7 - 02 - 2023
گام تازه اوباما برای حفظ صنعت خودروسازی
مونا مشهدیرجبی – صنعت خودروسازی آمریکا بعد از بحران اقتصادی سال ۲۰۰۷ میلادی تغییرات زیادی را تجربه کرد که از جمله آنها تغییر طراحی خودروهای تولید GM بود.
اما در جهت تولید خودروهایی که با تقاضای امروز دنیا تطابق داشته باشد آمریکا به کمک کشورهای دیگری نیاز دارد. طبق گزارشهای منتشر شده باراک اوباما در سالجاری قراردادی را با دولت کرهجنوبی امضا کرده است که به موجب آن کارخانه مشترک GM هیوندایی در خاک آمریکا راهاندازی شود.
این کارخانه که با سرمایه ۵۴۵ میلیون دلاری آمریکا ساخته میشود به تولید خودروهایی اختصاص دارد که ابعادی کوچکتر از خودروهای آمریکایی دارند ولی از نظر کیفیت و ساختار ظاهری متناسب با استانداردهای این کشور هستند.
این کارخانه مشترک مساحتی معادل ۳/۴ میلیون فوت مربع دارد و ۱۵۸۷ نفر در آن کار خواهند کرد. این قرار داد به منظور توسعه بازار خودرو آمریکا و صنعت خودروسازی این کشور امضا شده و دولت آمریکا متعهد شده است که تا پنج سال آینده تعرفه وارداتی خودروهای هیوندایی و کیا موتور را از هشت درصد به چهار درصد تقلیل دهد و در سال ۲۰۱۶ میلادی این تعرفههای گمرکی کاملا حذف شود.
حذف تعرفهها به معنای کاهش قیمت تمامشده خودروها در خاک آمریکا و بیشتر شدن قدرت رقابت این برند در کشور آمریکاست. رییسجمهور کرهجنوبی هم با اشاره به این مطلب که این شرکت در طراحی خودروهای کوچک و مدرن به صنعت خودروسازی آمریکا کمک میکند، گفت: مشارکت کرهجنوبی و آمریکا در صنعت خودروسازی به معنای ایجاد هزاران فرصت شغلی تازه در این کشور است بدون اینکه مشاغل دیگر تحتتاثیر این فرصتهای تازه از بین بروند.
به دنبال انتشار این خبر نمایندگان دو شرکت خودروسازی هیوندایی موتور کرهجنوبی بزرگترین خودروساز کره و GM قدیمیترین شرکت خودروسازی آمریکا نیز با هم دیدار کرده و در مورد نحوه همکاری با یکدیگر گفتوگو کردند.
فراهم شدن فرصتی برای آسانتر شدن ورود خودروهای کرهای به بازار آمریکا و حذف تدریجی تعرفه گمرکی مزیتی است که کرهایها از آن بهره میبرند و در مقابل آمریکاییها میتوانند از قدرت و مهارت طراحان صنعتی کرهای در طراحی و تولید خودروهای کوچک و ارزان و با کیفیت بهرهمند شوند.
البته قرار است این خودروهای مشترک آمریکایی- کرهای به بازار کرهجنوبی هم صادر شوند و انتظار میرود با استقبال زیادی هم روبهرو شود.
هیوندایی در سال گذشته میلادی شاهد افزایش تقاضا برای محصولاتش در بازار جهانی بود و همین موضوع سبب شد تا این برند به عنوان پرفروشترین و قابل اعتمادترین برند خودروسازی آسیایی در دنیا شناخته شود. هماکنون هیوندایی رقیب اصلی شرکت تویوتا در دنیا محسوب میشود در حالی که تا سه سال گذشته این برند اصلا قدرت رقابت با تویوتا و حتی هوندا موتورز را نداشت.
از طرف دیگر جنرالموتورز که بزرگترین خودروساز آمریکایی است و قدمتی بیش از یکصد سال را در آمریکا دارد همواره به تولید خودروهای بزرگ و البته پرمصرف معروف بوده است ولی بعد از بحران اقتصادی و استفاده از کمک دولت برای خروج از ورشکستگی اقدام به تعطیلی برخی از برندها و واگذاری شمار دیگری از آنها کرد و حال در نظر دارد سرمایه خود را در جهت تولید خودروهای کم مصرف و کوچک صرف کند. به نظر میرسد این گام بزرگی در صنعت خودروسازی آمریکاست و میتواند اقتصاد این کشور را با تحولات زیادی مواجه سازد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد