22 - 01 - 2024
تداوم عقبگرد بورس
«جهانصنعت»- شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات دیروز با کاهش ۱۳ هزار و ۷۲۴ واحدی همراه شد. بورس اوراق بهادار تهران دیروز هم مانند روز قبل روند کاهشی به خود گرفت و شاخص کل در پایان معاملات با از دست دادن ۱۳ هزار و ۷۲۴ واحد به رقم ۲ میلیون و ۱۵۳ هزار و ۲۰۳ واحد رسید. شاخص هموزن با کاهش ۱۰ هزار و ۳۰ واحد به رقم ۷۴۴ هزار و ۳۰۲ واحد رسید. ارزش روز بازار در بورس تهران به بیش از ۷ میلیون و ۴۷۸ میلیارد تومان رسید. معاملهگران دیروز بیش از ۹/۷ میلیارد سهام و اوراق مالی در قالب ۳۵۰ هزار معامله و به ارزش ۵ هزار و ۸۱۲ میلیارد تومان دادوستد کردند.
همه شاخصهای بورس دیروز قرمز شدند. شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی- ارزشی ۶۳صدم درصد کاهش یافت. این دو شاخص با معیار هموزن ۳۳/۱ درصد کاهش یافتند. شاخص آزاد شناور ۶۲صدم درصد افت کرد. شاخص بازار اول بورس ۶۳صدم درصد کاهش یافت. شاخص بازار دوم بورس ۶۴صدم درصد افت کرد. دیروز نماد ذوب آهن اصفهان بیشترین اثر افزایشی بر شاخص بورس را داشت و نمادهای هلدینگ نفت و گاز و پتروشیمی تامین، شستا، پالایش نفت تهران، ایرانخودرو، سرمایهگذاری غدیر و نفت بهران بیشترین اثر کاهشی بر شاخص بورس را از خود به جای گذاشتند. در فرابورس ایران هم شاخص کل دیروز با از دست دادن ۳۷۱ واحد به رقم ۲۵ هزار و ۶۷۰ واحد رسید. ارزش بازار اول و دوم فرابورس یک میلیون و ۴۱۲ هزار میلیارد تومان شد. ارزش بازار پایه فرابورس ۳۷۶ هزار میلیارد تومان شد. معاملهگران دیروز بیش از ۱/۷ میلیارد سهام و اوراق مالی در قالب ۳۲۹ هزار فقره معامله و به ارزش ۸۸۵۲ میلیارد تومان دادوستد کردند.
نمادهای بیمه پاسارگاد، آریاساسول، صبا فولاد خلیج فارس، مالی سپهر صادرات، انتخاب الکترونیک، فولاد هرمزگان و پالایش نفت لاوان بیشترین اثر کاهشی بر شاخص فرابورس را داشتند. شاخص کل و شاخص قیمت در فرابورس دیروز ۴۳/۱ درصد کاهش یافتند. این دو شاخص با معیار هموزن ۷۳/۱ درصد کاهش یافتند. شاخص بازار اول فرابورس ۴۳/۱ درصد و شاخص بازار دوم فرابورس ۴۲/۱ درصد کاهش یافت.
تحلیل بازار یکشنبه
بازار سهام دیروز هم یکپارچه سرخپوش شد. شاخصهای کل و هموزن منفی شدند و حجم و ارزش معاملات خرد هم نسبت به روز شنبه کاهش یافت. به نظر میرسد هیجان منفی معاملهگران هنوز فروکش نکرده و سمت فروش به شدت تقویت شده است. در پایان معاملات دیروز، ۷۷ درصد از نمادهای قابل معامله بازار سهام منفی شدند و ارزش صفوف فروش به مرز ۶۰۰ میلیارد تومان رسید که دو برابر ارزش صفوف خرید بود. گروههای بزرگ بازار که لیدرها را در خود جای دادهاند نیز عموما یکپارچه سرخپوش بودند و خروج پول حقیقی را تجربه کردند. از جمله این گروههای بااهمیت، فلزات اساسی، خودرو، شیمیایی و دارویی بودند. وضعیت دیگر گروههای بازار هم چندان خوب نبود و سهمهای کوچک و بزرگ بازار به طور دستهجمعی در محدوده منفی نوسان قیمتی قرار گرفتند.
به نظر میرسد اثر منفی مصوبه جدید دولت برای تعیین قیمت خوراک و فرآوردههای نفتی پالایشگاهها، هنوز در بازار سهام مشهود است. کارشناسان بر این باورند که اگرچه این مصوبه تمامی نمادهای بازار و حتی گروه پالایشی را تحت تاثیر قرار نمیدهد، اما منجر به تقویت حس بیاعتمادی در میان سرمایهگذاران شده است. از سوی دیگر باید در نظر داشت که قیمت دلار نیز این روزها سیگنالهای جذابی برای صاحبان پولهای خرد ارسال میکند و در حال جذب نقدینگی از بازارهای سرمایهای و مالی به سمت خود است.
عملکرد شاخصها
شاخص کل بورس دیروز ۱۳ هزار و ۷۲۴ واحد ریزش کرد و با کاهش ۶۳/۰ درصدی، تا پله دو میلیون و ۱۵۳ هزار و ۲۰۳ واحدی پایین آمد. شاخص هموزن نیز دیروز ریزش بزرگی را تجربه کرد و ۱۰ هزار و ۳۰ واحد عقب رفت. به این ترتیب، شاخص نمادهای کوچک و متوسط بازار، ۳۳/۱ درصد کاهش یافت و در سطح ۷۴۴ هزار و ۳۰۲ واحدی متوقف شد.
حجم و ارزش معاملات خرد
حجم و ارزش معاملات خرد سهام، حقتقدم و صندوقهای سهامی، در نخستین روز بهمنماه نسبت به روز شنبه کاهشی بود. بر این اساس، حجم معاملات خرد به ۱۰ میلیارد برگه سهم رسید که با ارزش پنج هزار و ۷۲۴ میلیارد تومانی انجام شد.
ورود و خروج پول حقیقی
بازار سهام دیروز شاهد خروج سنگین پول حقیقی بود، به نحوی که تا لحظه تنظیم این گزارش، ۶۷۳ میلیارد تومان پول حقیقی از سهام، حقتقدم و صندوقهای سهامی خارج شد. تراز پول حقیقی در صندوقهای درآمد ثابت مثبت بود و به ۲۳ میلیارد تومان رسید.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد