27 - 12 - 2017
برخی مناطق با جمعیت ۵۰۰ هزار نفر، بیمارستان ندارند
سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص وضعیت مناطق پرجمعیتی که حتی یک بیمارستان ندارند گفت: مناطقی در ایران وجود دارند که با وجود جمعیت ۵۰۰ هزار نفری بیمارستان ندارند.
به گزارش ایلنا، ایرج حریرچی درباره اصول کلیدی منشور حقوق شهروندی گفت: در نظام سلامت هیچ کاری را نباید انجام دهیم مگر اینکه فقرا از آن بهرهمند شوند. اگر فقرا از خدمات ما بهره ببرند باقی اقشار نیز بهرهمند خواهند شد. در بیمه سلامت هر کس به اندازه توانش باید پرداختی داشته باشد و به اندازه نیازش خدمات دریافت کند. بنابراین کسی که درآمد بالایی دارد باید پرداختی بیشتری نسبت به فقرا داشته باشد.
او ادامه داد: در برخی از کشورها اقشار ثروتمند و شهرنشین بسته خدمتی بیشتری را دریافت میکنند. هر کشوری باید بیمه پایه و خدمات سلامتی را برای خود تعریف کند تا همه شهروندان از آن بهرهمند شوند.
حریرچی توصیه کرد: برای صیانت از حقوق شهروندی پرداخت زمان دریافت خدمت را باید به صفر یا حداقل رساند و پرداختی به صورت بیمه و پیشپرداخت باشد.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به پرداختیها به مردم گفت: در سال ۹۳، ۷/۳۸ درصد و در سال ۱،۹۴/۳۸ درصد پرداختی از جیب مردم کاهش پیدا کرد.
مدلهای مختلفی برای پرداختی از جیب مردم وجود دارد. اگر فردی ۴۰ درصد از هزینههای غیرخوراکی یا ۲۵ درصد از کل درآمد خود را صرف سلامت کند، دچار هزینههای کمرشکن شده است. البته دهکهای بالا دچار این هزینهها میشوند اما فقرا نمیشوند.
در واقع در کشور ما ۳۱ درصد از افرادی که دچار هزینههای کمرشکن درمان میشوند یعنی ۴۰ درصد هزینههای غیرخوراکی را صرف سلامت میکنند جزو دهک بالا و حدود ۲۰ درصد جزو دهک پایین هستند.
درباره تعیین سقف دفترچههای بیمه تصمیمگیری نشده است
سخنگوی وزارت بهداشت درباره تعیین سقف برای دفترچههای بیمه گفت: سازمان بیمه سلامت در حال بررسی این موضوع است. یکی از مشکلات اصلی ارائهکنندگان خدمات سلامت این است که سازمانهای بیمهگر خدمات را میخرند اما زمان تحویل اعتبار میگویند محدودیت داریم. این موضوع نیاز به تصمیمگیری کلی دارد. برخی از مسوولان معتقدند هزینههای سلامت بالاست. منتقدان درخواست دارند هزینهها کاهش پیدا کند و حق بیمه کم شود. همه این موارد نیاز به تامین اعتبار و بررسی دارد.
شرایط حال حاضر بیمارستانهای دولتی بحرانی است
حریرچی درباره میزان بودجه سال ۹۷ وزارت بهداشت گفت: درخواست ما این است که نقش بودجه کاملا مشخص به منابع پایدار متصل باشد و طبق زمانبندی مشخص تعلق گیرد. اگر بودجه سال ۹۳ را هم به ما بدهند طرح تحول سلامت را اداره میکنیم.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به وضعیت بیمارستانها در زمان وقوع زلزله گفت: بیمارستانهای پلاسکویی و تختهای فرسوده در تهران بسیار زیاد است. از ۱۳هزار و ۴۴۱ تخت دولتی و دانشگاهی در تهران ۱۱ هزار و ۷۰۱ تخت فرسوده وجود داشت. در این مدت تعداد تختهای موجود در تهران در سال ۹۵ به ۱۳ هزار و ۸۹۵ رسیده است که ۱۰ هزار و ۴۱۹ تخت فرسوده هستند که این رقم بسیار زیادی است.
سخنگوی وزارت بهداشت تاکید کرد: با توجه به اینکه اکثر بیمارستانها در نقاط مرکزی شهر قرار دارند در زمان وقوع زلزله برای انتقال مجروحان قطعا به مشکل برخورد میکنند البته پیشبینیهای لازم و تقسیم وظایف صورت گرفته تا در صورت وجود بحران، مشکلات کمتری داشته باشیم. حریرچی در پایان با اشاره به اینکه مناطقی در ایران وجود دارند که با جمعیت ۵۰۰ هزار نفری بیمارستان ندارند گفت: هماکنون اکثر تختهای بیمارستانهای دولتی تهران تا حدود ۸۵ درصد اشغال هستند که این میزان خود به معنای بحران است. در حال حاضر در بیمارستانها بحران داریم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد