21 - 04 - 2020
چشمانداز آتی سرمایهگذاری در بازارهای مالی
مرتضی ایمانیراد*- در سال آینده به چند پیشبینی معتقدم و همین اصول موجب پیشبینی سایر متغیرها خواهد شد که به ترتیب به آنها میپردازم.
شرایط اقتصادی کشور در سال ۹۸ سختتر از سالجاری میشود؛ نرخ رشد اقتصادی به احتمال بسیار بالا کمتر از سالجاری خواهد شد و وارد حوزه منفی خواهد شد. بنابراین سطح تولیدات در سال ۹۸ پایین خواهد آمد.
سرعت سرمایهگذاری و نرخ سرمایهگذاری در حوزههای مختلف اقتصادی کاهش مییابد، کنترلهای دولت و بانک مرکزی بر بازار سرمایه، پول و کالا بیشتر خواهد شد، التهابات ارزی محتمل است ولی بیشتر اثر خود را بر طلا میگذارد تا نرخ واقعی دلار.
بازار اوراق بدهی به دلیل احتمال بالای افزایش بازدهی رونق خواهد گرفت و ممکن است سرمایهگذاران بیشتر به این بازار رو بیاورند.
با توجه به کنترل بازار ارز و با توجه به کاهش تولید و ورود کمتر کالا به کشور تحت تاثیر سیاستهای ارزی، احتمال اینکه سوداگری از بازار ارز به بازار کالاهای خاص همانند خودرو، فولاد، آلومینیوم و سایر فلزات پایه تغییر جهت دهد هست. این کالاها چون اساسا در تولید به کار گرفته میشوند کمتر مورد کنترلهای دولتی قرار میگیرند. در صورت بروز این پدیده، احتمال استقرار نظام قیمتگذاری کالاها به وجود خواهد آمد.
بازار مسکن ممکن است با کاهش قیمت مواجه نشود ولی افزایش قابل توجه هم نخواهد داشت. ولی میتوان خیلی قوی پیشبینی کرد که معاملات مسکن به شدت کاهش یابد و در نتیجه بازار مسکن وارد رکود تورمی شود.
بازار بورس به دلیل وجود ریسک سیستماتیک ممکن است روند صعودی نداشته باشد، ولی احتمال ریزش آن هم محدود است. بازار بورس احتمالا سال آینده را نوسانی طی خواهد کرد و احتمال شکستن مرز ۲۰۰ هزار در سال آتی نه غیرممکن ولی همراه با احتمال پایین خواهد بود.
طلا به دلیل تبعیت از دلار احتمال افزایش بیشتری نسبت به سایر ابزارهای سرمایهگذاری دارد. اول اینکه احتمال افزایش اونس طلا در سال ۲۰۱۹ بسیار بالاست. دوم به دلیل اینکه فشار روی دلار بالاست و با کنترل بانک مرکزی روی دلار، این فشار بر طلا وارد خواهد شد و ممکن است در طول سال طلا همراه با حباب باشد.
*تحلیلگر اقتصادی
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد