18 - 02 - 2024
دستاوردهای چشمگیر صنعت نیشکر در حوزه کشاورزی و اشتغالزایی
«جهانصنعت»- تا چند سال پیش حتی کسی فکرش را هم نمیکرد که زمینهای بایر و شورهزارهای خوزستان به منشأ خیر و برکت در این استان تبدیل شوند و اشتغال مردمان بومی این استان را به همراه بیاورند، اما حالا این زمینها نهتنها به مزارعی سرسبز و پرمحصول تبدیل شدهاند و نیاز بازار کشور به گندم، شکر و… را تامین میکنند، بلکه باعث ایجاد اشتغال ۸۰ هزار نفر شدهاند؛ اشتغالی که باعث بهکارگیری اغلب نیروهای بومی مناطق اطراف در کارخانه توسعه نیشکر اهواز شده و در دوران کرونا نیز با تامین بیش از ۸۰ درصدی الکل مورد نیاز مراکز درمانی و پزشکی توسط این مجموعه، قدم بزرگی در جهت حفظ سلامت مردم برداشته شده است. این در حالی است که در جریان بازدید خبرنگاران از این مجموعه، از برنامههای این شرکت در مسیر افزایش ظرفیت اسمی و هدفگذاری برای تولید ۷۰۰ هزار تن شکر، توسعه بازارهای صادراتی و محصولات جدید و همچنین عرضه اولیه سخن به میان آمد.
در این نشست خبری که با همکاری هلدینگ آینده پویا برگزار شده بود، مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی گفت: هفت کشت و صنعت نیشکر را در حال حاضر در اختیار داریم که هر یک ۱۲ هزار هکتار را شامل میشود. این اراضی ابتدا شورهزار بوده و پس از تبدیل به اراضی کشاورزی تبدیل شدند. هدف این شرکت تولید ۷۰۰ هزار تن شکر است که تاکنون موفق به تولید نزدیک به ۶۰۰ هزار تن شدهایم.
عبدعلی ناصری اظهار کرد: علاوه بر شکر، محصولات جانبی و کارخانههای دیگری نظیر کارخانه الکلسازی با ظرفیت ۳۰ میلیون لیتر نیز طراحی و احداث شدهاند و در حال بهرهبرداری هستند. در حال حاضر ۳۶ میلیون لیتر محصول در کارخانه الکلسازی تولید میشود و قصد داریم این تولید را به ۴۰ میلیون لیتر افزایش دهیم.
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی اظهار کرد: به علاوه کارخانهای با ظرفیت ۱۳۲ هزار مترمکعبی امدیاف راهاندازی شده و در حال بهرهبرداری است. این کارخانه خمیرمایه با ظرفیت اسمی ۱۰ هزار تن دارد که در حال حاضر بیش از ۲۰ درصد از ظرفیت اسمی آن تولید شد که یک اقدام دانشبنیان که توسط کارشناسان انجام شده، است.
تامین برق مورد نیاز صنعت از طریق ۷ نیروگاه
ناصری بیان کرد: در راستای تامین کود، فرآیند راهاندازی کارخانه نیتروژن پتاسیم از ۲۰ بهمن امسال آغاز شده است. با دارا بودن هفت نیروگاه، این شرکت برق مورد نیاز صنعت و بخشی از کشاورزی را از طریق این نیروگاهها تامین میکند.
وی با بیان اینکه الکل، خمیرمایه و امدیاف را به ۲۴ کشور ازجمله ترکیه، افغانستان، آلمان و کنیا صادر میکنیم، تاکید کرد: صادرات شکر دارویی ممنوع است، اما قصد داریم کد شکر دارویی را تغییر دهیم و این محصول را به کشورهای خارجی صادر کنیم.
وی افزود: هر سال یک و نیم میلیون تن حملونقل محصولات باری را انجام میدهیم که در فصول مختلف با مشکلاتی روبهرو میشویم. در پایان سال ۱۳۹۹، شرکت ایمن ترابر آریا را از بانک ملی خریداری کردیم تا مشکلات حملونقل برطرف شود و در حال حاضر این شرکت سودآوری قابل توجهی دارد.
ناصری در زمینه تامین آب گفت: یک شبکه آبیاری جدید طراحی شده است که به این موضوع کمک میکند و از سیستم آبیاری کمفشار استفاده میشود که حداقل تلفات آب را ایجاد میکند.
وی افزود: در حال حاضر ۲۰ هزار نفر حقوقبگیر هلدینگ هستند و حدود ۸۰ هزار نفر به صورت غیرمستقیم شغل آنها متاثر از فعالیت مجموعه است.
ناصری با تاکید بر اینکه هماکنون حدود ۵۰۰ نفر محقق در مجموعه فعال هستند، اظهار کرد: در کشت و صنعتها دفاتر مطالعات مبارزه با آفات وجود دارد و از طریق پرورش زنبور مهاجم عملا افت را از بین میبریم، به همین دلیل هیچ سمی برای از بین بردن آفات استفاده نمیکنیم.
فعالیت نیشکر هفتتپه به صورت پیمان مدیریت
ناصری با تاکید بر اینکه هنوز مجموعه هفتتپه به شرکت واگذار نشده است و به شکل پیمان مدیریت اداره میشود، گفت: این مجموعه امسال حدود ۷۰ تن ظرفیت تولید دارد و با توجه به اینکه اقداماتی برای نوسازی انجام شده برنامه ما افزایش ظرفیت تولید شرکت است.
وی ادامه داد: بانک صادرات و بانک ملی هر یک دو و نیم درصد از سهام خود را احتمالا تا پایان سال عرضه خواهند کرد که در مجموع ۵ درصد از سهام عرضه میشود. در تازهترین ارزیابی، مقدار هدایت مالی شرکت به حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومان ارزشگذاری شده است و برای دو شرکت تولید اسانس اکالیپتوس و تولید فسفات پتاسیم نیترات، دوره بازگشت سرمایه حدود ۵ سال تعیین شد.
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی اظهار کرد: این شرکت دارای اراضی به مساحت ۸۴ هزار هکتار به شکل خالص و ۱۰۰ هزار هکتار به شکل ناخالص است.
گفتنی است شرکت توسعه نیشکر اهواز با هدف تامین نیاز داخلی در سال ۱۳۶۲ توسط شورای شکر تشکیل و طی مطالعاتی که از سال ۱۳۶۳ تا ۱۳۶۵ توسط صندوق مطالعات شکر صورت گرفت، ضرورت تاسیس شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی به تصویب مجلس رسید و این شرکت در سال ۱۳۶۹ تاسیس شد و اجرای طرح مطالعاتی مذکور را بر عهده گرفت و در حال حاضر تمام کشت و صنعتهای شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی تولید الکل، خمیرمایه، MDF و خوراک دام در ظرفیتهای تعریف و راهاندازی شدهاند. در حال حاضر شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی هشت واحد اقماری هفتتپه، دهخدا، امام خمینی(ره)، حکیم فارابی، دعبل خزاعی، امیرکبیر، میرزاکوچکخان و سلمان فارسی دارد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد