16 - 10 - 2023
سایه سنگین جنگ غزه بر سر اوکراین
عملیات «طوفان الاقصی» تا چه اندازه میتواند بر کمکهای نظامی آمریکا به اوکراین تاثیر بگذارد؟ الکساندر گریشین تحلیلگر نظامی در پاسخ به این سوال میگوید: در بحبوحه نگرانی اوکراین از اینکه آمریکا در حال دور شدن از آنها و گرایش به خاورمیانه است، عملیات مقاومت در فلسطین اشغالی آغاز شد.
اوضاع ما چه میشود؟ این به معنای واقعی کلمه سوالی است که این روزها در کییف بعد از انتشار شایعاتی در سراسر اوکراین پرسیده میشود. مانند این مورد در فرانسه نیز وجود دارد و معتقدند ایالاتمتحده بر سر تصویب بودجه بسته کمک مالی ۲/۵ میلیارد دلاری به اوکراین با مشکلاتی مواجه است. طبعا اوکراین که بهزودی دچار چالش میشود، باید در چنین شرایطی اشتهای خود را برای دریافت کمک نظامی تعدیل کند.
به گزارش راهبرد معاصر، چرخشی کاملا غیرمنتظره اما منطقی رخ داده؛ ایالاتمتحده به عنوان متحد رسمی اسرائیل موظف است در هر صورت به آنها کمک کند (البته برخلاف اوکراین). گرچه موظف نیست همگام یا برای آنها بجنگد، اما در زمینه تامین تجهیزات، سلاح و مهمات به قول خودشان تا آخرین قطره خون یا تا آخرین گلوله متعهد هستند.
نکته قابلتوجهی وجود دارد و آن اینکه ایالاتمتحده بهار سال جاری شروع به خارج کردن مهمات توپخانه (به ویژه گلولههای بسیار نادر ۱۵۵ میلیمتری) از انبارهای اسرائیل کرد تا خیال متحدانش را راحت کند، البته به آنها قول داد در صورت لزوم واشنگتن فوری مقدار مورد نیاز را تامین کند و هر آنچه مصرف کنند، جبران خواهد کرد.
در نتیجه، انبارهای توپخانه اسرائیل اکنون اگر کاملا خالی نباشد، نیمهخالی است. آمریکا این موشکها را در اختیار ندارد و بلافاصله دستور تولید آنها را صادر کرده است. لوید آستین رییس پنتاگون پیشتر قول داده بود در مدت چند روز تلآویو هر آنچه نیاز دارد، در اختیارش قرار دهد. تنها گزینه برای تحقق این وعده در مدتی کوتاه، مراجعه به صندوقهای مهمات اختصاص دادهشده به اوکراین و برداشتن دستکم درصد قابلتوجهی از آنهاست.
در عین حال، اسرائیل ممکن است به زودی واقعا به سلاح و مهمات نیاز داشته باشد؛ چه اینکه رهبر حزبالله لبنان اعلام کرد، اگر اسرائیل عملیات زمینی انجام دهد، عملیات نظامی علیه اسرائیل را آغاز خواهند کرد. مقامهای ارشد نظامی- سیاسی دولت صهیونیستی به اتفاق آرا تصمیم به آغاز عملیات زمینی در مقیاس وسیع گرفتهاند؛ بنابراین اگر حزبالله مطابق گفته خود وارد عمل شود، معلوم است درگیری در مدت چند روز پایان نخواهد یافت، زیرا حزبالله سلاحهای متنوع زیادی از جمله حدود یک هزار راکتانداز و دستکم ۱۰۰ هزار موشک در انبارهای خود دارد.
در چنین حالتی بجاست اسرائیلیها دعا کنند درگیری به مداخله کشورهای همسایه و منطقه کشیده نشود، زیرا میتواند سرآغاز واقعی جنگی تمامعیار باشد. طبعا شکست نه چندان ناممکن اسرائیل در جنگ با کشوری دارای سلاحهای پیشرفته و دشمنانی دارای توانمندیهای نظامی غیرهستهای برای جو بایدن رییسجمهوری اوکراین بدتر از فاجعه اوکراین است.
اسرائیل شریک راهبردی و متحد دیرینه آمریکاست. درواقع آنچه در اوکراین و خاورمیانه اتفاق افتاد شانس بایدن را برای کسب دومین پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری تقریباً به صفر میرساند، اما بدتر از آن، این است که درگیری فلسطین و اسرائیل به مرحلهای برسد که به خنجر تیزی بر گردن بایدن و تیمش تبدیل شود.
گسترش تحولات و دامنه درگیریهای فلسطین با توجه به همه گزینههایی که در حال حاضر به وسیله کارشناسان بررسی میشود، امکانپذیر است، اما اگر هر یک از آنها اجرا شود، کییف رها میشود و مانند دختر بچهای در مهمانی بزرگسالان باید تنها با خود بازی کند و چون تنهاست
جیغ و داد میکند تا بزرگترها به وی توجه کنند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد