28 - 04 - 2020
اصلاح ساختاری بودجه سنواتی
معاون امور اقتصادی و هماهنگی برنامهوبودجه سازمان برنامهوبودجه گفت: اصلاح نظام ساختاری بودجه سنواتی کشور توسط سازمان برنامهوبودجه در چهار ماه تدوین و آماده شده است و به زودی تقدیم مجلس میشود.
سیدحمید پورمحمدی در نشستی تخصصی با موضوع «آسیبشناسی نظام بودجهریزی در ایران» در موسسه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران گفت: نظام بودجهریزی ما در همه بخشها همچون دولت، مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام مناسب نیست.
وی افزود:سازمان برنامهوبودجه منابع بودجه را حداکثری میبیند اما باز هم شاهد هستیم که بودجه ۴۰۷ هزار میلیارد تومانی تهیه شده توسط دولت در مجلس ۵۰۰ هزار میلیارد تومان افزایش مییابد.
معاون امور اقتصادی سازمان برنامهوبودجه با بیان اینکه در پیشبینی بودجه سال آینده منابع کم و انتظارات زیاد بود، گفت: امسال وقتی لایحه بودجه ۹۸ آماده شد مشکلاتی همچون کاهش فروش نفت از ۵/۲ میلیون به ۵/۱ میلیون بشکه و کاهش درآمدهای دولت را پیشبینی کردیم و از سوی دیگر دستگاهها با توجه به افزایش تورم، خواهان منابع بیشتری بودند؛ با این حال لایحه ۴۳۷ هزار تومان بودجه تدوین شد.
وی ادامه داد: پیش از ارائه لایحه بودجه به مجلس، رهبر معظم انقلاب بیان کردند که این لایحه متناسب با شرایط تحریم نیست و همچنین نباید سهم صندوق توسعه ملی از بودجه ۱۰ درصد کاهش یابد که به سرعت این کار را انجام دادیم و لایحه را تقدیم مجلس شورای اسلامی کردیم.
پورمحمدی اظهارداشت: اصلاحات ساختاری لایحه بودجه سنواتی کشور از سه جهت لازم و ضروری است که از جمله آنها میتوان به الزام رهبری برای اصلاحات، عدم امکان اداره کشور با استمرارروی موجود و الزام تبدیل تهدیدات ناشی از تحریم به فرصت اشاره کرد.
وی با بیان اینکه با توجه به شرایط تحریمی و کاهش درآمدهای دولت و با ادامه روند بودجهریزی براساس سنوات گذشته دیگر نمیتوان کشور را اداره کرد، گفت: شرایط تحریمی موجب میشود تورم افزایش یابد و به تبع آن بدهی بانکها نیز زیاد میشود و در جامعه شاهد معضلات بانکی، مشکلات صندوق بازنشستگی، کاهش رقابتپذیری در اقتصاد و معضلات محیطزیست خواهیم بود.
این مقام مسوول تاکید کرد: بنابراین در بودجهریزی باید اصلاحاتی انجام شود که منابع مطمئن برای اداره کشور، حمایت از تولید و اشتغال، ارتقای عدالت و معیشت مردم مد نظر قرار گیرد.
به گفته وی ایجاد اجماع در سطح حاکمیت، ترسیم نقشه راه اجرای برنامه، تعیین سنجش تحقق برنامهها از جمله الزام تحقق اهداف اصلاحات ساختاری بودجه است.
پورمحمدی افزود: همچنین طرح اصلاحات بودجهای پشتیبان رشد پایدار و اشتغالزا چهار محور دارد که از جمله آنها میتوان تقویت نهادی بودجه، هزینهکرد کارا، ثبات اقتصادی و درآمدزایی ناپایدار اشاره کرد.
این مقام مسوول در سازمان برنامهوبودجه بیان کرد: یکی از منابع درآمدی دولت مالیات است که براساس آمار ۵۰ هزار میلیارد تومان معافیت مالیاتی وجود دارد که در اصلاحات ساختاری پیشنهاد شده لایحه دوفوریتی برای کاهش تدریجی معافیت مالیاتی انجام شود.
وی ادامه داد: همچنین در بودجه سنواتی ۳۶ هزار میلیارد تومان یارانه پنهان پرداخت میشود که رضایت خاطری در بین مردم وجود ندارد و نیازمند اصلاحاتی است که البته خود آن نیز با مخاطرات زیادی همراه است.
پورمحمدی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه آیا بودجه سال آینده محقق میشود، تصریح کرد: بودجه سال آینده با فروش ۵/۱ میلیون بشکه نفت با نرخ ۵۴ دلار تنظیم شده و سعی کردیم در پایینترین میزان بودجه ۱۳۹۸ را آماده کنیم بنابراین این بودجه محقق میشود.
وی تاکید کرد: بودجه ۱۳۹۸ بسیار منعطف و با آیندهنگری تنظیم شده و تلاش کردیم با توجه به شرایط تحریمی و اولویت معیشت، سلامت و امنیت مردم تنظیم کنیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد