد و تنها با این جمله که «من موافقت خود را بیان کردم» بحث را به اتمام رساند.
وزارت ورزش و جوانان
محمدقسیم عثمانی، نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی نیز طی سخنانی در مخالفت با عباسی وزیر پیشنهادی دولت برای وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه از موافقان سه وزیر پیشنهادی هستم، اظهار داشت: بنا به دلایل و مستنداتی مخالف وزیر شدن عباسی در وزارت ورزش و جوانان هستم و هرچقدر سعی کردم سفارش دوستان مشترک را بپذیرم و اگر هم مخالفتی میکنم با چراغ خاموش مخالفت کنم، نتوانستم قسم نمایندگیام را در این زمان معنوی نادیده بگیرم و تکلیف دانستم که دلیل مخالفت خود را به طور شفاف بیان کنم.
این نماینده مجلس در ادامه تصریح کرد: وزارت ورزش و جوانان دستپخت مجلس هشتم است و دولت نیز با استدلالهایی مخالف تشکیل این وزارتخانه جدید بود ولی در نهایت پذیرفته شد و از روی ناچاری یک وزیر برای این وزارتخانه معرفی کرد.
نماینده بوکان در خانه ملت خاطرنشان کرد: اگر بر حسب اضطرار قرار بود رای بدهیم چرا به سجادی رای ندادیم؟ چرا کسانی برچسب تفکر انحرافی را به وی زدند و انگیزه آنها از این کار چه بود؟ این همه قهرمان و ورزشکار همراه سجادی را نادیده گرفتیم و یک شائبه را باور کردیم درحالی که این شائبه در مورد عباسی به مراتب قویتر است.
نماینده بوکان در مجلس تاکید کرد: از بیرون تزریق شدن وزیر ورزش موجب عدم همکاری و عدم هماهنگی در حوزه ورزش و ورزشکاران و امور جوانان خواهد شد و دچار چالشهایی مازاد بر چالشهای موجود میشویم و ورزش ما نخواهد توانست به جایگاه مورد انتظار و واقعی خود برسد.
اسدالله عباسی، نماینده مردم رودسر در مجلس شورای اسلامی نیز در موافقت با گزینه پیشنهادی دولت برای تصدی وزارت ورزش و امور جوانان در صحن علنی مجلس اظهار داشت: در بیان اظهارنظر خود نباید آبروی مومن را مورد تاخت و تاز قرار دهیم پس دلیلی ندارد که به افراد اهانت کنیم و به آنها تهمت بزنیم. نماینده مردم رودسر به دوران تصدی عباسی در وزارت تعاون اشاره کرد و گفت: فعالیت ۸۵ هزار تعاونی و عضویت ۳۵ میلیون نفر در این تعاونیها عملکرد شبکه تعاونی را به خوبی در دوران تصدی آقای عباسی بر وزارت تعاون نشان میدهد؛در این دوران طی پنج سال به اندازه ۷۰ سال در تشکیل تعاونیها فعالیت صورت گرفت.
نماینده مردم رودسر اظهار داشت: با توجه به توصیههای پیامبر اکرم(ص) در مورد ورزش و همچنین توصیههای رهبر انقلاب و امام(ره) در این زمینه میبینیم که آقای عباسی نیز برنامههایش را در این راستا ارایه داده بنابراین تقاضا میکنم با توجه به اهمیت موضوع جوانان و چالشهای این عرصه نمایندگان دقت بیشتری در این زمینه داشته باشند.
وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: برنامههای آقای عباسی را کاملا مشاهده کردیم و روز گذشته هم فراکسیون ورزش تشکیل جلسه داد و اعضای فراکسیون در حمایت از آقای عباسی اتفاقنظر داشتند.
وزیر پیشنهادی ورزش هم در دفاع از خودگفت: بنا نداشتم به مطالب مطرح شده پاسخ بدهم اما در پاسخ به سخنان آقای کامران به عنوان یک همکار دانشگاهی میگویم که کتاب بنده تالیف بوده است، نه ترجمه! از این رو نیازی نیست که چنین تخصصی داشته باشم. گفتنی است، موضوع کتاب وی را قسیم عثمانی مطرح کرد نه حسن کامران اما وزیر پیشنهادی ورزش در پاسخ به کامران به آن جواب داد.
به گفته وی، در دنیا همه مسوولان ورزشی در عرصه جهانی را ارج مینهند و عجیب است که در مجلس مرا به عنوان نایب رییس فدراسیون ورزشکاران کبدی زیرسوال بردند.
وی در ادامه خودش را یک فرد ولایتمدار معرفی کرد و گفت که هرگز به جریانات انحرافی اجازه ورود نمیدهد.
نتایج آرا
در مجموع ۲۴۶ نفر در صحن علنی حاضر بودند که از این بین وزیر نفت ۲۱۶ رای موافق، ۲۲ رای مخالف و هفت رای ممتنه کسب کرد.
وزیر تعاون ۲۰۴ رای موافق، ۳۱ رای مخالف و ۱۰ رای ممتنه به دست آورد.
وزیر صنعت ۲۱۸ رای موافق، ۲۰ رای مخالف و هفت رای ممتنه کسب کرد.
وزیر ورزش ۱۶۵ رای موافق، ۶۱ رای مخالف و ۱۹ رای ممتنه به دست آورد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد