12 - 04 - 2020
پیشروی رکود در لایههای صنایع ایران
رکود در صنایع کشور به یک معضل پیچیده تبدیل شده چراکه تاکنون هیچ اقدامی برای رفع آن از سوی دولت اجرا نشده است. شاید هرازچندگاهی مسوولان و متولیان این بخش از بستههای حمایتی آن هم در تسهیلات ویژه خبری را به بیرون منتشر کنند ولی به گفته فعالان اقتصادی این بستهها را چه کسی دیده؟
امیررضا شاملو تولیدکننده ظروف پلاستیکی با سابقه بیش از ۱۵ سال فعالیت در بخش تولید، امروز به عنوان یک صنعتگر در حال ورشکسته از بیتوجهی دولت به صنایع گلایه میکند و به «جهان صنعت» گفت: سکوت و بیتوجهی دولت به مشکلات پیش روی صنایع به مصداق زهری است که در گلوی صنعتگر ریخته میشود. تولید اکنون در پیچ و خم خروج از رکود مسیر سختی را طی میکند ولی متاسفانه این موضوع برای هیچ یک از دولتمردان اهمیتی ندارد. شاملو ضمن انتقاد از این روند ادامه داد: دولت برای خروج از رکود باید کاهش قیمت هزینه تولید و همچنین کاهش نرخ نهایی کالا را در برنامه خود بگنجاند و قدرت خرید شهروندان را افزایش دهد. اگر به این مساله توجه نشود در این صورت اعطای وام صرفا به افزایش تقاضا منجر خواهد شد و هیچ کمکی به خروج از رکود نخواهد کرد. در شرایطی که رکود به طور فزاینده در لایههای اقتصاد کشور درحال پیشروی است، اوضاع تولید و صنعت در کانون توجه فعالان بخش خصوصی قرار گرفته است. شاملو تاکید دارد: صنعتگران امیدوارند که صنعت از رکود سنگین خارج شود اما براساس ارقام و آمار به دست آمده از بازار، این بلا همچنان بخش عمده تولید کشور را گرفتار کرده است. در این شرایط افزون بر رکود ورود به مرحله جدید اجرای تحریمها نیز به عامل نگرانکننده دیگری برای تولیدکنندگان تبدیل شده است. در این شرایط تنها راهکار دولت برای برونرفت از این وضعیت، کنترل هزینهها و کاهش مخارج دولت است. این موضوع خود یکی از نقاط ضعف دولت فعلی است که نتوانسته هزینههای جاری خود را با بحران اجتماعی تنظیم کند، درصورتیکه میتوانست از هزینههای جاری خود بیش از اینها بکاهد. ولی به گفته شاملو جبران خیلی از کسریها تنها با گران شدن نرخ ارز از جیب مردم و تولیدکنندگان پرداخت شده است.
به اعتقاد این صنعتگر، در حال حاضر مشکل مردم ما مقدار و میزان وامها نیست که دولت درصدد افزایش نرخ وام برآمده است. طبیعی است به هر میزان نرخ وام افزایش یابد میزان بازپرداخت آن نیز افزایش پیدا میکند. در حال حاضر کشور غرق در رکود است و براساس تجارب گذشته بعید به نظر میرسد که اجرای این سیاست نتیجهبخش و اثرگذار باشد. به گفته شاملو، حتی زمانی که صنایع کشور رونق را پشت سر میگذاشت سیاست دولت مبنی بر اعطای وام برای حمایت از تولید داخلی، نتیجه مثبتی را در اقتصاد به همراه نداشت، بلکه با اجرای این سیاست شاهد افزایش قیمت کالا، خودرو و دیگر تولیدات داخلی بودیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد