25 - 05 - 2024
بازدهی بورس در پایان اردیبهشت
«جهانصنعت»- معاملات هفته پایانی اردیبهشت ۱۴۰۳ بهطوری بسته شد که معاملهگران تنها ۳روز فرصت معاملاتی داشتند. در نهایت برآیند معاملات این هفته سبب ریزش ۳۴/۲درصدی شاخص کل شد. بررسی معاملات هفته پایانی اردیبهشتماه نشان میدهد، شاخص کل و شاخص هموزن در ۳روز معاملاتی این هفته با کاهش نسبتا شدیدی روبهرو شدند به طوری که شاخص کل طی ۳روز معاملاتی این هفته حدود ۳۴/۲درصد کاهش ارتفاع داشت و از تراز ۲میلیون و ۱۶۴هزار واحد به ۲میلیون و ۱۱۳هزار واحد رسید. این روند در شاخص هموزن بازار با شدت بیشتری تکرار شد بهطوری که این نماگر در هفته پایانی اردیبهشت با کاهش ۸۲/۲درصدی از تراز ۷۱۴هزار واحد به ۶۹۳هزار واحد رسید.لازم به ذکر است بازار سهام طی ۳روز معاملاتی بهطور میانگین ۶ میلیارد و ۴۰۰میلیون برگه سهم حجم خورد که متوسط ارزشی معادل ۲هزار و ۵۶۹میلیارد تومان را رقم زده است. البته باید به محدودیت دامنه نوسان در روز سهشنبه نیز اشاره کرد. علاوه بر این مجموعا ۵۵۶میلیارد تومان پول حقیقی در این هفته از بازار سهام خارج شده است. بررسی معاملات بازار سهام در هفته پایانی اردیبهشت ۱۴۰۳ نشان میدهد، شاخصهای بورسی روز ابتدایی هفته را صعودی آغاز کردند به طوری که شاخص کل و شاخص هموزن در این روز به ترتیب ۱۶/۰ و ۱۲/۰درصد افزایش ارتفاع داشتند. در روز یکشنبه اما این روند تغییر کرد؛ انتشار ارقام اشتباه مالیاتی در صورتهای مالی شبندر بهانهای شد تا سراسر نقشه بازار سهام قرمز شود. این موضوع سبب شد تا شاخص کل ۸۵/۲درصد و شاخص هموزن ۸۶/۲درصد سقوط کنند. در دوشنبه اما بازار سهام به دلیل سانحه هوایی و جان باختن رییس جمهور در این سانحه تعطیل شد. معاملات سهشنبه نیز تحت محدودیت دامنه نوسان بسته شد و در نهایت شاخص کل ۰۶/۰درصد افزایش و شاخص هموزن ۱۱/۰درصد کاهش داشتند.
تحلیل بازار سهشنبه
معاملات بازار سهام سهشنبه در حالی بسته شد که با تصمیم هیاتمدیره سازمان بورس دامنه نوسان معاملات سهام به منفی و مثبت ۲درصد کاهش پیدا کرد؛ این موضوع هیجانات معاملات را تا حدودی کاهش داد. معاملات بورس سهشنبه به نحوی رقم خورد که شاخص کل در خلاف جهت کندل روز معاملاتی گذشته خود رفتار کرد به طوری که در پایان معاملات شاخص کل با رشد هزار و ۲۴۵واحدی که معادل ۰۶/۰درصد این شاخص است، روبهرو شد. بر این اساس، شاخص کل در پایان معاملات در سطح ۲میلیون و ۱۱۳هزار واحدی ایستاد. در طرف دیگر، قیمت معاملات سهمهای کوچک بازار سهام اما کاهش یافته است به طوری که شاخص هموزن بازار در پایان بورس سهشنبه ۷۹۶واحد که معادل ۱۱/۰درصد این شاخص است کاهش ارتفاع داد و به سطح ۶۹۳هزار واحد رسید. گفتنی است تابلو بورس اوراق بهادار تهران در روز سهشنبه، حجم معاملات را ۷/۴میلیارد برگه سهم و ارزش معاملات خرد (سهام و حقتقدم) را هزار و ۷۸۷میلیارد تومان نشان میدهد. تراز پول حقیقی در سهام، مانند روز معاملاتی گذشته، سهشنبه منفی بود بهطوری که در پایان معاملات بورس حدود ۲۶۰میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شده است. موضوع دیگری که باید عنوان کرد اینکه تا لحظه تنظیم این گزارش حدود ۵۷۱میلیارد تومان پول حقیقی وارد صندوقهای درآمد ثابت شده بود.
بیشترین ارزش معاملات
در جریان معاملات سهشنبه، ۳ سهم وتوسم، فملی و خودرو بیشترین ارزش معاملات و سهمهای ذوب، خودرو و شستا بهترتیب بیشترین حجم معاملات را ثبت کردهاند. همچنین سهم فارس نیز بیشترین ارزش بازار را در اختیار خود گرفت. ونیرو با افزایش ۲درصدی بیشترین بازدهی روز را از آن خود کرد. در مقابل، درازک نیز با افت ۲درصدی در جریان بازار امروز بدترین عملکرد را ثبت کرد.
ورود پول هوشمند
بیشترین خالص خرید حقیقی نیز به سهمهای وتوسم، فملی و فزر تعلق گرفت. همچنین در جریان معاملات سهشنبه سهمهای وتوسم، فملی و دکوثر ورود پول هوشمند داشتند. در سوی دیگر، فیلترهای بورسی نشان میدهند پول هوشمند از نمادهای نوری، شگویا و وبملت خارج شده است. شایان ذکر است بیشترین سرانه خرید حقیقی در سهمهای ختراک، زفجر و ثفارس رقم خورد. همچنین دانا در جریان معاملات روز سهشنه بیشترین فشار تقاضا را ثبت کرد. در مقابل، بیشترین فشار عرضه نیز در نماد زشگزا بود.
ارزیابی کارشناسی
پیام الیاسکردی کارشناس بازار سرمایه، در پیشبینی بورس هفته پیشرو بیان کرد: «با معاملات روز سهشنبه، بازار خود را جمعوجور کرد. در هفته جدید احتمالاً بازار سرمایه هفته متعادل و مثبتی را آغاز خواهد کرد.» تعقیب و گریز رکود حاکم بر بازار سهام، در آخرین هفته خردادماه نیز ادامه داشت. حجم و ارزش معاملات در پایان دادوستدهای این هفته همچنان از رسیدن به سطوحی که پویایی بازار را منعکس میکند ناکام ماندهاند. همچنین بورس به سبب جان باختن رییسجمهور در سانحه سقوط بالگرد با تعطیلیهای پیدرپی در روزهای دوشنبه و چهارشنبه مواجه بود. معاملات روز سهشنبه اما بهگونهای پیش رفت که روزنههایی از امید در دل سهامداران پدید آورد. پیام الیاس کردی کارشناس بازار سرمایه ضمن بررسی شرایط فعلی بازار در گفتوگو با تجارتنیوز توضیح داد: «بازار در هفتهای که گذشت، هفته عجیبوغریبی را پشت سر گذاشت.
البته که باز هم اهالی بازار، با توجه به اتفاقاتی که افتاد، با هفته ناقصی مواجه بودند و دو روز بازار تعطیل شد.» این کارشناس بازار سهام ادامه داد: «بازار سهام شرایط خاصی پیدا کرده است. شرایطی از قبیل ارزش پایین معاملات، تحمیل شدن ریسکها و تنشهای سیاسی به جریان معاملات، چارچوبی بود که بازار طی هفتهای که سپری شد تجربه کرد. با این اوصاف، به نظر میرسد با معاملات روز سهشنبه، بازار خود را جمعوجور کرد.» الیاس کردی افزود: «حتی به نظر من، نیازی به محدود کردن دامنه نوسان از سوی سازمان بورس نبود چراکه بازار سهام باز هم میتوانست شرایط خیلی خوبی پیدا کند. با وجود این، با محدود کردن دامنه نوسان، حس حمایت از بازار به سهامداران و معاملهگران القا میشود.» الیاسکردی در مورد پیشبینی بورس در هفته پیشرو گفت: «در هفته پیشرو شرایط بازار میتواند بهتر شود. به این معنا که هم ریسکها و تنشها کاهش پیدا کرده و هم شرایط به روزهای عادی در حال نزدیک شدن است. همچنین با توجه به اینکه در کف بازار قرار داریم، بسیاری از سهامها روی حمایت خود قرار دارند و خیلی از نمادها به شکل فیک، حمایتهای خود را شکستهاند.» این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: «به نظر میرسد به همین واسطه این دسته از نمادها میتوانند برگردند و در هفته پیشرو رشد کنند. از اینرو احتمالا بازار سرمایه هفته متعادل و مثبتی را آغاز خواهد کرد. شرایط بازار سرمایه در هفته پیشرو میتواند پویاتر و قویتر از قبل ادامه یابد.»
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد