14 - 05 - 2018
خبر
تولیدکنندگان روغن به دنبال افزایش قیمت
میزان- به دنبال کاهش عرضه روغن در بازار توسط شرکتهای تولیدی، بازار روغن با نوسان قیمت روبهرو شده است. این در حالی است که به گفته رییس اتحادیه بنکداران، شرکتها به دنبال توافق با دولت برای افزایش قیمت هستند. به گفته محمد آقاطاهر، امیدواریم زودتر توافق صورت گیرد تا میزان عرضه بیشتر شود.
وی همچنین در بخشی دیگر از صحبتهای خود با بیان اینکه کالا به اندازه کافی در بازار وجود دارد و کمبودی از این لحاظ برای ماه رمضان وجود نخواهد داشت گفت: وضعیت بازار اقلام مواد غذایی در شرایط مناسبی به سر میبرد و بازار در آرامش قرار دارد. رییس اتحادیه بنکداران گفت: قیمت برنج ایرانی در بازار ثابت مانده و قیمت حبوبات نیز در بازار کاهشی بوده است. آقا طاهر با بیان اینکه برخی از اقلام دیگر در حدود کمی افزایش داشتهاند، خاطرنشان کرد: قیمت شکر در چند روز گذشته حدود هشت درصد افزایش یافته بود که مجددا با کاهش دو تا سه درصدی مواجه شد.
استراتژی برای تنظیم تعرفه واردات وجود ندارد
خانه ملت- به گفته کارشناسان در حال حاضر برنامه جامعی در کشور برای حمایت از تولیدات داخلی و تنظیم تعرفه واردات وجود ندارد. در همین خصوص سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس در خصوص کاهش تعرفه واردات و صادرات کالا و اثر آن بر توسعه تجارت، اظهار داشت: عمده بار مسوولیتی که به لحاظ قانونی به وزارتخانهها داده شده منع ورود نیست، بلکه استفاده از سیستم تعرفهگذاری به منظور تنظیم بازار است. سعید باستانی با بیان اینکه محلهایی که لازم است منع ورود صورت گیرد قاعدتا باید به منظور حمایت از تولید داخل نرخ تعرفه افزایش پیدا کند، گفت: در محلهایی نیز لازم است تعرفهها کاهش پیدا کند تا محصولات و کالاها در دسترس مصرفکنندگان قرار گیرد. نماینده مردم تربت حیدریه، مه ولات و زاوه در مجلس با اشاره به اینکه ایراد موجود این است که استراتژی توسعه محصول در بخشهای صنعت، کشاورزی و خدمات تدوین نشده است، ادامه داد: نمیدانیم به چه دلیلی گفته میشود تعرفه واردات محصولات باید افزایش و کاهش داشته باشد، مبنای انتخاب افزایش و یا کاهش تعرفه واردات تصنعی از القای بازار است و مبنای اساسی وجود ندارد. سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس با تاکید بر اینکه باید در ابتدا اهداف کشور را در زمینه کشاورزی، صنایع، معادن و خدماتی مشخص کنیم و بعدا تعرفه واردات محصولات را تنظیم کنیم، خاطرنشان کرد: متاسفانه در حال حاضر برنامه جامعی در کشور برای حمایت از تولیدات داخل و تنظیم تعرفه واردات وجود ندارد.
سوءاستفاده دلالان در آشفتهبازار زعفران
هر مثقال ۳۰ هزار تومان
میزان- چندی پیش بازار زعفران به واسطه ورود دلالان و کاهش عرضه با تغییرات قیمتی روبهرو شد و بالغ بر یک میلیون تومان افزایش قیمت را در سال جدید تجربه کرد. در همین رابطه عضو شورای ملی زعفران قیمت هر مثقال زعفران را ۳۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: هر مثقال زعفران مرغوب قبل از سال جدید با قیمت ۲۵ هزار تومان به فروش میرسید. علی حسینی عضو شورای ملی زعفران گفت: متاسفانه افزایش قیمت در بازار زعفران هنوز کنترل نشده است و در حال حاضر هرکیلو با رقم ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان در بازار فروخته میشود. وی افزود: با درنظر گرفتن قیمت زعفران در زمان برداشت با رقم ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و فروش آن از سوی کشاورز به سازمان تعاونی روستایی با قیمت ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و در نظر گرفتن قیمت ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی آن در بازار فعلی میتوان گفت که کشاورز از این روند سود چندانی نمیبرد. عضو شورای ملی زعفران با بیان اینکه از این آشفتهبازار سود بالایی به دلالها میرسد خاطرنشان کرد: حدود ۶۵ تا ۷۰ درصد از سود افزایش قیمت زغفران به دلالها میرسد و کشاورز در این بین سهم بسزایی ندارد. حسینی با بیان اینکه حدود ۶۷ تن زعفران توسط سازمان تعاونی روستایی خریداری شده عنوان کرد: یکی از بهترین اقداماتی که سازمان تعاونی روستایی میتوانست برای تنظیم قیمت زعفران در بازار انجام دهد عرضه زعفران با قیمت خرید از کشاورز بود، اما در حال حاضر این بازار به دست دلالها افتاده است.
صادرات کشور یک ماهه ۱/۳ میلیارد دلار شد
مهر- در حالی که حجم صادرات کشور در فروردینماه امسال به ۱/۳ میلیارد دلار رسیده، رییس کل گمرک ایران از رشد ۱۵ درصدی صادرات کشور پس از راهاندازی سامانه نیما خبر داد و گفت: براساس آمار دریافتی از فعالیت حوزه تجارت خارجی در یک ماهه فروردین به میزان ۱/۳ میلیارد دلار صادرات با رشد ۱۵ درصدی به ثبت رسید. وی افزود: همچنین در زمینه ورود کالا به کشور نیز رقم ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار به ثبت رسید که رشد ۷ درصدی داشته است. رییس کل گمرک ایران ادامه داد: در حوزه صادرات به غیر از دو حوزه پتروشیمی و میعانات گازی در بخش سایر کالاها با افزایش ۴۰ درصدی مواجه بودیم که همه این آمار و ارقام نشاندهنده ادامه فعالیتها پس از راهاندازی سامانه نیما و با سرعتی بیش از گذشته است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد