15 - 12 - 2017
پایبندی همه طرفها به برجام برای امنیت جهانی مفید است
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: پایبندی همه طرفها به برجام، هم برای امنیت جهانی و هم برای منطقه مفیدتر است. علی لاریجانی پس از ورود به گیلان در جمع خبرنگاران استان در فرودگاه سردارجنگل رشت در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد واکنش ایران به تصمیم کنگره آمریکا در ارتباط با برجام اظهار کرد: روی این موضوع در هیات نظارت بر اجرای برجام، فکر شده و سناریوهای مختلفی را بررسی کردهایم البته برای اینکه آنها چه تصمیمی بگیرند، روشهای مختلفی را احتمال دادهایم و راهحلهایی در نظر گرفتهایم. وی ادامه داد: باید ببینیم کدام مسیر را طی میکنند؛ آنطور که ما فکر میکنیم اگر همه طرفها به برجام متعهد باشند، هم برای آینده امنیت جهانی مفیدتر است و هم برای منطقه البته اگر روشهای دیگر هم انتخاب کنند، برای آن فکر شده است. علی لاریجانی عصر دیروز در جلسه شورای اداری گیلان در رشت بیان کرد: در حوزههای بینالملل و منطقهای، تحولاتی رخ داده که بیتاثیر در مناسبات داخلی هم نبوده و لازم است در شرایط موجود، درست تصمیم گرفته شود. وی ادامه داد: تحولات بینالمللی اخیر، نشان میدهد که دولت ایالات متحده، روش ایضایی را برای جمهوری اسلامی دنبال میکند. البته امروز آمریکاییها هستند که زیرمیز میزنند و در زمینههای مختلف اعم از برجام و دیگر مسایل دغدغه ایجاد میکنند و نمونه بارز آن، بیانیه اخیر رییسجمهور آمریکا در انتقال پایتخت رژیم صهیونیستی است. رییس مجلس شورای اسلامی افزود: معلوم است کار آنها بیحساب و کتاب و عجولانه است هرچند پشت آن نقشهای هست چراکه این کار در منطقه آشفتگی سیاسی ایجاد کرده و همه این شرایط بیانگر آن است که رفتار آمریکا سنجیده نیست و لازم است ایران با دقت نظر بیشتری گام بردارد.وی با اشاره به ضربه خوردن جدی تروریسم در عراق و سوریه و نقش بیبدیل و تاثیرگذار ایران اسلامی گفت: رهبر معظم انقلاب در هدایت این امور، نقش راهبری ایفا کردند و شورای عالی امنیت ملی نیز گامهای موثری در این راه برداشت و محاسبات دشمنان غلط از آب درآمد.وی همچنین بر ضرورت افزایش همبستگیها، هماهنگیها و همافزاییها در داخل کشور و نیز پرهیز از برخی چالشهای درونی تاکید و اضافه کرد: اختلاف نظر و سلیقههایی نیز که در کشور وجود دارد، طبیعی است و در سطح قوای سهگانه، هماهنگی و رفت و آمدهای فکری وجود دارد. لاریجانی با اشاره به وجود چالشهایی مهم در حوزههای اقتصادی، سیاسی و بینالملل اظهار داشت: عقل صلاحاندیش میگوید باید همگراییها بیشتر شود و هرچه تعامل بیشتر باشد، دستاوردهایمان نیز فزونتر خواهد بود.
اولویت کشور، شکوفایی اقتصادی و رونق تولید
رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنانش گفت: اولویت کشور در وهله نخست، شکوفایی اقتصاد و رونق تولید و صادرات است و باید به سمت اقتصاد ثروتزا برویم. وی ادامه داد: ایران پیشرفتهای بسیاری در ایجاد زیرساختها داشته اما گیر ما آن است که اقتصادمان، ثروتزا نیست و برای رسیدن به این مهم، باید سیاستهای اصل «۴۴» و اقتصاد مقاومتی به درستی اجرا شود.
لاریجانی گیلان را دارای ظرفیتهایی خوب در همه حوزهها دانست و افزود: متاسفانه هنوز آمایش سرزمینی مدون نداریم هرچند دکتر نوبخت رییس سازمان برنامه و بودجه گفته تا پایان امسال طرح آمایش را آماده میکنیم. وی اولویت گیلان را بحث کشاورزی دانست و گفت: همچنین گیلان به دلیل دارا بودن راه دریایی و استفاده از ظرفیت کشورهای حاشیه خزر، از نعمت صادرات برخوردار است و با توجه به علاقهمندی روسها به توسعه مراودات با ایران، در بودجه امسال به صادرات توجه میشود و باید از ظرفیتهای مرزی این استان استفاده کرد. لاریجانی همچنین تاکید کرد که مشوقهای صادراتی پایدار در بودجه امسال لحاظ میشود و گفت: در استانهای سرسبز میتوان کارخانههایی ایجاد کرد که محیطزیست را نیز آلوده نکند. وی با بیان اینکه صنعتی شدن گیلان باعث ایجاد پرش اقتصادی میشود، بر ضرورت حل مشکلات کشاورزی تاکید و اضافه کرد: حدود ۸۰۰ هزار تن کمبود برنج در کشور داریم ولی معتقدم میتوانیم در این بخش به خودکفایی برسیم و باید چرخه اقتصادی روستاها را شکوفا کرد.
رییس قوه مقننه همچنین گفت: در مجلس شورای اسلامی مصوب شد از صندوق توسعه ملی تا ۱۰ هزار میلیارد تومان به عنوان وام برای بخش کشاورزی اختصاص یابد و مابقی نیازهای مالی این بخش باید با کمک بانکها و با نرخ سود چهار درصد تامین شود.وی ادامه داد: باید درآمد افراد روستایی را بالا ببریم و توصیه میکنم جلساتی تشکیل شود تا این مبلغ به صورت صحیح مصرف شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد