6 - 03 - 2025
کنگره چین متعهد شد مازاد تولید فولاد و سوخت را برطرف کند
فولادنیوز- چین متعهد شد که مازاد تولید در بخشهای فولاد و نفت را که دو مورد از ضعیفترین و آلایندهترین صنایع کشور هستند، اصلاح کند. این اقدام بخشی از تلاش دولت برای بازسازی اقتصاد کشور و دستیابی به اهداف رشد قوی است.
تعهد به کاهش تولید فولاد توسط کمیسیون ملی توسعه و اصلاحات در نشست سالانه سیاستگذاری چین در پکن در روز چهارشنبه اعلام شد. این نهاد در برنامهریزی اقتصادی همچنین اعلام کرد که میخواهد پالایشگاهها میزان تولید سوخت را کاهش داده و در عوض، بر تولید محصولات پتروشیمی تمرکز کنند، زیرا برقرسانی به بخش حملونقل، الگوی مصرف انرژی در کشور را به سرعت تغییر میدهد.
برنامههای بلندپروازانه هزینهکرد دولت چین برای سالجاری، واکنش محدودی در بازار کالاها به همراه داشت زیرا این بازارها با مشکل مازاد ظرفیت روبهرو هستند و تهدیدهای ناشی از جنگ تجاری با واشنگتن بر رشد اقتصادی سایه افکنده است. پکن برای سومین سال متوالی هدف رشد اقتصادی حدود ۵درصد را حفظ کرد که این هدف با بالاترین میزان کسری مالی در بیش از سه دهه گذشته و تعهد به افزایش انتشار اوراق قرضه دولتی محلی به سطحی بیسابقه حمایت میشود.
طبق گزارشهای ارائهشده در کنگره، یکی از اولویتهای اصلی سیاستگذاران، تسریع در رفع ضعف تقاضای داخلی خواهد بود. بازارهای جهانی به برنامه اقتصادی چین واکنش نشان دادند و در اولین اتفاق قیمت مس به دلیل امیدواری به افزایش تقاضای داخلی کمی افزایش یافت، همچنین قیمت سنگآهن کاهش یافت که نشان میدهد هزینههای دولت بیشتر به سمت حمایت از مصرف خصوصی و اقتصاد جدید خواهد رفت، نه سرمایهگذاری دولتی در صنایع سنتی. با این حال، اهداف غیرجاهطلبانه دولت برای کاهش شدت مصرف انرژی نشاندهنده این است که پکن عملا از هدفگذاری پنجساله خود در این زمینه صرفنظر کرده است.
چین درباره قوانین واردات فولاد بازیافتی نظرخواهی میکند
وزارت محیطزیست چین روز سهشنبه اعلام کرد که در حال جمعآوری نظرات عمومی درباره قوانین واردات باقیماندههای حاصل از بازیافت باتریهای لیتیوم-یونی مصرفشده و همچنین مواد فولادی بازیافتی است.
این وزارتخانه برای دریافت نظرات درباره طرحی که هدف آن تسهیل واردات مواد بازیافتی بیشتر است، مهلتی تا ۲۰ مارس تعیین کرده است. این اقدام در راستای تلاشهای چین برای تسریع روند بازیافت و تاسیس گروه بازیافت منابع چین (China Resources Recycling Group) در شهر تیانجین در شمال این کشور صورت میگیرد.
در این پیشنهاد که از سوی وزارت بومشناسی و محیطزیست ارائه شده است، ذکر شده که ماده موسوم به «جرم سیاه» (black mass) که از باتریهای لیتیوم-یونی استخراج میشود و حاوی ترکیبی از نیکل و کبالت با درصد بیش از ۲۵درصد است، بهعنوان زباله جامد طبقهبندی نمیشود بنابراین میتواند بهصورت آزادانه به چین وارد شود.
جرم سیاه باتری به ماده باقیمانده پس از پردازش باتریهای لیتیوم-یونی مصرفشده برای بازیافت گفته میشود که معمولا حاوی فلزاتی مانند لیتیوم، کبالت و نیکل است. چین همچنین واردات جرم سیاه از باتریهای لیتیوم-آهن-فسفات را مجاز اعلام کرده است. مقررات مشابهی برای مواد فولادی بازیافتی که دارای بیش از ۹۲درصد آهن باشند نیز اعمال شده است و واردات این مواد مجاز خواهد بود.
مجموع تعرفههای آمریکا بر فولاد چینی
به ۷۰درصد رسید
ریاستجمهوری آمریکا اعلام کرد که تعرفههای اضافی ۱۰درصدی بر واردات چینی اعمال خواهد کرد. بهگزارش مایاستیل گلوبال، این عوارض جدید، همراه با تعرفه ۱۰درصدی که در ۴ فوریه اجرایی شد، منجر به تعرفه تجمعی ۲۰درصدی بر محصولات چینی از جمله فولاد خواهد شد. با این حال، محصولات فولادی چینی با بار تعرفهای بسیار بالاتری نسبت به رقم ۲۰درصد مواجه هستند. در واقع، به گزارش مایاستیل گلوبال، مجموع تعرفههای آمریکا بر فولاد چینی اکنون به ۷۰درصد میرسد.
در ۱۱ فوریه، آمریکا تعرفه ۲۵درصدی بر واردات فولاد را مجددا اعمال کرد؛ اقدامی که او در ابتدا در دوره اول ریاستجمهوری خود در سال۲۰۱۸ اعمال کرد. اینبار، این تعرفه بدون استثنا یا معافیت اعمال خواهد شد. این تعرفهها که بر واردات فولاد از همه کشورها از جمله چین تاثیر میگذارد، قرار است در ۱۲مارس اجرایی شوند.
ایالاتمتحده قبلا در ۱۳سپتامبر۲۰۲۴، عوارض ۲۵درصدی بر فولاد تولید شده در چین اعمال کرده بود که در ۲۷سپتامبر همان سال اجرایی شد. اگرچه بسیاری از این تعرفهها هنوز اجرا نشدهاند، تهدیدات تعرفهای مداوم از سوی ایالات متحده بر تجارت جهانی سایه افکنده است و فعالان بازار نگرانی خود را در مورد تشدید تنشهای تجاری ابراز میکنند.
در اواخر فوریه، بزرگترین واردکنندگان فولاد چین- ویتنام و کره جنوبی- هر دو اقدامات ضد دامپینگ بر فولاد چینی را اعلام کردند. پنجشنبه گذشته نیز ترامپ همچنین اعلام کرد که تعرفههای پیشنهادی ۲۵درصدی او بر کالاهای وارداتی از مکزیک و کانادا در ۴ مارس اجرایی خواهد شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد