19 - 06 - 2018
خبر
بیتعهدی دولت در توزیع نهاده
مهر- با توجه به اینکه دستگاههای متولی، به همه تعهدات خود در توزیع نهادههای دامی عمل نکردند، کارشناسان معتقدند، دولت به جای دستگاههای دولتی، باید به تشکلهای خصوصی برای تنظیم بازار میدان بدهد.در همین رابطه رییس انجمن خوراک دام اظهار کرد: سازمانهای مربوط به تنظیم بازار از ۲۰۰ هزار تن تعهدی که برای توزیع نهادههای دامی داده بودند تنها ۴۰ هزار تن آن را توزیع کردند و کماکان بارگیری کالاها در بنادر با مشکلاتی مواجه است.مجید موافققدیری افزود: مشکل دیگری رخ داده و آن هم افزایش قیمت هگزان است که به عنوان حلال در کارخانجات روغنکشی مورد استفاده قرار میگیرد. قیمت هگزان از ۳۵۰۰ تومان به ۶۰۰۰ تومان رسیده است و مهمترین دلیل این افزایش قیمت نیز بالا رفتن قیمت ارز و محدود شدن عرضه ارز به واحدهای پتروشیمی جهت واردات این کالاست.
علاقه بخش خصوصی سوییس به تعامل با ایران
«جهان صنعت»- قرار است اتاق بازرگانی تهران و اتاق مشترک ایران و سوییس در تیرماه نشستی با حضور فعالان اقتصادی برگزار کند که در آن چند و چون تحریمها و آثار آن روی تجارت خارجی و فعالیت بخش خصوصی بررسی میشود. در همین خصوص رییس اتاق مشترک ایران و سوییس، با اشاره به موضع اروپاییها نسبت به برجام و همکاری با ایران گفت: اصولا بخش خصوصی اروپا علاقه قابل توجهی برای تعامل با اقتصاد ایران دارد.شریف نظاممافی یکی از موانع موجود بر سر راه همکاری ایران و اروپا را مشکلات مربوط به تراکنشهای بانکی دانست و گفت: نباید فراموش کرد که آمریکا عنوان بزرگترین اقتصاد جهان را یدک میکشد و نظام بانکداری این کشور در واقع نظام بینالمللی بانکداری در جهان را تحت سیطره و کنترل خود دارد. از این رو، اروپاییها چه بخواهند و چه نخواهند، تحریمهای آمریکا بر همکاری اروپا با ایران تاثیر قابل توجهی خواهد داشت و میتواند مسبب ایجاد نوعی رکود نسبی در این روابط شود.او سپس با اشاره به برخی اقدامات اجرایی مورد نیاز برای تضمین همکاری ایران و اروپا گفت: یکی از این اقدامات میتواند صدور مجوز آغاز به کار بانکهای ایرانی در کشورهای اروپایی باشد. اگرچه این راهکار به رفع کامل مسایل منجر نخواهد شد؛ چراکه شکوفایی اقتصادی نیازمند همکاری و تعامل با بانکهای بزرگ و معتبر بینالمللی است؛ با این وجود اما فعالیت بانکهای ایرانی در سایر کشورها نیز میتواند تاحدودی راهگشا باشد.او یکی از راهکارهای تداوم همکاری با اروپا را حذف تعرفههای تجاری عنوان کرد و گفت: حذف این تعرفهها میتواند پاتک مناسبی در برابر تحریمها آمریکا باشد. اکنون اروپا بهرغم اراده حفظ تعاملات اقتصادی با ایران نمیتواند اجباری برای همکاری بخش خصوصی خود با شرکتهای ایرانی بگذارد. با این حال دولتها میتوانند بازار ایران را برای شرکتهای کوچک و متوسط اروپایی جذابتر کنند و کاهش یا حذف تعرفهها میتواند یکی از ابزارها باشد.
نوسان قیمت در بازار مرغ
باشگاه خبرنگاران- در حالی که قیمت مرغ در تعطیلات عید فطر به کیلویی ۹ هزار تومان هم رسید، برخی مسوولان بر این باورند که در حال حاضر قیمت آن کاهش یافته و به کیلویی ۷۶۰۰ تومان رسیده است. این در حالی است که هنوز هم در برخی مناطق سطح شهر این کالا با قیمت بالای کیلویی هشت هزار تومان عرضه میشود. با این حال رییس اتحادیه پرنده و ماهی از کاهش ۱۰۰ تومانی نرخ مرغ نسبت به روز گذشته در بازار خبر داد و گفت: در حال حاضر نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۴ هزار و ۹۰۰ تومان، مرغ آماده به طبخ در کشتارگاه شش هزار و ۸۰۰، توزیع درب واحدهای صنفی شش هزار و ۹۵۰ و خردهفروشی هفت هزار و ۶۰۰ تومان است.مهدی یوسفخانی با اشاره به نرخ سایر مشتقات افزود: همچنین نرخ هر کیلو سینه با کتف ۱۲ هزار و ۵۰۰، سینه بدون کتف ۱۳ هزار و ۵۰۰ و فیله مرغ ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومان است. رییس اتحادیه پرنده و ماهی قیمت مرغ در بازار را پیشبینی کرد و گفت: با توجه به افزایش تولید و شرایط کنونی بازار پیشبینی میشود که نوسان خاصی در بازار رخ نخواهد داد.وی همچنین از کاهش هزار تومانی نرخ هر شانه تخممرغ در بازار خبر داد و افزود: هماکنون هر شانه تخممرغ درب مرغداری هفت هزار تومان و معادل شانهای ۱۴ هزار تومان ناشی از توزیع تخممرغهای وارداتی عرضه میشود که در صورت عدم توزیع به سبب کاهش تولید داخل، قیمت تخممرغ با نوساناتی در بازار روبهرو خواهد بود.
کمبود و گرانی بطری
ایسنا- پس از کمبود و گرانی به وجود آمده در تامین بطری بستهبندی در صنایع غذایی، هرچند مشکل کمبود این محصول تا حدی برطرف شده اما گرانی این کالا همچنان پابرجاست. در همین رابطه پیمان فروهر دبیر انجمن تولیدکنندگان آبهای معدنی و آشامیدنی در مورد وضعیت تامین بطری پس از کمبودها و گرانیهای اخیر به وجود آمده، اظهار کرد: صنایع نوشابه، روغن نباتی، ماءالشعیر و مالت، آب بستهبندی و صنایع لبنی ۹۰ درصد پریفرم خود را از تولیدکنندگان پریفرم خریداری میکند و تنها ۱۰ درصد تولیدکنندگان پریفرم هستند که جواز خرید پت از بورس را دارند و مابقی آنها مجاز به خرید از بورس نیستند.وی با اشاره به اینکه در این راستا تنها ۱۰ درصد از تولیدکنندگان پریفرم منفعت دیدهاند و کماکان مشکل تقاضای زیادی در بورس وجود دارد، اظهار کرد: البته وزارت صنعت، معدن و تجارت به تعزیرات دستور داده تا با متخلفان در این حوزه برخورد شود.همچنین امیرهوشنگ بیرشک دبیر انجمن صنایع روغن نباتی، در ارتباط با آخرین وضعیت تامین بطری بستهبندی، بیان کرد: هرچند عرضه در این راستا پس از شرایط نابسامان به وجود آمده بهتر شد، اما کماکان مشکل به طور کامل حل نشده است و در این راستا تفاهمی بین وزارت صنعت، معدن و تجارت و نیز بورس به وجود آمده تا سهمیهای برای بخش صنعت در این رابطه تعیین کند. وی ادامه داد: پیش از این به دلیل مسایل ارزی به وجود آمده تقاضا به شدت رشد کرد و غیرواقعی بود و همه قصد داشتند خرید و انبارشان را پر کنند به همین دلیل شاهد کمبود در بازار بودیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد