1 - 01 - 2025
استخراج طلا از وسایل خونمون
رویای کشف طلا شاید به قدمت تاریخ چند هزار ساله کشف این فلز گرانبها باشد. از همان روزهای خیلی دور بود که بشر آرزوی کشف و رسیدن به آن را در سر داشت که چطور می تواند طلا را از دل معادن استخراج کند و در چشم بر هم زدنی به تمام آرزوهای خود برسد و تبدیل به فردی ثروتمند شود. خوب قطعا این اتفاق به نظر شما ممکن است از هر هزار نفر نسیب چند نفر شود؟
و چقدر معدن طلا در سرتاسر جهان وجود دارد؟ در منطقه جغرافیایی که ما هستیم چند معدن طلا وجود دارد؟ و هزار تا سوال دیگه همین شد که کم کم رویای رسیدن به معدن طلا و ثروت بی انتها دیگر خواسته ای مرسوم برای تمام آدم ها نبود.
مگه وسایل خونه از طلا ساخته شدند؟
اما چند سالی می شود که عده ای شاید از نسل همان ادم ها با رویای رسیدن به طلا، نظریه استخراج طلا از قطعات الکترونیکی که در منازل هستند را مطرح کردند و با آزمایشات و بهره گیری از انواع روش های مختلف و مواد شیمیایی مختلف برای نخستین بار توانستند از بردهای بکار رفته در ساخت تجهیزات الکترونیکی طلا بدست بیاروند.
شاید تا حالا نیم دانستید که در فرآیند ساخت برد الکترونیکی قطعات الکتریکی مثل: یخچال، تلوزیون، قطعات کامپیوتری، انواع وسایل برقی آشپزخانه و…. از طلا البته به مقادیر بسیار کم استفاده می شود. که با استفاده از روش های مختلف استرخاج طلا از بردهای کامیپوتری می توانید شما هم این مقادیر کم طلا را استخراج کنید و با جمع آوری آنها و سپس فروش به سود خوبی برسید.
اشنایی با انواع روش استخراج طلا از قطعات الکترونیکی
مهم ترین نکته این است که بدانید روش های مختلفی برای این فرآیند از طرف متخصصین این حوزه ابداع شده اند که توسط همین افراد آموزش داده می شود و اگر شما تمایل دارید در این عرصه پا بگذارید، قطعا باید ابتدا آموزش ببینید و سپس طبق روش های آموزش دیده اقدام به استخراج طلا از وسایل الکتریکی بکنید.
استخراج طلا از اسید نیتریک
استخراج طلا با اسید نیتریک یک روش شیمیایی برای جدا کردن طلا از سایر فلزات و مواد زائد است. این روش بهویژه در بازیافت طلا از زبالههای الکترونیکی و قطعات فلزی کاربرد دارد.
اسید نیتریک به عنوان یک اکسیدکننده قوی عمل میکند که میتواند فلزات پایه مانند مس، نقره و روی را حل کند، اما بهطور معمول تأثیر چندانی بر طلا ندارد زیرا طلا در اسید نیتریک به راحتی حل نمیشود. در این فرآیند، مواد حاوی طلا ابتدا در یک ظرف مقاوم به اسید قرار گرفته و اسید نیتریک به آرامی اضافه میشود. فلزات پایه موجود در ماده به اسید واکنش نشان داده و حل میشوند، در حالی که طلا به شکل ذرات یا تکههای جامد باقی میماند.
مراحل استخراج طلا با استفاده از اسید نیتریک
۱- آمادهسازی مواد حاوی طلا
ابتدا مواد شامل طلا مانند قطعات الکترونیکی یا سنگهای معدنی حاوی طلا جمعآوری میشوند. این مواد باید تمیز شوند تا آلودگیهای سطحی یا مواد زائد برداشته شوند.
۲- استفاده از اسید نیتریک
مواد تمیز شده در یک ظرف مقاوم به اسید قرار میگیرند و اسید نیتریک بهآرامی به آنها اضافه میشود. اسید نیتریک بهسرعت فلزات پایه مانند مس، نقره، روی و سایر مواد را حل میکند، اما طلا به دلیل واکنشناپذیری با اسید نیتریک به شکل جامد باقی میماند. در طول این واکنش، بخارات نیتروژن دیاکسید (NO2) که سمی و خورنده هستند، آزاد میشود.
۳- جداسازی طلا
پس از حل شدن فلزات پایه، ذرات طلا بهصورت جامد باقی میمانند. این ذرات طلا از محلول جدا شده و با آب شستشو داده میشوند تا هر گونه باقیمانده اسیدی از بین برود.
۴- تصفیه و خالصسازی
اگر طلا خالصتر مورد نیاز باشد، میتوان آن را با ذوب یا از طریق فرآیندهایی مانند الکترووینینگ تصفیه کرد تا به سطح خلوص بالاتری دست یابد.
کاربرد اسید سولفوریک در استخراج طلا
اسید سولفوریک یکی از مواد شیمیایی قدرتمند و پرکاربرد در صنایع مختلف از جمله صنعت استخراج فلزات است. در استخراج طلا، فروش اسید سولفوریک به عنوان یکی از اجزای کلیدی در فرآیند لیچینگ یا انحلال فلزات از سنگ معدن استفاده میشود.
این فرآیند شامل استفاده از اسیدهای قوی برای حل کردن مواد معدنی حاوی طلا و سایر فلزات ارزشمند است. اسید سولفوریک با داشتن خاصیت خورندگی بالا، قادر است ترکیبات سولفیدی موجود در سنگ معدن را حل کند و زمینه را برای جداسازی طلا از مواد ناخالص فراهم سازد. کاربرد اسید سولفوریک در استخراج طلا علاوه بر انحلال مواد معدنی، نقش مهمی در بهینهسازی فرآیندهای بازیابی و تصفیه طلا دارد.
مراحل استخراج طلا با اسید سولفوریک
۱- آمادهسازی سنگ معدن
ابتدا سنگ معدن حاوی طلا به ذرات ریزتر خرد میشود تا سطح تماس بیشتری برای واکنشهای شیمیایی فراهم شود.
۲- لیچینگ با اسید سولفوریک
سنگ معدن خرد شده در تماس با محلول اسید سولفوریک قرار میگیرد. اسید سولفوریک فلزات پایه مانند مس، نیکل و آهن را از سنگ معدن حل میکند. این فلزات ممکن است در سنگ معدن بهصورت ناخالصی وجود داشته باشند و حذف آنها فرآیند استخراج طلا را تسهیل میکند.
۳- جداسازی محلول اسیدی
پس از اتمام لیچینگ، محلول اسیدی که حاوی فلزات پایه حل شده است از سنگهای باقیمانده جدا میشود. این مرحله به حذف ناخالصیهای فلزی کمک میکند و سنگ معدن خالصتری برای مرحله بعدی آماده میکند.
۴- شستشو و خنثیسازی
سنگ معدن باقیمانده معمولا با آب شستشو داده میشود تا اسید سولفوریک باقیمانده و محلولهای فلزی حل شده از آن خارج شود. در برخی موارد، برای خنثیسازی اسید سولفوریک باقیمانده، مواد قلیایی اضافه میشود.
۵- استخراج طلا
پس از این که فلزات پایه از سنگ معدن حذف شدند، سنگ معدن آمادهی فرآیند لیچینگ سیانیدی میشود. طلا با استفاده از سیانید سدیم یا پتاسیم به صورت محلول در میآید و سپس با روشهایی مانند جذب کربن یا تهنشینی بازیابی میشود.
۶- بازیافت فلزات پایه
محلول اسیدی حاوی فلزات پایه میتواند برای بازیافت فلزات ارزشمند دیگر مانند مس، نیکل، یا روی پردازش شود.
استخراج طلا با آب ژاول (مایع سفید کننده صنعتی)
1- آماده کردن مواد مورد نیاز
اولین مرحله از استخراج طلا به کمک خرید آب ژاول 15 درصد، تهیه کردن مواد شیمیایی مورد نیاز است. اگر خلوص و کیفیت این ماده بالا باشد، خارج کردن طلا با راندمان بالاتری صورت خواهد گرفت. شما علاوه بر آب ژاول به جوهر نمک و کود سولفات آهن نیاز دارید. بهتر است کود سولفات آهنی که میخرید، هیچ ماده افزودنی دیگری نداشته باشد.
2- مخلوط کردن مواد با جوهر نمک
در این مرحله از استخراج طلا با مایع سفید کننده، جوهر نمکی که خریداری کردهاید را داخل یک ظرف ریخته و تمام بردهایی را که در اختیار دارید، به آن اضافه کنید.
3-اضافه کردن آب
محلولهایی که آب کمی دارند و غلیظ هستند، فلزی داخل آنها وارد نمیشود. به همین جهت است که توصیه میکنیم، حتما به مخلوطی که در فوق روش آمادهسازی آن را ذکر کردیم، آب، اضافه کنید و میزان رقت آن را افزایش دهید.
4- اضافه کردن آب ژاول
در این مرحله از استخراج طلا با آب ژاول صنعتی نیاز داریم گاز کلر تولید کنیم؛ به این منظور مقداری از این مایع به مخلوطی که داشتهایم اضافه میکنیم.
5- خارج کردن طلا از محلول
طلا را از محلول خارج کنید، به همین منظور، سولفات آهن را به آن اضافه کنید. پودر سولفات آهن را در آب مقطر، یا آب جوشیده و یا در نهایت آب معمولی بریزید و تنها قسمت محلول را به مایع حاوی طلا اضافه کنید.
کدام وسایل الکترونیکی دارای طلا هستند؟
- لوازم خانگی بزرگ: یخچال، فریزر، ماشین لباسشویی، خشک کن لباس، ماشین ظرفشویی، اجاق گاز برقی و بشقاب داغ، مایکروویو، پنکه برقی و تهویه مطبوع.
- لوازم خانگی کوچک: جاروبرقی، توستر، آسیاب، دستگاه قهوه ساز، لوازم آرایش مو و خشک کردن، مسواک زدن و اصلاح.
- فناوری اطلاعات (IT) و تجهیزات مخابراتی: رایانه های بزرگ، مینی رایانه ها، رایانه های شخصی، لپ تاپ ها، نوت بوک ها، چاپگرها، تلفن ها و موبایل و ….
- تجهیزات مصرفی: رادیو، تلویزیون، دوربین های ویدئویی، ضبط کننده های ویدئویی، ضبط کننده های استریو، تقویت کننده های صوتی، و آلات موسیقی.
- تجهیزات روشنایی: لامپ های فلورسنت مستقیم و فشرده و لامپ های تخلیه با شدت بالا.
- ابزارهای الکتریکی و الکترونیکی: مته، اره، چرخ خیاطی، آهن لحیم کاری، تجهیزات برای تراشکاری، فرز، سنگ زنی، سوراخ کردن، سوراخ کردن، تا کردن، خم کردن، یا پردازش های مشابه چوب و فلز.
- اسباببازیها، تجهیزات تفریحی و کالاهای ورزشی: قطارهای برقی یا مجموعههای اتومبیلهای مسابقهای، بازیهای ویدیویی، و تجهیزات ورزشی با عناصر الکتریکی.
- تجهیزات پزشکی: تجهیزات رادیوتراپی، قلب و عروق، دیالیز، ونتیلاتورهای ریوی، داروهای هسته ای و آنالایزرها.
- ابزارهای نظارت و کنترل: آشکارسازهای دود، تنظیم کننده های گرمایش و ترموستات.
- توزیع کننده های اتوماتیک: برای نوشیدنی های گرم، بطری های گرم یا سرد، محصولات جامد، پول و تمام وسایلی که به طور خودکار محصولات مختلف را تحویل می دهند.
این مطلب توسط جهان صنعت نوشته نشده و انتشار آن به منزله تایید محتوا نیست
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد