24 - 02 - 2025
رونمایی از جدیدترین کشفهای باستانشناسی ایران
ایسنا-گردهمایی سالانه باستانشناسی ایران با معرفی و نمایش تازهترین دستاوردهای باستانشناسی ایران از سال۱۴۰۲ آغاز شد. تدفین نوزادی از هزاره پنجم پیش از میلاد از محوطه غرقشده «چپرآباد» در استان آذربایجان غربی از جمله یافتههای ویژه نمایشگاه امسال
به شمار میآید.
بیستودومین گردهمایی سالانه باستانشناسان ایران با حضور جمعی از پیشکسوتان و دانشجویان باستانشناسی از صبح یکشنبه پنجم اسفندماه در موزه ملی ایران آغاز شد. این گردهمایی با ارائه گزارشهای پژوهشی از کاوشهای باستانشناسی تا هفتم اسفندماه در همین مکان ادامه خواهد داشت.
گردهمایی باستانشناسی ایران از اوایل دهه50 خورشیدی به همت «فیروز باقرزاده» برپا شده و اکنون بیستودومین دوره آن برپا شده است.
همزمان با این گردهمایی، گزیدهای از اکتشافات باستانشناسی در سال۱۴۰۲ در نمایشگاهی که در موزه ملی ایران برپا شده است نیز به نمایش در آمد. نمایشگاه گزیده نویافتههای باستانشناسی تا پایان فروردینماه سال۱۴۰۴ در سالن نمایشگاهی موزه ملی ایران برپاست.
جبرئیل نوکنده، رییس موزه ملی ایران که میزبان این گردهمایی بود، گفت: در نمایشگاهی که برپا شده ۲۷۳ اثر از ۱۳محوطه به نمایش گذاشته شده است. ساعت بازدید نمایشگاه از ۱۰ صبح تا ۱۷ است و بلیت بازدید جداگانهای برای دیدن این نمایشگاه نیاز نیست.
گردهمایی سالانه باستانشناسی افزون بر نمایش نویافتهها، فرصتی است برای ارائه و بررسی گزارشهای پژوهشی. در سه روز برپایی این همایش قرار است نتایج کاوشهای باستانشناسی ارائه شود.
معصومه مصلی، دبیر علمی بیستودومین گردهمایی سالانه باستانشناسی ایران از فعالیتهای پژوهشکده باستانشناسی در سال۱۴۰۲ گزارشی ارائه کرد و گفت: در این سال ۱۶۳مجوز برای کاوشهای باستانشناسی صادر شده که تعداد مجوزها برای تعیین عرصه و حریم قابل توجه بوده، همچنین به تفکیک استانی، آذربایجان شرقی بیشترین مجوزهای کاوش باستانشناسی را و سمنان و تهران کمترین میزان مجوزها را داشتهاند.
مصلی افزود: از مجموع ۱۶۳کاوش علمی باستانشناسی در سال۱۴۰۲، ۳۰گزارش و مقاله منتخب شده که در طول این گردهمایی در سه روز ارائه میشود. کتابی از ۱۵۰خلاصه مقاله نیز چاپ شده است که امیدواریم برای سال آینده مجموعه مقالات را کامل به چاپ برسانیم.
سرپرست پژوهشکده باستانشناسی همچنین گفت: نمایشگاهی طبق رسم هر سال از بین کاوشهای انجام شده برپا شده که ۲۷۵ اثر از ۱۳محوطه و از هفت استان با قدمتی از دوره پارینهسنگی تا اسلامی است.
در این مراسم همچنین محمدابراهیم زارعی رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری پیشنهادهایی را مطرح کرد و ناصر نوروززاده چگینی نخستین رییس پژوهشکده باستانشناسی نیز تاکیدهایی داشت.
صالحیامیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هم در این مراسم تاکید کرد که سیاست این وزارتخانه حمایت حداکثری از پژوهشگاه است و در ادامه گفت: پس از گذشت شش ماه از عمر دولت چهاردهم استراتژی ما حمایت حداکثری از پژوهشگران در سراسر ایران است. برای همین بودجه پژوهشگاه را ۷۰درصد و بودجه پژوهشها را ۲۶۰درصد افزایش دادیم. سال بعد سال شکوفایی باستانشناسی است، همه را دعوت کنید برای اینکه در سراسر ایران کاوش را هدایت کنند و رمزهای این نقطه را برای نسل آینده کشف کنیم.
در ادامه این گردهمایی، سه کتاب مجموعه مقالات باستانشناسی، مجله باستانشناسی و گزیده گزارشهای باستانشناسی۱۴۰۲ با حضور سیدرضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و پیشکسوتان حاضر در جمع رونمایی شد. در ادامه نیز به خواست وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی دانشجویان به این جمع اضافه شدند تا عکس یادگاری گرفته شود و در پایان هم نمایشگاه گزیده یافتههای باستانشناسی ایران با بازدید رسمی صالحی امیری افتتاح شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد