7 - 04 - 2020
خبر
معاون وزیر نیرو:
ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر تا پایان امسال
به هزار مگاوات میرسد
معاون وزیر نیرو با اشاره به اینکه انرژیهای تجدیدپذیر در ایران جوان است و به همین منظور نیازمند حمایت از سوی مجلس شورای اسلامی برای توسعه این طرحها هستیم، گفت: روند احداث نیروگاههای خورشیدی با شتاب خوبی در حال پیشرفت است.
به گزارش ایسنا، سیدمحمد صادقزاده در حاشیه سفر به استان کرمان و در مراسم افتتاح نیروگاه خورشیدی یک مگاواتی آراد شهرستان بردسیر گفت: در سال ۱۳۹۵ کمتر از ۲۰۰ مگاوات نیروگاه انرژیهای تجدیدپذیر در کشور وجود داشت که در سال گذشته به ۵۰۰ مگاوات رسید و در نظر داریم تا پایان سالجاری آن را به یک هزار مگاوات در کل کشور افزایش دهیم.
رییس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر ایران با اشاره به اقتصادی بودن استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در کشورمان گفت: این حوزه اشتغالزایی خوبی نیز به همراه داشته است به ویژه برای خانوادههایی که امکان کار در سایر مشاغل را از جمله کشاورزی و... ندارند. وی ادامه داد: در نیروگاههای خورشیدی، مهمترین زیرساخت کشور یعنی برق بدون مصرف آب که کالایی ارزشمند و بحرانی برای ماست، تولید میشود. مهدیان مدیرعامل بانک توسعه تعاون نیز با اعلام آمادگی برای مشارکت و توسعه در نیروگاههای خورشیدی و بادی در استان کرمان ابراز داشت: در حوزه اشتغال روستایی ۳۰۰۰ میلیارد تومان تکلیف داریم که تاکنون ۱۱۰۰ میلیارد تومان آن اجرایی شده است.
وی افزود: آمادگی داریم از منابع داخلی، صندوق توسعه، فراگیر و اشتغال روستایی در طرحها و پروژهها وارد شویم. ضمن اینکه هفت میلیارد تومان تسهیلات ازدواج پرداختی این بانک در استان کرمان، یک میلیارد تومان به مددجویان کمیته امداد، یک میلیارد تومان به مددجویان بهزیستی و یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات خرد خانگی پرداخت شده است.
افزایش انتشار گازهای گلخانهای و لزوم اتخاذ سیاستهای مناسب جهت کاهش آن و همچنین ضرورت دستیابی به رشد اقتصادی بالاتر در کشورهای در حال توسعه توجه اکثر کشورها را به سمت انرژیهای تجدیدپذیر سوق داده است. کشور ما نیز به دلیل موقعیت جغرافیایی ظرفیتهای متعددی در حوزه تولید انرژیهای تجدیدپذیر دارد و همین موضوع باعث شده ضرورت توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در دستور کار مسوولان قرار گیرد.
ظرفیت تولید برق خورشیدی ایران به صورت بالقوه حدود ٣٠ هزار مگاوات در اطلس انرژی سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) شناسایی شده است که با توجه به ویژگیهای جغرافیایی کشور میتوانیم سهم سرمایهگذاری در این حوزه را به طور چشمگیری نسبت به گذشته افزایش دهیم. در همین حال در برنامه ششم توسعه وزارت نیرو مکلف شده سالانه هزار مگاوات به ظرفیت نصبشده تولید برق اضافه کند چنانکه طبق این برنامه در سال ۱۴۰۰ باید ظرفیت نصبشده برق به ۱۰۰ هزار مگاوات برق برسد و البته ۵ درصد آن را نیز باید انرژیهای نو تشکیل دهد یعنی تا پایان برنامه ششم باید پنج هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر به ظرفیت نیروگاهی کشور اضافه شود که البته باید در نظر گرفت توسعه این ظرفیتها با تامین امنیت سرمایهگذاران رخ میدهد.
آخرین وضعیت بارش در کشور
متوسط بارشهای کشور از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۶ دیماه، ۰۲۵/۱ میلیمتر در روز و متوسط بارشهای زمستان تا بیست و ششم دیماه به ۰۳/۱ میلیمتر در روز رسید. این در حالی است که متوسط بارشهای پاییزی (اول مهر تا ۳۰ آذر) ۰۲۳/۱ میلیمتر بود.
بر اساس آمار رسمی دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت مدیریت منابع آب ایران، ارتفاع کل ریزشهای جوی از اول مهر تا ۲۶ دی سال آبی ۹۸-۹۷ (۱۱۶ روز ابتدایی سال آبی جاری) بالغ بر ۹/۱۱۸ میلیمتر است.
این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دورههای مشابه درازمدت (۴/۹۲ میلیمتر) ۷/۲۸ درصد افزایش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۴/۳۶ میلیمتر) ۶/۲۲۶ درصد افزایش نشان میدهد.
همچنین حجم بارشهای کشور از اول مهر تا ۲۶ دی به ۱۹۵ میلیارد و ۹۵۰ میلیون مترمکعب رسید.
از مجموع ۹/۱۱۸ میلیمتر بارش ثبتشده در ۱۱۶ روز ابتدایی سال آبی جاری، ۸/۲۶ میلیمتر بارش در ۲۶ روز ابتدایی زمستان بهثبت رسیده است.
پربارشترین نقطه ایران «رامسر ــ صفارود» در استان مازندران است که در ۱۱۶ روز ابتدایی سال آبی جاری شاهد ثبت ۸/۹۲۴ میلیمتر بارش بوده است. کمبارشترین نقطه ایران، نقاطی همچون «محوطه امور آب چابهار» سیستانوبلوچستان، «رحمتآباد ــ ریگان» در کرمان و «تصفیهخانه زاهدان» در سیستان و بلوچستان است که در ۱۱۶ روز ابتدایی سال آبی جاری، حتی یک قطره باران نیز در این نقاط نباریده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد