21 - 04 - 2020
خبر
گزارش شاخص ادراک فساد در منطقه
رتبه ۱۳۸ به ایران رسید
اتاق بازرگانی تهران در گزارشی وضعیت شاخص ادراک فساد در میان کشورهای منطقه را منتشر کرده که بر اساس آن امارات متحده عربی بهترین عملکرد را در قیاس با دیگر کشورها دارد.این گزارش تمامی کشورهایی که در منطقه جغرافیایی منا قرار دارند را از نظر شاخص ادراک فساد بررسی کرده و در این بین ایران در ردههای میانی این جدول قرار گرفته است.بر اساس اطلاعات ارائه شده در این گزارش، امارات متحده عربی با امتیاز ۷۰، هرچند در قیاس با سال قبل در میان کشورهای جهان با افت جایگاه مواجه شده اما با قرار گرفتن در رتبه ۲۳ جهانی، بهترین کشور منطقه از نظر شاخص مبارزه با فساد به شمار میرود.پس از امارات، رقیب سیاسی و منطقهای این کشور یعنی قطر قرار گرفته است. این همسایه جنوبی ایران نیز در قیاس با سال گذشته میلادی چهار رده افت جایگاه داشته اما همچنان به عنوان کشور ۳۳ جهان از نظر ادراک فساد قرار گرفته است.پس از این دو کشور عمان، عربستان سعودی و اردن بهترین عملکرد را به خود اختصاص دادهاند. در این بین عمان توانسته با جهشی ۱۵ پلهای رتبه خود را از ۶۸ به ۵۳ کاهش دهد و بالاترین میزان رشد را در میان کشورهای منطقه به نام خود ثبت کرده است.بر اساس اطلاعات منتشر شده در این گزارش، ایران در سال ۲۰۱۸ میلادی امتیاز ۲۸ را در شاخص ادراک فساد به دست آورده و با سقوطی هشت پلهای از رتبه ۱۳۰ به ۱۳۸ جهانی تنزل جایگاه داشته است.در میان کشورهای منطقه، بدترین عملکرد به سوریه اختصاص یافته و این کشور با قرار گرفتن در جایگاه ۱۷۸، فاسدترین اقتصاد منطقه به حساب میآید. پس از آن یمن با رتبه ۱۷۶، لیبی با ۱۷۰، عراق با ۱۶۹ و لبنان با ۱۳۸ در صف فاسدترین اقتصادهای منطقه قرار دارند.کاهش دو واحدی امتیاز و هشت رتبهای جایگاه ایران در مقایسه با سال ۲۰۱۷، مهمترین اتفاقی است که در گزارش جدید اتاق بازرگانی تهران خود را نشان میدهد.
موفقیتها و سرآمدی بانک انصار
همایش اختتامیه انتخاب شرکتهای برتر ایران با حضور مقامات دولتی، صاحبنظران و مدیران برتر کشور در مرکز همایشهای بینالمللی صداوسیما برگزار شد. در این همایش بانک انصار براساس ارزیابیهای کارشناسان ذیربط توانست در بین ۵۰۰ شرکت برتر ایران، عنوان سیزدهمین شرکت برتر و بهرهورترین بانک کشور را به دست آورد.
به گزارش «جهان صنعت» به نقل از روابط عمومی بانک انصار، صدرالله چمک معاون برنامهریزی و هدایت راهبردی بانک انصار در این خصوص اظهار کرد: بانک انصار براساس شاخصهای کمی و بر پایه استانداردهای بینالمللی حائز رتبه نخست بهرهوری کل عوامل در بین بانکها و موسسات اعتباری کشور شده است. این دستاورد ماحصل اجرای دو دوره برنامه تحولی در بانک بوده که از سال ۱۳۹۲ آغاز و تاکنون اجرا شده که در نوع خود یک دستاورد بسیار امیدوارکننده است.
وی تصریح کرد: در سال ۱۳۹۷ این بانک توانسته است رتبه ۱۳ را در بین ۱۰۰ شرکت برتر کسب کند. همچنین، با توجه به برنامههای در دست اجرا و مطابق با راهبردهای مصوب، کسب رتبه ۱۰ در بین ۱۰۰ شرکت برتر در سال ۱۳۹۸ هدفگذاری شده و در دستور کار این بانک قرارگرفته است.
چمک ادامه داد: بانک انصار برای کسب این افتخار طی یک برنامه بلندمدت پنج ساله بیش از ۳۷۰ پروژه بهبود و اقدام اصلاحی روی فرآیندهای کسبوکار خود پیاده کرده که در نهایت منجر به اجرای پروژه BPR روی فرآیندهای کلیدی بانک شده است. همچنین بیش از ۱۸۰۰ پروژه بهبود بهرهوری طی مدت ۵ سال در سطح صف و ستاد به مرحله اجرا گذاشته شده است که مجموع این اقدامات در نهایت موجب بهبود کیفیت سبد درآمدی، کنترل و مدیریت هزینههای عملیاتی و غیرعملیاتی، حفظ قدرت سودآوری و بهبود بازده داراییها، بازده درآمد و بازده حقوق صاحبان سرمایه شده است.
عصر یخبندان اقتصاد ایران
سعید مسگری*- در سال ۹۷ مجموعه عواملی که قبلا بیان کردهایم سبب بروز شوک در بازار ارز و جهش قیمت آن شد. این جهش ارزی آثار مختلفی بر اقتصاد ایران گذاشت که نخستین آن، ایجاد بیثباتی در بازارهای مختلف و افزایش قیمتها بود.جهش نرخ ارز سبب شد تورم ماهانه به شدت افزایش پیدا کند و رکوردهای کمنظیری را برجا بگذارد. اگرچه تورم بالا دلایل مختلفی دارد که مهمترین آن رشد بالای نقدینگی در کشور است اما موتور محرک شعلهور شدن دوباره تورم، جهش نرخ ارز بود.در نیمه دوم سال ۹۷ پس از تثبیت نرخ ارز و کاهش نوسانات آن شاهد تخلیه شوک ارز بودیم به طوری که تورم ماهانه دوباره رو به کاهش نهاد و از شدت افزایش قیمتها کاسته شد. این اتفاق امیدبخش کنترل تورم و کند شدن روند فزاینده آن بود. اما تورم شکلگرفته نیز آثار منفی فراوانی بر اقتصاد به جا گذاشت.این تورم قدرت خرید مردم را به شدت کاهش داده و سبب کاهش تقاضا در بازارها مختلف شده است. پس از فروکش کردن شدت تورم بخشهای مختلف اقتصاد با کاهش تقاضا مواجه شدهاند و این کاهش تقاضا نیز در حال تشدید است.از سوی دیگر درآمدهای دولت به دلیل تحریمها کاهش پیدا کرده و نه تنها دست دولت در مخارج عمرانی بسته است بلکه به ناچار مخارج جاری خود را (به جز حقوق و مخارج رفاهی) کاهش داده است. این اتفاق در سال آینده کاهش تقاضا را به شدت تشدید خواهد کرد.بر این اساس به نظر میرسد رکودی عمیق در سال ۹۸ شکل خواهد گرفت که اکثر بازارهای کشور درگیر آن خواهند شد. پیشبینی مراکز علمی و اقتصادی داخلی و بینالمللی نیز حاکی از رشد منفی اقتصاد در سال آینده است.بنابراین اگر مشکل اصلی اقتصاد ایران در سال ۹۷ تورم بود مشکل اصلی اقتصاد در سال آینده رکود خواهد بود و اقتصاد در آستانه یک یخبندان و انجماد در عرصههای مختلف تجاری و تولیدی خواهد بوداگر تورم بیشترین آسیب را به کسانی که حقوق ثابت میگیرند وارد کرد رکود کمترین آسیب را به این افراد خواهد رساند. در سال آینده مشاغل آزاد، تولیدکنندگان و صادرکنندگان بیشترین آسیب را خواهند دید و باید خود را برای سال ۹۸ آماده کنند.با توجه به اینکه تورم نیز در سال آینده همچنان بالا خواهد بود باید منتظر شکلگیری رکود تورمی در اقتصاد باشیم. بروز همزمان رکود و تورم، درمان آنها را برای سیاستگذار سختتر میکند. در یادداشتهای آتی بیشتر درباره درمانهای رکود تورمی خواهیم نوشت.
*کارشناس اقتصادی
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد