24 - 03 - 2020
خبر
مشکل تامین پارچه شب عید
میزان- با وجود مشکلاتی که در بازار وجود دارد، صنایع نساجی در حال فعالیت و برنامهریزی برای تامین پارچه مورد نیاز برای ایام عید هستند. این در حالی است که به گفته فعالان صنعت پارچه و پوشاک، ممنوعیت واردات در این بخش تاثیر ۵۰ تا ۶۰ درصدی بر فروش پارچه و پوشاک خواهد داشت به شرطی که دولت بر تصمیم خود مبنی بر ممنوعیت ادامه دهد. در همین رابطه رییس اتحادیه بنکداران پارچه گفت: امیدواریم دولت مصوبه ممنوعیت واردات پوشاک را ادامه دهد تا صنعت نساجی کشور مجددا به روال عادی خود برگردد و تولیدکنندگان پوشاکی هم که تولید خود را کاهش داده یا تعطیل کردند به چرخه تولید بازگردند.
امیر قدیمینژاد با بیان اینکه این صنعت به دلیل قاچاق زیاد طی سالهای اخیر، رونق گذشته خود را از دست داده است، اظهار کرد: به همین دلیل دولت برای حمایت از این صنعت واردات پوشاک به کشور را ممنوع کرد. بنابراین اگر دولت بر این تصمیم خود مصمم باشد و ممنوعیت ادامه داشته باشد، ۵۰ تا ۶۰ درصد میتواند بر فروش پارچه و پوشاک تاثیر بگذارد. وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه میزان از نیاز کشور در داخل تولید میشود، گفت: از دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمربع پارچه مورد نیاز برای تولید پوشاک در کشور، ۵۰ درصد آن توسط صنعت نساجی کشور تولید و مابقی از طریق واردات تامین میشود.
نان و رب گوجه در صدر تخلفات
ایلنا- تاکنون بیش از ۲۸ هزار شکایت مردمی مربوط به تخلفات صنفی و غیرصنفی از طریق تلفن ۱۲۴ ستادهای خبری مستقر در سازمان صنعت، معدن و تجارت استانها در بخش کالا و خدمات دریافت و بررسی شده است که ۸۹ درصد در بخش کالا و ۱۱ درصد در بخش خدمات بوده است. در همین خصوص معاون سازمان حمایت با اشاره به لیست کالاها و خدماتی که بیشترین تعداد شکایت را داشتند، عنوان کرد: نان، رب گوجهفرنگی و همچنین رستورانهای غذاخوری و تعمیرگاههای خودروهای سبک به ترتیب بیشترین سهم شکایت را در بخش کالا و خدمات به خود اختصاص دادهاند و بیشترین تعداد شکایات دریافتی به ترتیب نوع تخلف، به گرانفروشی، تقلب و عدم درج قیمت اختصاص داشته است.
شهرام میراخورلو گفت: در این بازه زمانی از مجموع شکایات واصله توسط ستادهای خبری سازمان صنعت، معدن و تجارت استانها، ۵۸۶ فقره برابر با ۲ درصد از کل شکایات که جنبه خصوصی داشته با ارزش بیش از ۱۳ میلیارد ریال، قبل از تشکیل پرونده تخلف در کارگروههای رسیدگی استانی منجر به مصالحه و جلب رضایت شاکیان شده است.
توزیع کالاهای احتکاری در فروشگاه زنجیرهای
تسنیم- سرنوشت کالاهای مکشوفه احتکاری به طور کامل مشخص نیست اما آنطور که مسوولان میگویند، این کالاها در برخی شهرها توزیع میشود. در حال حاضر نیز کالاهای احتکاری در بیش از ۲۰۰ فروشگاه زنجیرهای توزیع میشود.
در همین رابطه معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی اعلام کرد: هماکنون ۲۰۰ فروشگاه منتخب در مشهد مقدس کالاهای احتکار شده را توزیع میکنند. علی باخرد گفت: به همین نسبت در شهرستانها هم این فروشگاهها وجود دارد اما به علت اینکه با عنوان کالاهای احتکار شده به فروش نمیرسند مردم متوجه خرید خود نمیشوند.
صادرات سیب به هند و روسیه
مهر- در حالی که برخی مسوولان از کاهش تولید سیب و احتمال کمبود این محصول برای شب عید خبر میدهند، نایبرییس اتحادیه ملی صادرکنندگان و واردکنندگان محصولات کشاورزی ایران از ورود سیب تولیدی کشور در سالجاری به سمت هندوستان و روسیه خبر داد.
صدرالدین نیاورانی با بیان اینکه افزایش نرخ ارز در کنار سایر تمهیدات در روند توسعه صادرات سیب بسیار تاثیرگذار بوده است، تصریح کرد: امسال به دلیل افزایش نرخ ارز برخی از محصولات کشاورزی به خصوص سیب درختی قابلیت صادراتی و رقابتپذیری خوبی در سطح بازارهای بینالمللی پیدا کرده است. وی در ادامه ضمن اشاره به تشکیل زنجیره ملی سیب ایران گفت: این زنجیره حلقههای تولید، توزیع، صادرات، درجهبندی، بستهبندی، حملونقل، فرآوری، کاهش واسطهگری و قیمت تمامشده، مصرف داخلی و غیره را شامل و در یک کلام نقش بسیار پررنگی در ساماندهی بازار سیب و کاهش مشکلات کشاورزان دارد. این در حالی است که جای خالی زنجیره در حوزه همه محصولات کشاورزی کشور به وضوح قابل مشاهده است.
حجم تجارت ایران و ترکیه افزایش مییابد
ایرنا- پیشبینی میشود حجم تجاری ایران و ترکیه تا پایان سالجاری میلادی به ۱۲ میلیارد دلار برسد. این در حالی است که به گفته رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه، در شرایط فعلی نیز حجم تجارت دو کشور قابل قبول است.
رضا کامی با بیان اینکه در شش ماه گذشته سالجاری میلادی حجم مبادلات اقتصادی دو کشور به هشت میلیارد دلار رسید، گفت: بیش از ۵۰ درصد صادرات ایران به ترکیه است. وی اظهار کرد: در شرایط سخت و اوج تحریمها در سال ۲۰۱۲ حجم تجاری ایران و ترکیه حدود ۲۲ میلیارد دلار و بعد از برجام این حجم در مرز ۱۱ میلیارد دلار بود. این در حالی است که پیشبینی میشود با بازگشت تحریمهای آمریکا علیه ایران دوباره حجم مبادلات اقتصادی ایران و ترکیه افزایش یابد.
وی با اشاره به مشکلات انتقال پول پس از اعمال تحریمهای آمریکا علیه ایران گفت: تاسیس بانک مشترک ایران و ترکیه توسط بخش خصوصی راهکار برونرفت از این مشکلات است. رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه اظهار داشت: ایجاد این بانک توسط بخش خصوصی را ترکها قبول کرده و تا مرحله اخذ مجوز از بانک مرکزی این کشور پیش بردهاند. کامی با تاکید بر اهمیت گسترش روابط بخش خصوصی ایران و ترکیه گفت: شرکتهای ترکیهای علاقهمند به تجارت و سرمایهگذاری در ایران به ویژه منطقه آذربایجان هستند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد