15 - 10 - 2023
قیمت جدید شورای رقابت برای انواع خودرو
از زمان آشفته شدن بازار خودرو، پای طرحهای مختلف به این صنعت باز شده است تا شاید گرهای از مشکلات آن باز شود. اما همچنان شاهد این موضوع هستیم که هیچ تغییر خوشایند و بهبودی ملموسی، در این بازار اتفاق نمیافتد. یکی از عملکردهای مسئولان، کمک گرفتن از نهادی فرا قوهای به نام شورای رقابت است که در حقیقت کار اصلی آن منع انحصار و تسهیل رقابت محسوب میشود.
یکی از فعالیتهایی که این حوزه در دستور کار بازار خودرو دارد، قیمتگذاری انواع خودرو با بررسی شرایط و مستندات موجود است. از آنجایی که خودروسازان در آخرین درخواست خود انتظار افزایش قیمت محصولات را داشتند، در این مطلب به بررسی قیمت جدید شورای رقابت برای انواع خودرو میپردازیم.
آیا قیمت جدید شورای رقابت برای انواع خودرو در راه است؟
یکی از بحثهای داغ بازار خودرو در این روزها، احتمال افزایش قیمت مجدد خودروهای مختلف است. اما وقتی به صحبتهای مدیر کل روابط عمومی مرکز ملی رقابت رجوع میکنیم، متوجه میشویم که ظاهراً دستوری مبنی بر افزایش قیمت خودروها وجود ندارد.
سپهرداد جوی توکلی در شهریورماه اعلام کرده بود که هنوز هیچ برنامهای مبنی بر افزایش قیمت خودرو وجود ندارد. وی تأکید کرد که قرار نیست قیمت خودرو شورای رقابت هر ۳ ماه یکبار دچار روند افزایشی باشد.
وی علت این مسئله را عدم تغییر در قیمت هیچ یک از عواملی دانست که روی قیمت نهایی خودرو تأثیر دارند. آقای توکلی به این موضوع اشاره کرد که در چند ماه اخیر نه قیمت ارز افزایشی داشته است، نه مواد اولیه و نه تغییری در دستمزد نیروی کار داشتهایم. بنابراین همه چیز به بررسی موارد گوناگون برمیگردد.
در نهایت وی اعلام کرد که کار این شورا، رصد بازار و روند تولید و عرضه خودرو در بازار است و در این بین نیز اگر نیاز به تغییر قیمتی باشد، شورا با بررسی شرایط، آن را لحاظ خواهد کرد. با این تفاسیر طبق خبرها، تعیین قیمت جدید شورای رقابت در تاریخ ۱۵ مهرماه انجام خواهد شد.
قیمت جدید شورای رقابت برای انواع خودروی مونتاژی
در پی بررسی قیمت خودروهای مونتاژی در داخل، شورای رقابت در تیرماه لیست جدیدی از این محصولات را اعلام کرد. توجه داشته باشید که قیمتهای ارائه شده در ادامه بدون احتساب ۱۳ درصد اضافه مبلغ مورد نظر برای مصرفکننده لحاظ شدهاند، ضمن اینکه قیمتهای زیر به ریال هستند.
- هایما اس ۸ پلاس توربوشارژ اتوماتیک کد ۵۲۶: ۱۰,۶۹۳,۱۷۸,۹۶۵
- هایما اس ۵ پلاس توربوشارژ اتوماتیک کد ۵۲۲: ۸,۴۱۴,۶۵۸,۷۷۷
- هایما اس ۷ پلاس توربوشارژ اتوماتیک کد ۵۱۸: ۸,۶۲۶,۲۸۹۵۰۴
- دایون (Y5): ۱۱,۷۷۱,۱۰۳,۷۹۰
- دانگ فنگ (SX5): ٨,٠٠٣,٨٣٢,٩١٠
- جک اس ۵: ۱۱,۰۳۶,۱۲۴,۷۹۳
- کی ام سی جی ۷: ۱۱,۲۴۷,۲۱۵,۰۰۰
- کی ام سی کا ۷: ۱۳,۸۲۹,۱۲۶,۳۲۲
- جک اس ۳: ۸,۰۴۵,۶۱۹,۳۰۰
- (:(FMC T5 ۱۰,۸۷۰,۳۵۹,۳۵۴
- (:(FMC M4 ۱۶,۱۱۹,۶۸۱,۷۵۱
- دیگنیتی پرایم: ۱۱,۰۳۸,۶۶۳,۲۶۷
- دیگنیتی پرستیژ: ۱۲,۹۱۰,۴۲۵,۴۸۳
- فیدلیتی پرایم پنج نفره: ۹,۹۱۰,۸۲۷,۶۸۵
- فیدلیتی پرایم هفت نفره: ۱۰,۱۳۶,۶۵۳,۵۲۶
- ریسپکت: ۸,۵۹۰,۰۱۲,۱۹۵
- (:(MVM X22 PRO MT ۶,۱۳۷,۵۳۶,۳۸۲
- (:(X22 PRO IE Turbo ۷,۷۲۷,۷۰۳,۲۰۹
- لاماری: ۱۲,۰۱۴,۰۹۸,۰۹۵
- تیارا: ۱۱,۶۳۹,۱۶۰,۹۸۸
- فونیکس (Tiggo 7 pro): ۱۲,۶۶۵,۲۵۰,۲۴۰
- فونیکس (FX premium): ۱۵,۳۲۶,۸۰۱,۳۲۴
- فونیکس (Tiggo 8 pro Premium): ۱۵,۹۳۰,۷۵۱,۶۳۸
- فونیکس (Tiggo 8 pro max): ۲۱,۱۶۸,۲۸۶,۱۷۳
- ((X55 PRO IE: ۱۱,۰۹۴,۳۴۱,۷۵۰
- آریزو (۵ Turbo IE): ۹,۱۷۴,۲۴۵,۷۴۶
قیمت محصولات ایران خودرو
قیمت محصولات ایران خودرو نیز در صورت تعیین قیمت جدید شورای رقابت دستخوش تغییر خواهند شد. این تغییر روی قیمت ۲۰۶ تیپ ۳ صفر نمایندگی و سایر خودروهایی که تولید آنها متوقف شده است، تأثیر متفاوتتری خواهد داشت و شامل تغییر قیمت در بازار آزاد برای مدلهای قدیمیتر میشود.
برای مثال با بررسی قیمتها متوجه قیمت ۲۰۶ تیپ ۳ صفر خواهیم شد که در حال حاضر با مبلغ ۵۱۸ میلیون به بالا معامله میشود. این در حالی است که قیمت ۲۰۶ در مدلهای دیگر متفاوت است. در ادامه به بررسی قیمت کارخانه سایر محصولات این شرکت میپردازیم. دقت داشته باشید که قیمتهای زیر به تومان محاسبه شدهاند.
- پژو ۲۰۷ سقف قرمز: ۴۱۸,۸۷۰,۰۰۰
- پژو ۲۰۷ دستی سقف شیشهای: ۳۴۳,۷۰۰,۰۰۰
- پژو ۲۰۷ اتوماتیک سقف شیشهای: تعیین نشده
- پژو ۲۰۷ دستی: ۳۱۸,۶۰۰,۰۰۰
- پژو پارس سال: ۱۶۹,۹۰۷,۰۰۰
- پژو پارس ELX)) سفارشی XU7P)): 330,897,000
- پژو پارس (LX TU5): 275,200,000
- آریسان ۲: ۳۸۳,۰۳۳,۰۰۰
- دنا پلاس: ۳۴۹,۸۰۰,۰۰۰
- دنا (EF7): 206,048,000
- رانا پلاس سقف شیشهای: ۳۴۳,۵۵۵,۰۰۰
- رانا پلاس: ۳۲۹,۱۳۴,۰۰۰
- ریرا: تعیین نشده
- سمند ((EF7 بنزینی: ۱۵۸,۱۲۰,۰۰۰
- سمند ال ایکس: ۱۶۰,۵۴۷,۰۰۰
- سورن پلاس: ۳۳۱,۰۰۰,۰۰۰
قیمت محصولات سایپا
اگر قیمت جدید شورای رقابت در دستور کار قرار بگیرد، شامل محصولات شرکت سایپا هم خواهد بود. در حال حاضر لیست قیمت خودروهای تولید شده توسط این شرکت شامل موارد زیر میشود.
- پادرا پلاس: ۵۹۹,۹۰۰,۰۰۰
- پراید ۱۵۱ اس ای: ۲۱۸,۰۲۹,۰۰۰
- تیبا ۲ پلاس: ۱۴۱,۸۴۵,۰۰۰
- کوییک آر پلاس اتومات: ۲۸۸,۱۱۴,۰۰۰
- ساینا اس: ۲۴۱,۰۸۱,۰۰۰
- کوییک پلاس اتوماتیک: ۳۲۷,۰۸۷,۰۰۰
- کوییک دندهای: ۱۹۳,۳۱۲,۰۰۰
- کوییک آر: ۲۵۵,۹۹۹,۰۰۰
- کوییک اس: ۲۶۸,۱۹۴,۰۰۰
بهترین ابزار تشخیص قیمت خودروی دست دوم
با توجه به عرضه پایین خودروسازان، بسیاری از افراد با وجود متقاضی بودن، شرایط دریافت خودروی صفر را از نمایندگیهای مختلف ندارند. به همین دلیل تمایل برای خرید خودروهای کارکرده بالاست. از این رو شناخت بهترین ابزار تشخیص قیمت خودرو دست دوم در چنین شرایطی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
در حال حاضر با یک جستجوی کوتاه میتوان بهترین و معتبرترین مراکز آنلاین تخمین قیمت خودرو را در شهرهای مختلف یافت و بعد از تعیین قیمت اولیه، در صورت نهایی کردن معامله خودرو، به صورت حضوری و زیر نظر کارشناسان، نسبت به تخمین قیمت دقیق اقدام کرد. در تخمین قیمت موارد متعددی از جمله گزینههای زیر مورد بررسی قرار میگیرند.
- نوع خودرو
- مدل خودرو
- کارکرد خودرو
- بخش فنی و موتوری اتومبیل
- میزان رنگ بدنه
- تعداد و شدت تصادفات
- بیمه
- آپشنهای احتمالی
جالب است بدانید که علاوه بر موارد بالا، بازار خرید و فروش خودروها یعنی راکد یا فعال بودن آنها هم میتواند در این تعیین قیمت مؤثر واقع شود.
جمعبندی
اگرچه شورای رقابت در ماههای اخیر بارها اعلام کرده است که خودروها افزایش قیمتی را تجربه نخواهند کرد، اما گفته میشود که این شورا در تاریخ ۱۵ مهرماه طی جلسهای درباره قیمت نهایی خودروهای تولید داخل، بررسیهای لازم را انجام خواهد داد. شما نیز در صورتی که خریدار اتومبیلهای کارکرده هستید، میتوانید با استفاده از ابزارهای کاربردی، قیمت محصول مورد نظر خود را در بازار آزاد به صورت دقیقتری تخمین بزنید.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد