28 - 05 - 2020
خبر
عباسعلی کدخدایی:
ایراد شورای نگهبان به لایحه مبارزه با پولشویی درباره قضایی بودن برطرف شد
فارس- سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد: طبق گزارش علی لاریجانی رییس مجلس ایراد شورای نگهبان به لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی مبنی بر قضایی بودن لایحه برطرف شده است. عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به تایید لایحه اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم در جلسه ۱۰ مردادماه شورای نگهبان، اظهار داشت: شورای نگهبان پیش از این، لایحه مذکور را مورد بحث و بررسی قرار داده و اعلام کرده بود علاوه بر ایرادات متعدد وارد بر مواد و بندهای این مصوبه، با عنایت به قضایی بودن لایحه، این لایحه باید از سوی قوه قضاییه تقدیم مجلس شورای اسلامی میشد، پس مصوبه مغایر بند ۲ اصل ۱۵۸ قانون اساسی و نظریه تفسیری مورخ ۳۰ مهرماه ۱۳۷۹ شورای نگهبان است. وی افزود: طبق گزارشی که علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی از لایحه اصلاح قانون مبارزه به پولشویی به شورای نگهبان ارسال کرده، این لایحه مسیر خودش را طی کرده است. کدخدایی تصریح کرد: بر این اساس، ایراد شورای نگهبان مبنی بر قضایی بودن این لایحه برطرف شده و به همین دلیل شورای نگهبان وارد بررسی محتوایی این لایحه شد و آن را تایید کرد. سخنگوی شورای نگهبان همچنین گفت: شورای نگهبان در این زمینه تابع نظر و گزارش ارائه شده توسط علی لاریجانی رییس مجلس به شورای نگهبان است.
عضو هیاترییسه مجلس:
استیضاح وزیر کشور به کمیسیون شوراها ارجاع شد
تسنیم- عضو هیاترییسه مجلس از ارجاع استیضاح وزیر کشور به کمیسیون شوراهای پارلمان خبر داد. علیاصغر یوسفنژاد از ارجاع طرح استیضاح عبدالرضا رحمانیفضلی وزیر کشور به کمیسیون شوراها و امور داخلی پارلمان خبر داد و گفت: طبیعتا اعضای کمیسیون شوراهای قوه مقننه در هفته اول کاری مجلس پس از سرکشی نمایندگان به حوزههای انتخابیه اعلام وصول میکنند. وی با بیان اینکه طرح استیضاح وزیر بیش از ۲۰ امضا دارد، افزود: طبق آییننامه وزیر یک هفته فرصت دارد تا در کمیسیون حاضر شده و درباره محورهای استیضاح توضیح دهد. عضو هیاترییسه مجلس تصریح کرد: اگر متقاضیان استیضاح از توضیحات وزیر قانع شدند، استیضاح از دستورکار کمیسیون خارج میشود و اگر قانع نشدند، گزارش هیاترییسه کمیسیون شوراها درباره استیضاح وزیر به هیاترییسه پارلمان ارجاع میشود تا با تصمیم هیاترییسه در دستورکار صحن علنی قوه مقننه قرار گیرد. بیتوجهی به توسعه سیاسی و اجتماعی کشور، بیبرنامگی برای جلوگیری از آسیبهای اجتماعی و افزایش روزافزون آسیبها، عدم کفایت در مدیریت بحران به عنوان نمونه زلزله کرمانشاه، برخورد سلیقهای، رابطه بازی و اقدام بدون ضابطه و عدم رعایت شایستهسالاری در انتصاب استانداران، فرمانداران و بخشداران بخشی از محورهای طرح استیضاح رحمانیفضلی است.
سخنگوی دفتر العبادی:
موضع عراق در رابطه با تحریمهای آمریکا علیه ایران شتابزده نبود
ایسنا- سخنگوی دفتر نخستوزیر عراق گفت که موضع عراق در رابطه با تحریمهای آمریکا علیه ایران خودکامه و شتابزده نبود بلکه بر اساس مصلحت عمومی عراق اتخاذ شد. سعد الحدیثی، سخنگوی دفتر حیدر العبادی، نخستوزیر عراق در گفتوگو با روسیا الیوم افزود: این تصمیم تحت تاثیر هیچ کشور دیگر یا حزب سیاسی مشخصی نبود. وی در ادامه گفت: دولت عراق نمیتواند موضعی اتخاذ کند که موافق با مصلحت ملت عراق نباشد بنابراین پایبندی به تحریمهای آمریکا علیه ایران در همین راستا اتخاذ شد. حیدر العبادی، نخستوزیر عراق در واکنش به از سرگیری تحریمهای آمریکا علیه ایران گفت که ما مخالف وضع تحریم علیه ایران هستیم اما بغداد به منظور حمایت از ملت عراق به این تحریمها پایبند خواهد بود. سعد الحدیثی، سخنگوی دولت عراق نیز پیش از این گفت که تحریمهای آمریکا علیه ایران یک خطای اساسی است و برای حل مشکلات میان کشورها این تصمیم درست نیست، این تصمیمات مشکلات را حل نمیکنند بلکه آنها را پیچیدهتر میکنند. به تحریمهای آمریکا علیه ایران پایبند خواهیم بود زیرا ما قبل از هرچیز به منفعت ملی عراق نگاه میکنیم.
بریتانیا تقاضای آمریکا برای پیوستن به «جبهه متحد» علیه ایران را رد کرد
ایلنا- یکی از وزرای کابینه بریتانیا ضمن غیرسازنده و خام خواندن استراتژی ترامپ در قبال ایران گفت: هدف از برجام این بود که به کمپانیهای بزرگ اجازه ورود به ایران داده شود. بریتانیا قرار نیست به این رویکرد بپیوندد چراکه این رویکرد شما را وارد یک موضع تندروانه خواهد کرد. به گزارش روزنامه بریتانیایی «ساندی مورنینگ هرالد»، آمریکا از انگلیس خواسته که به جای ماندن در کنار اتحادیه اروپا برای حفظ برجام، در کنار آنها بایستند و با ایران مقابله کنند. بر اساس این گزارش وودی جانسون سفیر واشنگتن در لندن از بریتانیا خواست جبهه متحدی علیه ایران تشکیل دهد و تحریمهای آمریکا علیه ایران را اجرایی کند. او به طور تلویحی به کمپانیهای بریتانیایی هشدار داده و گفته تجارت با ایران را قطع کنند، در غیر این صورت با نتایج جدی در تجارتهایشان با آمریکا مواجه خواهند شد. این اظهارات چالش مستقیمی برای ترزا می نخستوزیر بریتانیاست که چند روز پیش تحریمهای ترامپ علیه تهران را رد کرد و متعهد شده که برجام را نگه دارد. این اظهارات همچنین شش روز بعد از امضای بیانیه مشترک بریتانیا و دیگر کشورهای اتحادیه اروپا در حمایت از برجام و اعلام اجرایی شدن قانون «مسدودسازی تحریمهای آمریکا» مطرح شد. جانسون از کسبوکارهای بریتانیایی خواسته که روابط تجاریشان را با ایران قطع کنند. ارزش این توافقات تجاری میان انگلیس و ایران چیزی حدود ۶۴۰ میلیون دلار است. وی گفته که رییسجمهور شفاف بیان کرده «هر کسبوکاری که منافع تجاری خود را به خیر جهانی ترجیح دهد، خطر عواقب جدی برای تجارتهایش با آمریکا را به جان خریده است.»
احمد توکلی:
وقت مناسبی برای طرح سوال از رییسجمهور نبود
ایسنا- احمد توکلی با بیان اینکه عقیده دارم طرح سوال از رییسجمهور در شرایط فعلی درست نبود، از رییسجمهور درخواست کرد همان موضوعاتی را مطرح کند که به سوال نمایندگان مجلس مربوط است. این نماینده پیشین مجلس درباره موضوع طرح سوال از رییسجمهور توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی افزود: اما بالاخره رییسجمهور مسوول است و مسوول کشور هم در هر شرایطی باید پاسخگو باشد. وی ادامه داد: سوال از رییسجمهور مانند سوال از هر مسوول دیگری باید امر عادی تلقی شود و نباید آنقدر حواشی و سر و صدا داشته باشد. مسوول یعنی کسی که مورد سوال قرار گرفته میشود؛ آنقدر مقامش مورد اهمیت است که میتوان از او سوال کرد. توکلی خاطرنشان کرد: البته معتقد هستم مقطع فعلی، زمان مناسبی برای طرح سوال از رییسجمهور نبود اما حالا که این اتفاق افتاده است چرا آن را عقب بیندازیم و برایش حاشیه ایجاد کنیم. ممکن است در همین سوال و جوابها رییسجمهور و نمایندگان متوجه اموراتی شوند که باعث بهبود شرایط فعلی شود. وی گفت: وقتی مدعی مردمسالاری میشویم، یعنی سوال از رییسجمهور را هم بپذیریم؛ وقتی خواهان شفافیت هستیم همه ما باید از سوال و جواب استقبال کنیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد